Super Amoled ekran sorunu (burning)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan perkam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

perkam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Tablet almak istiyorum bu nedenle bu konuya ilgiliyim. En iyisi ipad eyvallah ama Android e alışmış biriyim. Bu nedenle tercihim bu yönde olacak. Android dünyasında 3 firma var alınabilir tablet yapan;

- Samsung

- Sony

- Lenovo

Sony ülkemize getirmiyor tabletlerini. Lenovo çok geç getiriyor. Geriye bir tek Samsung kalıyor.

Samsung tabletlere bir süredir yoğunlaştım ve bir “ekran yanma” sorunu ile karşılaştım. (İngilizcesi “burning” olarak geçiyor. Direk çeviri yaptım, doğru mu bilmiyorum)

Forum İstanbul’da Samsung’un kendi mağazasında, teşhirde bulunan bir Tab S2’yi incelerken beyaz bir sayfa açtım. Ekranın ortasında İngilizce yazılar gördüm. Yazılar sabit, hiçbir şekilde geçmiyor. Hakkı bey bir video da bu konudan bahsetmişti, ekranda bir şey çok uzun süre kalırsa bu tarz sorunlar olabiliyor Super Amoled ekranlarda diye. Tesadüftür belki diye Teknosa’ya girdim. Aynı tablet, aynı yerde, aynı İngilizce yazılar var. Yazılar teşhirdeki ürünün ekranında sürekli dönen reklam filminden.

Sorum şu; Tab S2 Temmuz’da tanıtıldı. Ülkemize gelmesi 1-2 ay sürdü. Yani bu bahsettiğim ürünler henüz 6 aydır teşhirde. Ekranları hep açık kabul ediyorum ama, bu kadar kısa sürede nasıl gerçekleşebiliyor bu sorun?

Teşhirde bulunan bir Note 5 te de aynı sorunu gözlemledim.

Sebeb-i hikmeti nedir acaba?

Saygılarımla

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
O ingilizce yazıları buraya yazsanız sebebi bulunur illa ki

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Superamoledin dezavantajlarından. Bende de S2 vardı eskiden, altta ve üstte mesajlaşma uygulaması yüzünden şeritler belirmişti. Bu 2 senede oldu ama. Note (2011) e geçtim sonra, pek sorun çıkmadı; 1 sene kullandım onu da. Siz gönlünüzden geçeni alın, sonuçta günde 10 saat aynı uygulama açık kalmayacak.

perkam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Superamoledin dezavantajlarından. Bende de S2 vardı eskiden, altta ve üstte mesajlaşma uygulaması yüzünden şeritler belirmişti. Bu 2 senede oldu ama. Note (2011) e geçtim sonra, pek sorun çıkmadı; 1 sene kullandım onu da. Siz gönlünüzden geçeni alın, sonuçta günde 10 saat aynı uygulama açık kalmayacak.
teşhirdeki üründe 6 ayda çıktı bu sorun. benim
teşhirdeki üründe 6 ayda çıktı bu sorun. benim telefon kullanımımda 2 senede çıksın hadi. 2 senede bir telefon değiştiren biri olmayacam sonuçta.

bu kadar samsung telefon satılıyor. hepsinde var demek ki bu tarz sorun ama millet görmüyor mu acaba

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
teşhirdeki üründe 6 ayda çıktı bu sorun. benim

teşhirdeki üründe 6 ayda çıktı bu sorun. benim telefon kullanımımda 2 senede çıksın hadi. 2 senede bir telefon değiştiren biri olmayacam sonuçta.

bu kadar samsung telefon satılıyor. hepsinde var demek ki bu tarz sorun ama millet görmüyor mu acaba
Valla bütün genelinde öyle bir sıkıntı yok bu sıkıntıyı ilk defa sizden duyuyorum yaklaşık 6 senedir Samsung kullanıcısıyım genelde S2yi 1.5 sene kullandım S3, S4 , Note 3 ve şu an Note 5 kullanıyorum bu dediğiniz sorunları hiç yaşamadım.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Siz cok uzun süreler aynı aynı ekranı açık tutmadığınız sürece bu sorun oluşmayacak zaten. Pek takılmayın.

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
LENOVO, ZTE, ASUS bir çok marka var TURKCELL sitesinden bak seçenekler belli... ;)

Reaksiyon puanı
16,128
ekranı 7/24 açık tutmazsan hiç birşey olmaz ablamda 7/24 ekranı açık tutuyor ace4'te gece şarja koyuyor o sırada bile ekran açık...