Subdomain kullanımı

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Merhabalar,

Subdomain almanın bir faydası var mıdır ? ya da subdomain ne gibi durumlarda gereklidir ?

Bir domaininiz varsa bir subdomaininizdeki dosyaları normal dizininizdeki bir klasöre de atsanız aynı şey zaten değil mi ?

o zaman bu subdomain neden kullanılır ?

Örneğin , shiftdelete.net ve forum.shiftdelete.net var bu , shiftdelete.net/ forum/ şeklinde de olabilirdi mesela değil mi ?

Gece gece garip bir soru oldu farkındayım da aklıma takıldı bir sorayım dedim :)

iyi forumlar..

kral2003

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
subdomain denilen şey en kaba tarifle www.orneksite.com adresinde ki www yok edip yerine vereceğin isimle site yayınlamaktır.
Örn.
Subdomain : bir.orneksite.com
Subdomain değilde eğer anadizine klasör açıpta yapsaydık : www.orneksite.com/bir olurdur.Fark bu...

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
sunucuları ayırmak ve yönetmek kolay oluyordu. her bir subdomain'e ip atayabiliyorduk. tabi sistem yöneticisi arkadaşlar daha net yanıt verebilirler.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Aslında arada sadece x.site.com ile site.com/x arasında yazım farkından başka fark yok. Site büyük olmadığı sürece bir önemi de yok ama derseniz ki ben siteyi ilerletip büyüteceğim, o zaman size bazı kullanım şekilleri yazıyorum:

Örneğin siteyi oyun, forum, blog, galeri gibi farklı farklı işler için kullanacaksan subdomain kullanman çok mantıklı olur.
forum.siteisimi.com
oyun.siteismi.com
Bunun dışında sitede barındırlan resim, video için de subdomain ayarlayabilirsin.
img.siteismi.com
vid.siteismi.com
Farklı dillerde yayın yapıyorsan da kullanabilirsin.
trk.siteismi.com
ita.siteismi.com
Bunların dışında tarayıcı tabanlı bir oyun için de her farklı oda/sunucu için subdomain yapabilirsin.
oyuns1.siteismi.com
oyuns6.siteismi.com
Eğer dosya yükleme/paylaşma sitesiyse yine subdomain gerekecektir:
d3.siteismi.com
u2.siteismi.com