Şu Çılgın Türkler / Turgut Özakman

TazzzY

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
275
Şu Çılgın Türkler
Yazar: Turgut Özakman
Basımevi : Bilgi Yayınevi
İlk Basım Tarihi : Istanbul, Nisan 2005
Sayfa Sayısı : 747

su-cilgin-turkler.jpg

KİTABIN İÇERİĞİ
Bu şahane kitap 20. yy.ın sömürgecilerine karşı bir ulusun verdiği onur mücadelesini anlatıyor. Bu topraklarda geçen, hiçbir satırı kurmaca taşımayan; tamamı Türk, Yunan, İngiliz devletleriyle uluslararası kurulların raporlarında, yerli/yabancı gazetelerde ve o günleri yaşamış insanların belleklerinde/anı kitaplarında belgelenen olaylar… Sadece belgelere atıfta bulunan dipnotlar kırk yedi sayfa sürüyor! Bu coğrafyayı,tarihi, bu Anadolu’yu bilmeyen yabancı bir göz okuduğunda yazar fazla abartmış diyebilir, yaşananlar öyle olağanüstü.
Yazar önce Mondros Mütarekesi’yle II nci İnönü savaşı arasında geçen dönemi özetliyor. Peşinden altıyüzelli sayfalık bir destan. Sanki elinde kamera varmış gibi bir Türk tarafına, bir Yunan tarafına; bir İstanbul’a, bir İngiltere’ye odaklıyor bakışlarını (Belki bu akış şekli kimi okuru rahatsız edebilir) . Ve bu ahlaksız işgale dağıyla, çiçeğiyle, insanıyla, hayvanıyla; canlı-cansız bütün varlığıyla topyekün direnen Anadolu’yu anlatıyor. Adını hiç duymadığımız, ama biz bilmesek de bu temele kanını harç yapmış,kefenine sarınıp ta işgalcinin
karşısına dikilmiş, kim bilir hangi gelinciğe kök olmuş binlerce insan… Adım adım, gün gün izliyoruz bu büyük mücadeleyi.

Alıntı

Kitabı bende okudum emperyalist devletlerin osmanlıya karşı oynadıkları oyunları ve osmanlının durumunu anlatan en iyi Tarih kitab'larından biridir Ve Anlatılan her belgede Turgut özakman Kaynak göstermiştir Yakın tarihimizi anlatan iyi kitabdır tavsiye ederim sürükleyici ve açık ifadeli bir dille yazılmıştır:flowers:

Rapx

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Favori kitaplarımdan birisi :)

SmiLey

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
55
Güzel kitap lakin tarih romanı yerine tarih kitapları okumak daha çok hoşuma gider:)

TazzzY

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
275
Güzel kitap lakin tarih romanı yerine tarih kitapları okumak daha çok hoşuma gider:)

Tarih kitabları direk anlatıyor ve ilgisiz oluyor ama Roman olarak okuduğunda daha heycanlı ve Kitaba üslub katarak yazıldığı için önemli olaylarda hafızanda daha iyi kalmasına yarıyor Bunun için Tarih romanları daha ilgimi çekiyor çünkü haftada 6 saat tarih gördüğüm için bir süre sonra bayıyor :D

özgür deniz

Asistan
Reaksiyon puanı
15
ismi haricinde çok güzel bir kitap. okurken o anları yaşıyor insan. yalnız dediğim gibi ismini hiiiç beğenmiyorum

iskoco

Profesör
Reaksiyon puanı
12
okuduktn sonra ağlıyacaksınız yazıyordu sınıfta kimse okuyamadığı için (ÖSS)ağlayamamıştı :D:D

faceoff

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
geçmişinden utanan kişilerin yazdığı, alabildiğince yanlı, bir ulusu yüceltmiş gibi görünüp, tarihinden koparmaya çalışan bir proje ürünü.

TazzzY

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
275
geçmişinden utanan kişilerin yazdığı, alabildiğince yanlı, bir ulusu yüceltmiş gibi görünüp, tarihinden koparmaya çalışan bir proje ürünü.

Katılmıyorum Kitap'ı okumayan insanların Turgut Özakmanın Kişiliğine bakıp kitap'ı yargılıyorlar Kitapta Türk halkı için bir incitici kelime kullanılmamıştır ve padişah ile aynı şekilde zaten Padişahın ettiği sözleri belgeleriyle kitabın sonunda göstermiş Orada hain gösterilen sadece Damat ferit paşa Hiç bi Osmanlı Hatırasına saygısızlık edilmemiştir.