Su içmekten hoşlanmayanlara hoş alternatifler

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
İzmir Kent Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Seda Uşarer, 'günde en az 2 litre içilmesi' uyarılarına rağmen su içmeyi sevmediklerini, unuttuklarını söyleyenlere aromalı, serinleten önerilerde bulundu.
0IIH85.jpg

Su İçmekten Hoşlanmayanlara Hoş Alternatifler Sunuyor !

Yüksek hava sıcaklığı ve orucun vücudun su ihtiyacını artırdığına dikkat çeken Uşarer, "İftardan sahura kadar olan dönemde en az 8- 10 bardak su içilmelidir. Direkt su içmekten hoşlanmayanlar su dolu sürahinin içine limon ve meyve dilimleri atarak suyu aromalaştırabilirler. Şekersiz komposto ile sıvı alımını artırabilirler" diye belirtti .

Beslenme ve Diyet Uzmanı Seda Uşarer, bunaltıcı sıcaklarla birlikte vücuttaki su miktarı azaldıkça yorgunluk, halsizlik, dikkat açığı gibi sorunların ortaya çıktığını belirtti . Ramazan'da oruç tutanların 18 saatlik açlık ve susuzluğun peşinden ihtiyaçları olan suyu vücuda kazandırmaları gerekmekde olduğunu vurgulayan Uşarer şunları belirtti :

"Pek çok fazla kişi su içmeyi sevmediğini, ancak çok fazla sıcaklarda ve hararet yapacak yemeklerden akabinde bir- iki bardak su içebildiklerini söylüyor. Bundan yakınıyor. Ramazan'da oruç tutanların sıcaklarla beraber su gereksinimi daha çok fazla çok oluyor. Su içmekten hoşlanmayanlar, unutanlar, oruç ertesi daha keyifle su ihtiyaçlarını karşılamak isteyenler, bunu pekala başarabilirler. Suya atacakları limon, meyve dilimleriyle suyu aromalandırabilirler."

TurkTime

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Çay içiyoruz bol bol.. Sahurdan sonra iftara kadar imanımız gevriyor susuzluktan, pişman oluyoruz.. çay yerine bol bol su içeceğiz diyoruz.. Sonra iftarda gene çaya başlıyoruz..

Döngü böyle devam ediyor :D

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Çay içiyoruz bol bol.. Sahurdan sonra iftara kadar imanımız gevriyor susuzluktan, pişman oluyoruz.. çay yerine bol bol su içeceğiz diyoruz.. Sonra iftarda gene çaya başlıyoruz..

Döngü böyle devam ediyor :D

Çayın % 80 i mi ne sudan oluşuyor belkide daha fazlası, o kadar olmaması lazım aslında susamamak için ayran, süt, içerseniz büyük ölçüde dok tutar ve susamazsınız deneyin bence :D

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Ben günde taş çatlasın 1 bardak su içerim :D genelde ice teadan başka bir şey içmiyorum, bağımlılık yaptı :/

Reaksiyon puanı
16,128
ice tea değilde soğuk çay didi daha iyi tat veriyor bizimkiler reklamına gıcık kaptılar eve sokmuyorlar inadına alıyorum fuse teaden iyi ama.

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
en güzel şey su.
eğer olmaz ise , didi , ayran,limonata güzel alternatifler. :)

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Bence vücut gerekli olanı zaten istiyor ve alıyor. Zorlamaya gerek yok. Çok su içmenin faydası da yok.

Buğra Y.

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Fuse Tea Ananas & Mango'dan şaşmam :) Ama gece 1 litreyi tek başıma bitirip sabah uyandığımda sanki reflü olmuş gibi hissediyorum. Midemden boğazıma aşırı asit doluyor niyeyse.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
raamzan dışında haftada 3 5 litre anca su içerim, ramazan dışında ise sadece iftarda 1 litre içerim
su içmek benim için büyük problem, yeterince sıvı tüketmediğim için baş ağrısı bile oluyor

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
ice tea değilde soğuk çay didi daha iyi tat veriyor bizimkiler reklamına gıcık kaptılar eve sokmuyorlar inadına alıyorum fuse teaden iyi ama.
Aynen öyle didi deki kadının sesini duymaya tahammülüm kalmadı artık , suyu kaçırdılar artık

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Su içmezsem baş ağrısı oluyor iftara doğru, bi de sinüzit denen illet de var onunla birlikte çekilmez bir hal alıyor. Mecburen 1 litrelik şişeyi deviriyorum sahurda.

06yusuf06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çayın % 80 i mi ne sudan oluşuyor belkide daha fazlası, o kadar olmaması lazım aslında susamamak için ayran, süt, içerseniz büyük ölçüde dok tutar ve susamazsınız deneyin bence :D
ayranı bol bol için sonra da uykunuz gelsin iftara kadar uyuyun öyle vakit geçer anca

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Su içmezsem baş ağrısı oluyor iftara doğru, bi de sinüzit denen illet de var onunla birlikte çekilmez bir hal alıyor. Mecburen 1 litrelik şişeyi deviriyorum sahurda.
benim öyle bir şansımda yok, kısa sürede o kadar su içsem hemen midem bulanır, resmen vücudum su istemiyor :)
bi iftarda doğru dürüst içiyorum oda havalar sıcak olduğu için :)

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Abi ben iftarda su içmekten yemek yiyemiyorum.Yatana kadarda 5-6 litre su içiyorum.Doyamıyorum su içmeye.Hiç yemek yemeyip sadece su içmeyi düşünüyorum bazen.

tolga9009

Doçent
Reaksiyon puanı
0
ben hiç acımam 3, 4 bardak su içerim yatarım hiçde susamadım şimdiye kadar:biggrin:

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
benim öyle bir şansımda yok, kısa sürede o kadar su içsem hemen midem bulanır, resmen vücudum su istemiyor :)
bi iftarda doğru dürüst içiyorum oda havalar sıcak olduğu için :)
Seninki daha kotuymus gecmis olsun ben sevmiyorum ama en azindan icebiliyorum. :)

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Fuse tea muse tea didi midi hepsi çakma, İce Tea dan şaşmayın :)

tolga9009

Doçent
Reaksiyon puanı
0
zaten diğerleri yan ürün gibi ice tea 1 numara:clap:

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Seninki daha kotuymus gecmis olsun ben sevmiyorum ama en azindan icebiliyorum. :)
saol
bi ara su içemediğim için meyve suyuyla gazozla falan idare ettim de olmuyor :) suyun yerini tutmaz hiçbir şey, susadığım da canım sudan çok çay istiyor :)

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
İCE Tea Şeftali Forever :P Gerçekten bi süre sonra bağımlılık yapıyor :D

memonet555

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar su çabuk atılıyor dışarı. Ben 3 yıldır sahurda bol bol karpuz yiyorum. Karpuzun suyu 12 saatte çıkıyor. Yemek yemeden sadece karpuz ile oruç tuttuğum olmuştur. Deneyin. Karpuzsuz sahur yapmıyorum.

Sametdnmez

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şu ana kadar kimse susuzluktan ölmedi şükür vücut zaten gerekeni alıyor susatarak. :)