Süper Nexus Romu Yükleyeceğim Önerisi Olan?

Red Bull

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Galaxy SIII e Süpernexus Romu Yükleyeceğim Önerisi Olan Varmıdır?
Cmd 9 10 Gibi? vede SuperNexus mu Cmd 9 10 mu Tercihiniz Olurdu?
Yada Bunlardan Daha Stabil Nexusdaki Görsellik ve Fonksiyon Olarak Bire Bir Aynı Olan?
Bu Süpernexus Romunu Kurup Kullananınız Varmıdır? Memnunyeti Artıları Eksileri Varmıdır.

Bahsettiğim SuperNexus Budur Arkadaşlar.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1817345

Rom Bildiğin Akıyor.
Ben Gözlerime İnanamadım...
[video=youtube;7v8n7QXgN-g]http://www.youtube.com/watch?v=7v8n7QXgN-g[/video]

Red Bull

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler :huh:

Red Bull

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu Romu Yükledikten Sonra Pup Up Play Felan Gidecek mi?
[MENTION=30289]Blackout[/MENTION] [MENTION=16260]__kadıköyRAP__[/MENTION]

bu videoda anlatıldıgı gibi bende s3 e uygulasam temiz bir rom kurulumu yapmış olurmuyum?
kimileri diyor imei için yedek alın bilmem ne için yedek alın bu adamlar hiç birşeyin yedeğini almıyor flashlama yapın siyah kerneli yükleyin felan :)
çok bilgi fakiriyim bu konuda yardımcı olursanız seviniirim :)
[video=youtube;_2k2pKZHli4]http://www.youtube.com/watch?v=_2k2pKZHli4&feature=fvwrel[/video]

Red Bull

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ve birde hafıza kartını sim kartı felan cıkartın denıyor
bazıları ise cıkartmayın hafıza kartına atın diyor :)
bu imei ve cihazın rom yedegi nasıl alınıyor arkadaşlar :)
rot etmeden de bu yedekleri alabiliyormuyuz usb kablosu ile?

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Valla kullanmadığım birşey hakkında yorum yapamayacağım en güzel yöntem kendin deneyeceksin.

xenitu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Dostum geçen hafta Super Nexus rom u yükledim ve denedim. Yükleme nedenimin başında malum harici sd kartı depolama dışında birşey için kullanamıyor oluşumuzdu. Ayrıca JB i de merak ediyordum. Gerçi Xoom tabletimde yüklü lakin SGS 3 te nasıl olduğunu merak etmiştim.

Neyse gelelim tecrübelerime.

Super Nexus geliştiricisinin de söylediği üzere bire bir Galaxy Nexus portu. Yani Galaxy Nexus ta olan herşey var. Fazla 1 gıdım birşey yok. Yukarıda bir arkadaş sormuştu smart stay gidecek mi diye. Cevabı evet gidecek. Bunun gibi başka bir çok şey de gidecek. Örneğin tüm hareketle yapılan zımbırtılar kaybolacak.

En kötü kısmı ise telefon programı. İlk versiyonda t9 hiç yoktu. 2. versiyonda geldi fakat samsungun orjinal dialeri kadar başarılı değil.

Bunlar dışında söylenecek fazla birşey gelmiyor aklıma. Romun iyi tarafı süper hızlı. Ram sıkıntısı daha az olmakla birlikte devam ediyor.

Şu anda ben tekrar stok roma döndüm. Bu şekilde biraz yavaş olmakla birlikte daha doyurucu geliyor bana.

İyi tatiller...

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Hafıza ya da sim kartını çıkartmanıza gerek yok, imei yedekleyin dediği efs yedekleme işlemi. Cihazın bütün donanımsal kimliği bu bölümde bulunur, kesinlikle yedeklemelisiniz. Bir sorunla karşılaşırsanız hayat kurtarıcı olacaktır.
Ayrıca hocam daha root bile etmemişsiniz cihazı, öncelikle lütfen biraz araştırın, bilgi edinin.
CM10 üzerinden geliştirilen saf Android 4.1.1 bir rom'dur, SuperNexus dediğiniz. Sadece pop up play değil, Samsung'un S3 için dizayn ettiği tüm ekstra özellikler gidecek. Yükleyeceğiniz rom'da Samsung yazılımları yok, widget yok, en basitinden güç tasarruf moduna dahi alamazsınız cihazı. Bu da size bu konudaki son mesajımdır, ben şahsım adına sorumluluk alamam, ayrıca bunların yeri burası değil, daha önce de söylemeye çalıştım.

Düzeltme: Diğer rom'lara karıştırmışım, diğerleri gibi Nexus portu ancak CM10 üzerinden geliştirilmiyor. Ancak böyle olması neticeyi değiştirmez, tertemiz, orijinal bir Android rom'u.

Red Bull

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=282123]xenitu[/MENTION] yani önermiyormusunuz?
ben bu s3 in stock romundan sıkıldım
peki bu super nexusu yükleyince s beam s voice pup up play vs cihazda duruyormu yoksa kullanılmıyormu?
s3 için gelen beta jellybean beni hayal kırıklığına uğrattı nexusdaki gibi görsellik ve akıcılık beklerken aynı yerden devam ettirmişler.
önerirseniz bu gece yükleyeceğim?
ek olarak radyosu çalışıyormu?
navigasyonu da öyle?
[MENTION=30289]Blackout[/MENTION] peki çok teşekkür ediyorum.
aslında araştırdım efs nedir ne işe yarar sonradan farkına vardım teşekkür ederim.

Red Bull

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=16260]__kadıköyRAP__[/MENTION] s3 de benim istediğim tek şey akıcılık.
görsellikte var akıcılıkta varsın widget mis s beam vs olmasın zaten sbeami kullanmadım şuana kadar s voice desen TR dil desteği yok
en azından hem görsel hemde akıcı bir rom kullanıp s3 ü şaha kaldırırız :)
bu akşam yükledikten sonra artılarını eksilerini size aktarırım :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Ben yükledim. Gerçekten hızlı ancak alışkanlıklarım beni geri döndürebilir.

Easy UMS kullanamadım.
Toggle butonları yok.
Nova Launcher güzel çalışmıyor.
Kendi launcher'ında tepedeki google arama widgeti gitmiyor her sayfada var.
Rehberde kişinin üstüne basıp sağa sürükleyince arama sola sürükleyince mesaj yazma yok.
Font değiştirme yok şu anki haliyle.
Batarya yüzdesini gösteremedim bulamadım bi yerde belki de benim beceriksizliğim.
Hafıza kartı yolu extSdCard değil de sdcard0 gibi birşey olduğundan bazı uygulamalarda sıkıntı çıkıyor.
Widgetlerde bi el feneri widgeti yok ki ben çok kullanırım, ayrıca uygulama yüklemek istemem bunun için. Dijital saat bile yok.

Ama hızlı mı? Hızlı :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Sabah 7'de en az %40 şarjla bırakıp uyudum, 16.30'da uyandığımda bitmişti kim bilir saat kaçta bitti. %100 doldurup bir kez daha deniycem, böyle şarj yemeye devam ederse geri dönerim.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Ekleme yapayım mkv filmlerin sesini donanım çözemiyor, yani kendi oynatıcısından ses çıkmıyor.

MX Player'dan sesi donanım değil de yazılım olarak ayarlayınca ses çıkıyor.

Daha yolu var ama iyi yolda.

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Ben Galaxy S2'ye yükledim. Cyanogenmod'un getirdiği ek ayarları arıyorsunuz. Bildirim çekmecesinde kontrol düğmeleri yoktu mesela. CM10'da alt üçlü tuşun işlevleri değiştirilebiliyor. Onu sevdim. Bahsettiğiniz ROM da yeterince hızlı. Kurduğunuzda bildiğiniz tertemiz bir sistem elde ediyorsunuz. İçinde sadece orjinal Android yazılımları oluyor. Cyanogenmod eklemeleri yerine bunu tercih edenler de olacaktır elbette. Yalnız bildiğim kadarıyla bugünden itibaren CM10 için gecelik sürümler başladı. Çok daha hızlı gelişecektir. Super Nexus'u yapan arkadaşın bir önceki ROM'larına bakarsanız ayda 1 sürüm çıkardığını görürsünüz. Zaten kendisi de Cyanogenmod tabanlı çıkarıyor ROM'unu. Bence yetersiz.

Ben yükledim. Gerçekten hızlı ancak alışkanlıklarım beni geri döndürebilir.

Easy UMS kullanamadım.
Toggle butonları yok.
Nova Launcher güzel çalışmıyor.
Kendi launcher'ında tepedeki google arama widgeti gitmiyor her sayfada var.
Rehberde kişinin üstüne basıp sağa sürükleyince arama sola sürükleyince mesaj yazma yok.
Font değiştirme yok şu anki haliyle.
Batarya yüzdesini gösteremedim bulamadım bi yerde belki de benim beceriksizliğim.
Hafıza kartı yolu extSdCard değil de sdcard0 gibi birşey olduğundan bazı uygulamalarda sıkıntı çıkıyor.
Widgetlerde bi el feneri widgeti yok ki ben çok kullanırım, ayrıca uygulama yüklemek istemem bunun için. Dijital saat bile yok.

Ama hızlı mı? Hızlı :)

Toogle, batarya yüzdesi, el feneri CM 10'da mevcut. Google widget'ı orjinalde öyle. Aslen o widget değil. Kalıcı bir arama penceresi. Rehberdeki kişileri sağa sola sürükleyip işlem yapma touchwizin özelliği. Diğer Android cihazlarında mevcut değil. Orjinalinde de yok. sdcard0 olayı da Android 4.1 ile gelen bir değişiklik sanıyorum. Bütün denediğim ROM'lar böyleydi. Geliştiriciler belki sonradan ayarlamalara gidebilirler. Bir de Google Voice search falan alt menü ya da home tuşuna uzun basarak çalıştırılabilir hale gelebiliyor. Bu özelliği de çok sevdim. Eğer denemediyseniz çıkacak ilk CM10 gecelik sürümünü denemenizi öneririm.

http://download.cyanogenmod.com/?device=i9300

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Sakın bu Rom'un üstüne AOSP uyumludur diye güvenip siyah kernel kurmayın :mrgreen:

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Samsung touch Wizard bambaska, google nexus iyi guzel de toogle yok, samsungun smart ozellikleri yok,kameranin cozunurlugu samsungun orjinal romlarindaki gibi iyi degil,samsung galaxy s3 u galaxys3 yapan ozellikler yok, dimdizlak bir rom, Jelly beande su anda extra toogle yok, omega ve turevlerinde yok, cyanogen ise stabil degil, samsung kodlari acti ama cyanogen uyuyor, bir turlu buglari halledemedi. En son samsung Jelly bean güncellemesi ile telefon daha stabil hale geldi.

Red Bull

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Samsung touch Wizard bambaska, google nexus iyi guzel de toogle yok, samsungun smart ozellikleri yok,kameranin cozunurlugu samsungun orjinal romlarindaki gibi iyi degil,samsung galaxy s3 u galaxys3 yapan ozellikler yok, dimdizlak bir rom, Jelly beande su anda extra toogle yok, omega ve turevlerinde yok, cyanogen ise stabil degil, samsung kodlari acti ama cyanogen uyuyor, bir turlu buglari halledemedi. En son samsung Jelly bean güncellemesi ile telefon daha stabil hale geldi.
tolga cemin kullandığı bir rom var benim gördüğüm kadarı ile stabil ve kararlı bir rom