Süperonline Fiber İnternet Başvurusu yaptım

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Bu gün itibarı ile Süperonline Fiber internete başvurdum.20 Mb. 100Gb hız sınırı,ev telefonumuda taşıyorum,birde T11 telefon verilecek.
Bütün bunlar için aylık 65 lira vereceğim.29 lira aktivasyon ücreti var.Birde T11 için 32 lira Damga Vergisi mi ne öyle bir şey var mış.
Kurulum modem bedava,24 ay taahhüd verdim.
TTnet te ben 61 lira internet için,21 lirada telefona veriyordum.Ve hızım 8mb e kadardı.Ama 5 i hiç geçmiyordu.Birde AKK uygulamaya başlamışlardı.Bu benim için bardağı taşıran son damla oldu.
Sizce iyi mi yaptık Kötü mü?
Ne Dersiniz Dostlar.:)

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
[MENTION=84327]deatmania[/MENTION] Teşekkürler Kardeşim. Sizce iyi midir,bu şartlardaki Fiber İnternet.:)

Birde ev telefonumu Süperonline a taşıdığım için ayrıca Telekomdan bu telefonu iptal ettirmeme gerek var mı?

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Yok 94 lirada değil. 29 lira aktivasyonu 24 e bölüyorlar.Bir kerelikde T11 için 32 lira veriyoruz.Aylık sabit 65 lira ödemem olacak.

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
En güzelini yapmışsın keşke bizim burdada olsa fiber balıklama atlarım:)

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
en güzelini yapmışsın [MENTION=47324]mustang[/MENTION] bizim buralarda herhangi bir servis sağlayıcısı olsa direk geçeceğim ama yok. sen en azından ttnet illetinden kurtulmuşsun.
aslında artık ev telefonuna gerek yok, evtelefonuna vereceğin sabit ücreti cep telefonuna yüklesen rahatlıkla 1 ay idare edersin.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Yalnız geçen senede bu Süperonline a başvurmuştum.Ama bir türlü bağlamamışlardı.Yok size ayrılan portta sorun çıktı,yok 100 kişide 1 kişinin başına gelebilecek bir şeyler oldu dediler.Ve 1 ay netsiz kalmıştım.Sonra tekrara Ttnet e dönmüştüm.:blink:
Bu sene ihtiyatlı davranıyorum Ttnet i kapatmadım,nasıl olsa 30 una kadar kullanabiliyorum daha.:yes:
İnşaallah bu sefer bağlayacaklar Bakalım.:w00t:

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
superonline'ın koşulları biraz farklı. kotalı paketler tam bir kurt kapanı. kota aşma sınırı yok kotalı paketlerde 40 liralık faturam 140 lira geldi.

tüm paketlerde hem downlaod hemde upload kotası var. 20 mbit varken server olarak kullanıyım diyemiyorsun. 20 mbit'de 100 gb daha kolay doluyor ttnet'deki tam sınırsız akk siz paketin tadını alamıyorsun fiberde. sürekli tetikte olmak gerkiyor.

superonline'da adil kullanım kotasını geçince sadece download değil upload hızıda düşüyor (256k oluyor). buda internette gezinmeyi ttnet'in adil kullanım kotasına göre çok daha zorlaştırıyor.

ayrıca taahhüt yaptığınızda taahhüt süresince bir alt pakete geçemiyorsunuz.

tam sınırsız pakete geçmediğim sürece özgürce kullanamıyorum fiberi. umarım yakında makul fiyatlara sınırsız paketler sunarlar

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Evet [MENTION=45352]orcnd[/MENTION] upload hızınında düştüğünü biliyordum ben.
Ttnet te ike aylık ortalma 60Gb indiriyordum.Şu son aya kadar hızım düşmemişti.Onun için kahrını çekiyordum Ttnet in.
Dediğiniz gibi 20mb hızda 100Gb çabuk dolar ama ne yapalım ihtiyatlı davranacağız mecburen.
Peki bu Ev telefonumu Telekomdan iptal ettirmeme gerek var mı [MENTION=45352]orcnd[/MENTION]

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Yalnız geçen senede bu Süperonline a başvurmuştum.Ama bir türlü bağlamamışlardı.Yok size ayrılan portta sorun çıktı,yok 100 kişide 1 kişinin başına gelebilecek bir şeyler oldu dediler.Ve 1 ay netsiz kalmıştım.Sonra tekrara Ttnet e dönmüştüm.:blink:
Bu sene ihtiyatlı davranıyorum Ttnet i kapatmadım,nasıl olsa 30 una kadar kullanabiliyorum daha.:yes:
İnşaallah bu sefer bağlayacaklar Bakalım.:w00t:
İnşallah sıkıntı çıkmaz.
Süperonline kullanıcıları AKK sorunu dışında pek şikayet etmiyorlar, ttnet e göre sıkıntısız denilebilir aslında ama şansızlık size dekgelmiş.
mesela ben ttnet de ping den dolayı oyun oynayamıyorum, ping değerleri berbat zaten, 1 hafta önce geldiler dolapları bi kurcaladılar benim ping her 30 saniyede bir 1000 e vurduruyor ve direk oyundan düşüyorum,
şikayet felan ettim ama değerlerin normal olduğunu ve birşey yapamayacaklarını söylediler,
süperonline da en azında böyle sıkıntılar yok.
bende önümüzdeki hafta kapattıracağım ttneti, artık mobil internet felan bakarım herhalde.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
İnşallah sıkıntı çıkmaz.
Süperonline kullanıcıları AKK sorunu dışında pek şikayet etmiyorlar, ttnet e göre sıkıntısız denilebilir aslında ama şansızlık size dekgelmiş.
mesela ben ttnet de ping den dolayı oyun oynayamıyorum, ping değerleri berbat zaten, 1 hafta önce geldiler dolapları bi kurcaladılar benim ping her 30 saniyede bir 1000 e vurduruyor ve direk oyundan düşüyorum,
şikayet felan ettim ama değerlerin normal olduğunu ve birşey yapamayacaklarını söylediler,
süperonline da en azında böyle sıkıntılar yok.
bende önümüzdeki hafta kapattıracağım ttneti, artık mobil internet felan bakarım herhalde.
Valla ne diyeyim İnşaallah tez kurtulursunuz Ttnet ten.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
Evet @orcnd upload hızınında düştüğünü biliyordum ben.
Ttnet te ike aylık ortalma 60Gb indiriyordum.Şu son aya kadar hızım düşmemişti.Onun için kahrını çekiyordum Ttnet in.
Dediğiniz gibi 20mb hızda 100Gb çabuk dolar ama ne yapalım ihtiyatlı davranacağız mecburen.
Peki bu Ev telefonumu Telekomdan iptal ettirmeme gerek var mı @orcnd
telefonla ilgili konuyu bilemiyorum. ben sadece fiberi aldım.

ttnet'de tam sınırsız kullandığımdan özgürlüğe alışmıştım. şimdi geçmişteki gibi kota sorgulamak sinir bozucu oluyor.

arkabisrem

Asistan
Reaksiyon puanı
11
telefonla ilgili konuyu bilemiyorum. ben sadece fiberi aldım.

ttnet'de tam sınırsız kullandığımdan özgürlüğe alışmıştım. şimdi geçmişteki gibi kota sorgulamak sinir bozucu oluyor.
Ev telefonunuz superonline a taşındığı zaman turktelekomdan iptal ettirmenize kesinlikle gerek yok. Kendisi iptal olacaktır.

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
En iyisini yapmışsın iniallah sorunda çıkmaz bağlanırsın sorunsuz.. Benimde öyle bi şansım olsa hiç düşünmeden senin yaptığını yapardım...

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Şanslı insan kategorisine aldık sizi hayırlı olsun diyelim darısı bizim başımıza .Birde telefon kapatma olayını en az altı ay boyunca takip edin hatta bir yıl yoksa beklemediğimnız bir anda dağ gibi bir fatura ile karşınıza çıkabilirler hatta hatta alabiliyorsanız borcu yoktur bu hat kapatılmıştır tarzı bir yazı almak için ttkom müdürlüğüne başvurunuz.

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Birde telefon kapatma olayını en az altı ay boyunca takip edin hatta bir yıl yoksa beklemediğimnız bir anda dağ gibi bir fatura ile karşınıza çıkabilirler hatta hatta alabiliyorsanız borcu yoktur bu hat kapatılmıştır tarzı bir yazı almak için ttkom müdürlüğüne başvurunuz.

Doğru diyo arkadaş buna özellikle dikkat et misal geçen ay bize 10 sene önce kapattığımız hattan borç gelmişti 100 Lira Gittim biton tartışma sonunda ödedik...

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Bu gün Süperonline Fiber İnternete geçtim.Şu an itibarıyla müthiş hız var.:)
İnşaallah böyle devam eder.:flowers:
http://

Bazen 32 leride gördüm,Bu arada.:w00t:

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Bu gün Süperonline Fiber İnternete geçtim.Şu an itibarıyla müthiş hız var.:)
İnşaallah böyle devam eder.:flowers:

Bazen 32 leride gördüm,Bu arada.:w00t:

Hayırlı olsun. Epey gider bu hızda.

Ev telefonu kullanmıyorsan kapatma şansın vardı. Yada numaran kaybolmasın ve başkaları beni arayabilsinler diye giden aramaları kapatabilirdin. Ayda 7-8 TL ödüyorsun.

MetroNet bağlatma şansın var mıydı?

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
@engerex Teşekkürler.:)
Metronet i araştırdım.Onların alt yapısı yok burada.
Bu gün Torrent den 700mb.lik bir filmi yaklaşık 5 dakikada indirdim.
6,9 Gb lik fim içinde 1,15 saat yazıyordu.
Diyeceğim şu an 20 nin üzerinde bir hız geliyor.:w00t:
Dediğin gibi İnşaallah böyle gider.:yes:

Ev telefonu içinde bu gün mesaj geldi,numara taşıma isteği operatöre bildirildi diye.
Telekomdan telefonu kapatmaya gerek yokmuş sanırım.:)

http://www.speedtest.net/result/2032563959.png

poyrazl

Asistan
Reaksiyon puanı
0
iki üç gün sonra akk doluyor.20 olan hızın 1 mbps düşüyor. onlline işlemlerden kota durumunu takip edebiliyorsun. bende de hız 20 mbps, akk 10gb 2 günde doluyor haliyle.. ayrıca tlf yok. 1 yıllık digitürk bedavası var. ayda 44 TL.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34

Buda yeni test sonuçlarım.
Çıldırdı bu Süperonline yav.:D

ping nasıl 0 oluyor yav.:huh:

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Benimde odam da kablosu var ama öyle duruyor işte bağlatmaya korkuyorum :D

Reaksiyon puanı
10,315
fiber bağlatmak için ancak gökdelenlerde oturman icap ediyor. öyle mahalle arasıymış, meskun mahalmiş... ı ıh!
mesela bayrampaşada baktım, sadece iki yerde mevcut. onlarda yeni yapılan gökdelen tarzı ucubeler.
başka şansın yok.
sanırım bu zihniyetle bizim fiber bağlatma imkanımız hiç olmayacak!

ADSL'e devam anlayacağınız!

grezimonk

Profesör
Reaksiyon puanı
261
fiber bağlatmak için ancak gökdelenlerde oturman icap ediyor. öyle mahalle arasıymış, meskun mahalmiş... ı ıh!
mesela bayrampaşada baktım, sadece iki yerde mevcut. onlarda yeni yapılan gökdelen tarzı ucubeler.
başka şansın yok.
sanırım bu zihniyetle bizim fiber bağlatma imkanımız hiç olmayacak!

ADSL'e devam anlayacağınız!
az bekle mahalle arasına girmesine az kaldı ben apartmanda oturuyorum geldi İZMİR'de başladı... sokak sokak döşediler hatta Büyük şehir belediyesi o nedenle mahkemelik oldu diyorlar...

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
az bekle mahalle arasına girmesine az kaldı ben apartmanda oturuyorum geldi İZMİR'de başladı... sokak sokak döşediler hatta Büyük şehir belediyesi o nedenle mahkemelik oldu diyorlar...

Evet kimileri altyapı ister kimileri de altyapı yapılırken rahatsız olup şikayet eder. Sonra da nerde hizmet derler.