Şu foruma ne zaman baksam...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan rimzone
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ay Parçası

Profesör
Reaksiyon puanı
27
sevgili moderatör arkadaşlarımızdan konunun kapatılmasını talep ediyorum bu konu artık kabak tadı verdi boş yere tartışma yaratılıyor konuyu açan arkadaşta ranting yapmak için açmış sanki konuyu hangisine talep olursa olsun bak keyfine gece gece uğraştığın işe bak

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Nokia ne peki ? Mhp mi ? yoksa meclise giremeyen akpye katılan Has parti mi ?

rimzone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Örnekleme de farklı bir yol izlenebilirdi gibi geliyor bana da.Ne farkeder diye düşünmemek lazım, nihayetinde hassas konular bunlar.Olacak iş değil ama chp ve akp yerine müslümanlar ve hristiyanlar yazarsan da sıkıntı olur mesela öyle değil mi ? Demek ki neymiş dervişin fikri neyse zikri de oymuş, hassas konulara değinmemek gerekiyormuş, yoksa beyin göçleri yaşanabilirmiş vs.. vs.. :)

ben "de" inanıyorum ki; siyaset yapmak ve siyasetteki bir bilimsel gerçekliğe atıfta bulunmak arasında ince bir çizgi vardır. sonuç: bu ince çizgiyi geçtiğime inanmıyorum. inanan varsa da kendi fikri neyse zikridir...

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
sevgili moderatör arkadaşlarımızdan konunun kapatılmasını talep ediyorum bu konu artık kabak tadı verdi boş yere tartışma yaratılıyor konuyu açan arkadaşta ranting yapmak için açmış sanki konuyu hangisine talep olursa olsun bak keyfine gece gece uğraştığın işe bak

Forum denilen şey zaten tartışma ortamı, kişi ve kurumlara hakaret derecesine varmadığı ve kurallarımız dahilinde olduğu sürece neden kapansın ki konu ?

rimzone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Nokia ne peki ? Mhp mi ? yoksa meclise giremeyen akpye katılan Has parti mi ?

bu da işin eğlencesi tabi dostum :) mizah zaten kamu bilincini geliştiren, ilerleten şey değil midir ? bence öyledir :)

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
bak güzel kardeşim (samimiyim), eleştiri yolu "sen siyaset yapıyorsun" tarzında sığ olursa tabii ki de kapatmaya çalışırım. başka her türlü eleştirsinler. eğer bu yöndeki "haksız" eleştirilere boyun eğersem biliyorum ki açtığım başlık beni anlayamayan yöneticiler (moderatör falan) tarafından kapatılabilir. eğer bu şekilde kapatılır ise de ben buna üzülürüm, moralim bozulur.

abesle iştigalden kastını tdk'nın bu söz öbeğine yüklediği anlam olarak belirledin sanmıştım. hükümsüzdür. ;)

Anlamda herhangi bir kargaşa yok. Yersizlik olarak gördüğümü belirttim.

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
Bunu bunu alın dışarı.

rimzone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Anlamda herhangi bir kargaşa yok. Yersizlik olarak gördüğümü belirttim.

kafan uyuşmamıştır, takıntıların olabilir ve bu yüzden yersizlik olarak görebilirsin, hoşgörüm ile karşılıyorum...

Nasreddin Hoca hakkında ne biliyorsun bana anlatır mısın ?

O insan sadece bir fıkra kahramanı değil, internetten bulduğunuz kaynaklar anlatamaz bu muhterem insanları, ayrıca kişiler hakkında yorum yaparken önce onlarla aynı olgunluğa erişmeniz gerekiyor ki bunu atlıyorum bi kere çünkü çok zor bu iş, bi açıp bakın bakalım Nasreddin Hoca kimmiş ve ona göre yapın yorumunuzu.
nasreddin hocaya saygı duyuyorum, bir kıssasına felsefi açıdan yaklaştım diye de böyle üzerime gelmenizi anlamsız buluyorum.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
nasreddin hocaya saygı duyuyorum, bir kıssasına felsefi açıdan yaklaştım diye de böyle üzerime gelmenizi anlamsız buluyorum.

Kendi düşünceleriniz dışında anlamlı bulduğunuz başka birşeyi açıklar mısınız lütfen ?

rimzone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kendi düşünceleriniz dışında anlamlı bulduğunuz başka birşeyi açıklar mısınız lütfen ?

yapmayın ama, nasreddin hocanın şahsı manevisine laf atmak şöyle dursun dil değdirmek bile kötülüktür, hatadır benim gözümde. yaptığım, bir olayı irdelemek, felsefi açıdan eleştirmekten öte değildir. ilkokul öğrencisi olsaydım büyük puntolarla yazılı hikaye kitabından bunu okusaydım aa hoca ne güzel yapmış, böyle yaparsa çocuğu testiyi kırmadan uslu uslu suyu getirir diye bi çıkarımda bulunurdum. ama yaşımız ** kardeşim, ne yapalım beyin düşünüyor. farklı açılardan idrakler yaşatıyor, felsefe ekleniyor işin içine, sorular sorular acabalar işte. ilerlemek için gerekir ya bunlar ;) teknoloji de böyle ilerler mesela, sorarak irdeleyerek, merak ederek.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Siyasi kelimeler üzerınden oran vermiş neden bu kadar kafa yoruyorsunuz ki ;Bu sitede böyle tartışmaların yapılması bile insanlık adına utanç verici .

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
kafan uyuşmamıştır, takıntıların olabilir ve bu yüzden yersizlik olarak görebilirsin, hoşgörüm ile karşılıyorum...

Çok şükür herhangi bir takıntım yok fakat senin bir takıntının olabileceği aklına gelmedi sanırım. Çünkü, forum kurallarına rağmen yaptığın benzetme bunu gösteriyor. Ayrıca, herşey soyut kavramlardan oluşmaz, birde mecazi kavramlar vardır. Umuma açık bir ortamda herkes seninle aynı çerçeveden bakmak ve eğer öyle değilse yine senin hoş görüne sığınmak zorunda değil. Zaten konu altına yapılan yorumlar da bunu gösteriyor. Bu noktada kendi kendini değerlendirmen daha yerinde olacaktır.

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
[MENTION=275084]rimzone[/MENTION] senin gibi açtığı konuya böyle sahip olan birisi forumlarda ender rastlanır... Her yazılana tek tek cevap veriyorsun hemde gayet net bir şekilde.. Helal olsun. Ben senin siyaset yapmadığını düşünüyor ve teşbihini gayet mantıklı buluyorum. Bu ülkede siyaset ve futboldan daha iyi teşbih aracı ne olabilir ki... Hem siyaset başka olumlu ne işe yararki...

plaksan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Adam Samsung'un Ceo'su dağılın :))

rimzone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Çok şükür herhangi bir takıntım yok fakat senin bir takıntının olabileceği aklına gelmedi sanırım. Çünkü, forum kurallarına rağmen yaptığın benzetme bunu gösteriyor. Ayrıca, herşey soyut kavramlardan oluşmaz, birde mecazi kavramlar vardır. Umuma açık bir ortamda herkes seninle aynı çerçeveden bakmak ve eğer öyle değilse yine senin hoş görüne sığınmak zorunda değil. Zaten konu altına yapılan yorumlar da bunu gösteriyor. Bu noktada kendi kendini değerlendirmen daha yerinde olacaktır.
"herşey soyut kavramlardan oluşmaz, birde mecazi kavramlar vardır" mı ? ya zaten "soyut" ve "mecazi" kelimeleri birbirine yakın anlamlar taşımıyor mu ? bu cümlede mantıksal hata var benden söylemesi. bir de şunu söyleyeyim, çerçeve demişsin de, ben "siyaset yapmadım" ki insanlara bakacakları bir çerçeve sunmuş olayım. çerçevelere de karşıyım bu arada, ufkumuzu daraltırlar.

@rimzone senin gibi açtığı konuya böyle sahip olan birisi forumlarda ender rastlanır... Her yazılana tek tek cevap veriyorsun hemde gayet net bir şekilde.. Helal olsun. Ben senin siyaset yapmadığını düşünüyor ve teşbihini gayet mantıklı buluyorum. Bu ülkede siyaset ve futboldan daha iyi teşbih aracı ne olabilir ki... Hem siyaset başka olumlu ne işe yararki...

teşekkür ederim, dakikalar sonra yüzümü güldürdün kardeşim. :) yalnız olmadığımı biliyordum yorumundan sonra da inandım.

XAFER37

Profesör
Reaksiyon puanı
1
offfne sıkıcı konu :) hani nerde hakaretler, küfürler, mod ların arka arkaya mesaj silmeleri hadi hareketlenin biraz .:D

rimzone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
itiraf ediyorum abcçdefghıijklmnoöp'liyim. :D

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
"herşey soyut kavramlardan oluşmaz, birde mecazi kavramlar vardır" mı ? ya zaten "soyut" ve "mecazi" kelimeleri birbirine yakın anlamlar taşımıyor mu ? bu cümlede mantıksal hata var benden söylemesi. bir de şunu söyleyeyim, çerçeve demişsin de, ben "siyaset yapmadım" ki insanlara bakacakları bir çerçeve sunmuş olayım. çerçevelere de karşıyım bu arada, ufkumuzu daraltırlar.

Evet haklısın, somut yerine soyut yazmışım. Neyse, demek istediğim; sen verdiğin örnekle işin sadece rakamlar kısmını demek istediğini savunuyorsun fakat birbiriyle alakasız iki olguyu bir araya getirerek de asıl amacının (bende dahil) bu olmadığı düşünülüyor. Bu yüzden, herkes olaya senin söylediğin açıdan (çerçeveden) bakmak zorunda değil ve bakmadığı için de hoş görüne sığınmak zorunda değil. Umarım anlatabilmişimdir.

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
offfne sıkıcı konu :) hani nerde hakaretler, küfürler, mod ların arka arkaya mesaj silmeleri hadi hareketlenin biraz .:D

Güldürdün beni akşam akşam. :) Siyasetin muhabbeti kendisi gibi ağır işliyor demek... Bu teşbih futbol üzerine olacaktı ki sen görcektin o zaman kemik seslerini. :) İnlerdi burası inler...

rimzone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evet haklısın, somut yerine soyut yazmışım. Neyse, demek istediğim; sen verdiğin örnekle işin sadece rakamlar kısmını demek istediğini savunuyorsun fakat birbiriyle alakasız iki olguyu bir araya getirerek de asıl amacının (bende dahil) bu olmadığı düşünülüyor. Bu yüzden, herkes olaya senin söylediğin açıdan (çerçeveden) bakmak zorunda değil ve bakmadığı için de hoş görüne sığınmak zorunda değil. Umarım anlatabilmişimdir.
bak sayın insan; herkes herşeyi düşünebilir, insanların beynine toka takamam ya. birbiriyle alakasız olacak ki biz buna benzetme diyelim, öyle değil mi? farklı şeyler arasında benzetme olur zaten, aynı olsa ve ben bu buna benziyor diye çıksam, biri kafama vurup bunlar zaten aynı şeyler der ve ben de o kişinin elini öperim. şu cümlemi lütfen tekrar oku gözünü seveyim. "çerçeve demişsin de, ben "siyaset yapmadım" ki insanlara bakacakları bir çerçeve sunmuş olayım." diğer şey: hoşgörüme sığınmasınlar yahu, ben hoşgörümle karşılıyorum demekte niye artniyet arıyorsun ki?

Reaksiyon puanı
10,315
[MENTION=275084]rimzone[/MENTION], açtığın konu bu kadar sayfaya ulaşmış. seni tebrik ediyorum kardeşcağız.

açtığın konuda yazdıkların bunu hak etmiyor, çok basit geldi bana. ama,

bizatihi siz buna layıksınız!

çünkü, konunuza sahip çıktınız bu bir, ikincisi Türkçeye olan vukufiyetiniz, gramer konusundaki kaabiliyetiniz.

bu kaabiliyetinizi umarım daha derinlikli, daha faydalı konularda kullanır, yararlı olursunuz inşaallah.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Mobil bölümde olduğunuzu hatırlatır;
Benzetme yetine hayran kaldığımı belirtir;
Konuyu da sonlandırırım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...