Şu foruma ne zaman baksam...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan rimzone
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

rimzone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
üst başlığa geldiğimde samsung, apple, nokia gibi markaların başlıkları var ya. oraya ne zaman baksam parantez içinde yazan içeri de şu kadar kişi var yazısında samsung başlığında her zaman kat kat daha çok kişi olduğunu görüyorum. yani demem o ki; apple, chp ise samsung akp'dir. yanlış mıyım ? Ha, beni şimdi sığ sığ eleştirenler olacaktır, siyaset yapma tarzında serzenişler falan... bu eleştiriniz sadece bataklık olarak kalır. :cool:

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Bizim eleştirimiz bataklık olarak kalıcaksa senin derdin ne ki böyle benzetme yapıyorsun? Sonradan söylenilecekleri bilmene rağmen.

rimzone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bizim eleştirimiz bataklık olarak kalıcaksa senin derdin ne ki böyle benzetme yapıyorsun? Sonradan söylenilecekleri bilmene rağmen.

bu tarzda eleştiri yapmak zorunda mı hissediyorsunuz kendinizi ? sizleri ve beyinlerinizi anlamakta güçlük çekiyorum. neden daha izan sahibi, idrak parıltıları olan düşünce yollarınız yok ?

H SİZER

Doçent
Reaksiyon puanı
4
şöyle bir örnek daha güzel olur appl nehir ise samsung denizdir fakat nehirler akmasa denizler olmazdı

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Sen bir konu açıyorsun sonra bana şu şekilde eleştirilerde gelicektir diyorsun. Madem biliyorsun yazdıklarından dolayı eleştiri alacağını, eleştiri alınca bu şekilde ters tepmiş gibi hissediyorsun. Forumda siyaset yasak olmasına rağmen neden özellikle bu benzetme dedim.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Siyasetle teknolojiyi karşılaştırmak biraz abes olmuş kanımca, ikisi de farklı kulvarlar.

rimzone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
şöyle bir örnek daha güzel olur appl nehir ise samsung denizdir fakat nehirler akmasa denizler olmazdı

yanlış mıyım diye de sormuştum . zahmet edip, kafa yorup kendi benzetmeni kurmuşsun, keşke bunun yanında incelik edip emeğe saygı duyup bana da bir "haklısın kardeşim" diyebilse idin.

Siyasetle teknolojiyi karşılaştırmak biraz abes olmuş kanımca, ikisi de farklı kulvarlar.

benzetme dediğimiz olgu zaten ve zaten ve zaten iki farklı kulvarda olur öyle değil mi, eğer mantıklı düşünecek olursak.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
yanlış mıyım diye de sormuştum . zahmet edip, kafa yorup kendi benzetmeni kurmuşsun, keşke bunun yanında incelik edip emeğe saygı duyup bana da bir "haklısın kardeşim" diyebilse idin.

benzetme dediğimiz olgu zaten ve zaten ve zaten iki farklı kulvarda olur öyle değil mi, eğer mantıklı düşünecek olursak.

Şimdi değerlendirme yapardım konu hakkında uzun uzun ama o kadar değerli bi konu olmadığını düşünüyorum şahsen.

H SİZER

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Nasrettin Hoca yaşadığı yerde kadılık yapmaktadır.Bir gün iki adam gelerek birbirlerinden davacı olurlar.
Hoca 1.adamı dinler ve ona.sen haklısın.derdiğer adam itiraz eder Hoca ona sen de haklısın der.
olup bitenleri izleyen Nasrettin Hoca nın hanımı:hoca bu nasıl iştir?hem ona hem de diyerine haklısın
dedin.Hoca bu sözler üzerine hanımına döner ve.sen de haklısın der.
rimzone kardeş sende haklısın

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Birazdan bu konu kapanır ama kapanmadan söyleyeyim.

Gelip bize matematik öğretmeye kalkma boş yere; anca masal okuyorsun ama bu çocuk masallarına kimse kanmaz burada. Amacın matematik olsa milyonlarca olasılıktan siyasi olanını seçmezdin. Hadi sana bye! Artık o ne demekse...

berk evliya

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tamam boyle bir sitede samsungu savunabilirsin ya da herhangi bir gorusunu forumda yayinlayabilirsin ancak siyaseti bu kadar basit konularla iliskilendirecek kadar basit bir insan olamazsin.
Ha akp li veya baska bir siyasi partiyle dusuncelerin ayni yonde olabilir ancak bunu burda dile getirmek yerine baska forumlarda dile getirmen burdaki forumun kalitesini artiracakdir sende biliyorsun ki siyaset konusunu burda teknolojiyle bagdastirirsan tartismalarin sonu gelmeyecek o yuzden herseyi amacina gore kullanmayi ogren ondan sonra forum ac ! Onune gelen her insana uyelik verirsen olacagi bu iste shiftdelete net :)

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Akşam Lisesi dağıldı mı ?

rimzone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Birazdan bu konu kapanır ama kapanmadan söyleyeyim.

Gelip bize matematik öğretmeye kalkma boş yere; anca masal okuyorsun ama bu çocuk masallarına kimse kanmaz burada. Amacın matematik olsa milyonlarca olasılıktan siyasi olanını seçmezdin. Hadi sana bye! Artık o ne demekse...

başlangıçtaki amacım matematik yapmak değildir bunu söyleyeyim. siyaset değil olsa olsa matematiktir bu şeklinde bir açıklamadır yani benimkisi. masal okuyormuşum anlayamadım bunu ? Diyorsan ki alttan alta mesaj veriyorsun, subliminal, manipülatif vs... bu zihin dünyanın içinde bulunduğu kaosun diline yansımasıdır ancak ve ancak

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Arkadaşlar terbiye sınırlarını aşmayalım lütfen!

patientia

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Adamın amacı kargaşa yaratmak başka bir şey yok değil.

rimzone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tamam boyle bir sitede samsungu savunabilirsin ya da herhangi bir gorusunu forumda yayinlayabilirsin ancak siyaseti bu kadar basit konularla iliskilendirecek kadar basit bir insan olamazsin.
Ha akp li veya baska bir siyasi partiyle dusuncelerin ayni yonde olabilir ancak bunu burda dile getirmek yerine baska forumlarda dile getirmen burdaki forumun kalitesini artiracakdir sende biliyorsun ki siyaset konusunu burda teknolojiyle bagdastirirsan tartismalarin sonu gelmeyecek o yuzden herseyi amacina gore kullanmayi ogren ondan sonra forum ac ! Onune gelen her insana uyelik verirsen olacagi bu iste shiftdelete net :)

akp li veya baska bir siyasi partiyle dusuncelerin ayni yonde olabilir ancak bunu burda dile getirmek... demişsin de ben böyle bir dile getiriş yapmadım görüşüm siyasi bir nitelikte değil anlayacağın. siyasetteki oransal gerçeği, yani sayısal gerçeği, kimsenin inkar edemeyeceği oy oranlarındaki bilimsel gerçeği benzetme yoluyla bu forum başlıkları içinde gezinen insan sayısıyla kıyasladım. bu sadece bir dile getiriştir. kimse de aa sen yanlış yapmışsın sayıları oranları çarpıtmışsın diyemez. (gerçi diyenler bile benim "siyaset yaptığımı" öne sürecek insanlar kadar sığ düşüncelere sahip değiller) anlaşılsın bu: siyasetteki bir gerçeği, bilimsel bir gerçeği bir şeye benzetmek ayrı, siyaset yapmak ayrıdır. ve ben siyaset yaptığıma inanmıyorum.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Tövbe billah bu konu efsane olur :D

rimzone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tövbe billah bu konu efsane olur :D
efsane olur mu olmaz mı bilemem ama silinirse eğer çok yazık olur, ha bana yazık olacak değil tabi. sdn sitesi forumunda fikir yokluğu yaşanır, beyin göçü de cabası...

berk evliya

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Verdigin oran veya sayisal veriler dogru olabilir ancak sen toplum icerisinde bir ornegi verirken icine siyasetin "s" sini bile agzina alirsan ordaki konu sapar burda teknolojiyi konusuyoruz

Dusunmeden konusmanin cezasi konustuktan sonra dusunmeye mahkum kalmaktir demis buyuklerimiz ornek vermeden once tamam guzel dusunmussun tartisma cikabilecegini ama bu tartismanin burda konuyla alakasi olmayacagindan orneklerine bile dikkat etmelisin

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Ben de bu konuyu açan üyeler gibi kafaya sahip insanları anlamıyorum.
Bir şey söyler, korkudan hemen arkasından eleştiri yolunu kapatmaya çalışır.

Özgüven de zirvede, beyin göçü falan. :D

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Siyaset için illa ki belli bir siyasi parti ya da siyasi olay hakkında görüş bildirmene gerek yok, aynı zamanda siyasi objeleri kullanarak benzetme yaptığında da aynı kapıya çıkarsın. Senin bu yaptığına da abesle iştigal denir. Konuya gelince, evet samsung'a ilgi daha fazla.

rimzone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Verdigin oran veya sayisal veriler dogru olabilir ancak sen toplum icerisinde bir ornegi verirken icine siyasetin "s" sini bile agzina alirsan ordaki konu sapar burda teknolojiyi konusuyoruz

Dusunmeden konusmanin cezasi konustuktan sonra dusunmeye mahkum kalmaktir demis buyuklerimiz ornek vermeden once tamam guzel dusunmussun tartisma cikabilecegini ama bu tartismanin burda konuyla alakasi olmayacagindan orneklerine bile dikkat etmelisin

sana şöyle cevap vereyim: nasreddin hoca oğluna bir testi vermiş. git su doldur çeşmeden demiş ve bir de patlatmış çocuğa. sormuşlar neden böyle yaptın hocam? hoca demiş ki: testiyi kırmadan önce akıllansın... falan filan işte. şimdi ben de soruyorum. nasreddin hoca gerçekten, saf bir şekilde haklı mıydı ? bence değildi dostum... bence değildi çünkü ya çocuğun davranışı, halka hocanın haklı olduğunu zannettirmişti, ya da halk 2. kez düşünmeden ve sadece gülebilmek ve büyüğü kafalarında haklı çıkarabilmek için bu hareketi doğru saymışlardır.

Siyaset için illa ki belli bir siyasi parti ya da siyasi olay hakkında görüş bildirmene gerek yok, aynı zamanda siyasi objeleri kullanarak benzetme yaptığında da aynı kapıya çıkarsın. Senin bu yaptığına da abesle iştigal denir. Konuya gelince, evet samsung'a ilgi daha fazla.
abesle iştigal ediyorsam boş işle uğraşıyorum anlamına geliyor. buna bişey diyemem, çünkü sana göre boş olan, teknolojiyle ilgilenen hangi markanın hangi telefonu hangisinden üstün, farkları ne diye kafa yoran bir insana göre, ki o ben oluyorum, boş iş değildir.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
sana şöyle cevap vereyim: nasreddin hoca oğluna bir testi vermiş. git su doldur çeşmeden demiş ve bir de patlatmış çocuğa. sormuşlar neden böyle yaptın hocam? hoca demiş ki: testiyi kırmadan önce akıllansın... falan filan işte. şimdi ben de soruyorum. nasreddin hoca gerçekten, saf bir şekilde haklı mıydı ? bence değildi dostum... bence değildi çünkü ya çocuğun davranışı, halka hocanın haklı olduğunu zannettirmişti, ya da halk 2. kez düşünmeden ve sadece gülebilmek ve büyüğü kafalarında haklı çıkarabilmek için bu hareketi doğru saymışlardır.

Nasreddin Hoca hakkında ne biliyorsun bana anlatır mısın ?

O insan sadece bir fıkra kahramanı değil, internetten bulduğunuz kaynaklar anlatamaz bu muhterem insanları, ayrıca kişiler hakkında yorum yaparken önce onlarla aynı olgunluğa erişmeniz gerekiyor ki bunu atlıyorum bi kere çünkü çok zor bu iş, bi açıp bakın bakalım Nasreddin Hoca kimmiş ve ona göre yapın yorumunuzu.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Örnekleme de farklı bir yol izlenebilirdi gibi geliyor bana da.Ne farkeder diye düşünmemek lazım, nihayetinde hassas konular bunlar.Olacak iş değil ama chp ve akp yerine müslümanlar ve hristiyanlar yazarsan da sıkıntı olur mesela öyle değil mi ? Demek ki neymiş dervişin fikri neyse zikri de oymuş, hassas konulara değinmemek gerekiyormuş, yoksa beyin göçleri yaşanabilirmiş vs.. vs.. :)

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14

abesle iştigal ediyorsam boş işle uğraşıyorum anlamına geliyor. buna bişey diyemem, çünkü sana göre boş olan, teknolojiyle ilgilenen hangi markanın hangi telefonu hangisinden üstün, farkları ne diye kafa yoran bir insana göre, ki o ben oluyorum, boş iş değildir.

Abesle iştigal'den kastımı, yaptığın benzetmenin şekli ve konu ile ilgili yorumlarımı ayırarak anlayabileceğini sanmıştım fakat anlamamışsın.

rimzone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben de bu konuyu açan üyeler gibi kafaya sahip insanları anlamıyorum.
Bir şey söyler, korkudan hemen arkasından eleştiri yolunu kapatmaya çalışır.

Özgüven de zirvede, beyin göçü falan. :D

bak güzel kardeşim (samimiyim), eleştiri yolu "sen siyaset yapıyorsun" tarzında sığ olursa tabii ki de kapatmaya çalışırım. başka her türlü eleştirsinler. eğer bu yöndeki "haksız" eleştirilere boyun eğersem biliyorum ki açtığım başlık beni anlayamayan yöneticiler (moderatör falan) tarafından kapatılabilir. eğer bu şekilde kapatılır ise de ben buna üzülürüm, moralim bozulur.

Abesle iştigal'den kastımı, yaptığın benzetmenin şekli ve konu ile ilgili yorumlarımı ayırarak anlayabileceğini sanmıştım fakat anlamamışsın.
abesle iştigalden kastını tdk'nın bu söz öbeğine yüklediği anlam olarak belirledin sanmıştım. hükümsüzdür. ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...