Çanakkale 1915 Filmi'nin Çekimleri Tamamlandı [+Yeni Görüntüler]

Cyavuzyilmaz

Öğrenci
Katılım
30 Temmuz 2012
Mesajlar
90
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
[video=youtube;PJex1g0mRx8]http://www.youtube.com/watch?v=PJex1g0mRx8&feature=related[/video]
''Çılgın Türkler'', ''Diriliş'' ve ''Cumhuriyet'' kitaplarının yazarı Turgut Özakman'ın kaleminden Türk milletinin diriliş hikayesinin anlatıldığı ''Çanakkale 1915'' adlı film, 18 Ekim'de vizyona girecek.

Fida Film'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Murat Akdilek ve Serkan Balbal ortak yapımcılığında Mayıs ayında çekimlerine başlanacak ''Çanakkale 1915'' filminin yönetmenliğini Yeşim Sezgin üstlenecek.

Filmle, yakın tarihin en önemli savaşlarından Çanakkale Savaşı, ilk defa beyazperdeye yansıyacak.

Çekim aşaması 8 hafta sürmesi planlanan filmin, sanat ve prodüksiyon çalışmaları devam ediyor.

Film için 2000'in üzerinde asker kostümü dikilirken, köylü, şehirli ve meslek gruplarına ait binlerce kostüm hazırlanıyor.

Savaş sahnelerinin canlandırılması için yüzlerce metre uzunluğunda siperler kazılacağı filmdeki savaş sahneleri için 500 kişilik yardımcı oyuncu kadrosu askeri eğitim alacak.

Film için 3 yüksek rütbeli subaydan danışmanlık alınırken, döneme ait silah, tüfek ve topların yanı sıra bazı özel topların mekanizması inşa ediliyor.

Çekimlerinin tamamı Çanakkale ve civarında gerçekleşecek film için savaş dönemine ait hastane, komuta merkezi, Kızılay merkezi gibi mekanlar oluşturulurken, birçok köy ve kasaba sahnesi için de civar köylerde mekan giydirme çalışmaları yapılacak.

Nusrat Mayın Gemisi'nin birebir aynısının kullanılacağı çekimler için özel mayınlar yapılıyor. Savaş sahnelerinde gerçekçi patlama sahneleri için görsel efekt ekibi filme özel ekipmanlar imal edilirken, malzemelerin bir kısmı da yurt dışından getirildi.

Birçok animasyon, su altı kamerası, helikopter çekimlerinin de yer alacağı filmin deniz savaşları bölümü için 20 kişilik animasyon ekibi çalışmalara başladı.

Turgut Özakman, Türk milletinin tarihe geçen kahramanlık destanının anlatılacağı film için ''savaşın kanlı yüzünü değil, ruhunu, insani, temiz ve haklı yanını, bir milletin dirilişini anlatacağız'' ifadesini kullandı.

Fida Film ve Örümcek Yapım ortaklığında gerçekleşen film, 18 Ekim'de yurt içinde ve yurt dışında toplamda 300'ün üzerinde kopya ile sinema izleyicileriyle buluşacak.
 

ewrecca

Doçent
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
710
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Filmi izlemeden önce Kınalı Kuzular isimli TRT dizisini izlemenizi tavsiye ederim ilk bölümü izleyip de gözleri dolmayacak babayiğide rastlamadım. ne nerede nasıl olmuş kim kimdir çok güzel bir dille anlatılmış dizide. onu izledikten sonra filmi daha zevkle seyredeceğinize inanıyorum. Hoş orada yazılan destanı hangi kalem yazacak da hangi yönetmen oynatacak orası ayrı mesele ama en azından çabalayanlar var görmek onur verici.
 

exantric

Doçent
Katılım
18 Eylül 2007
Mesajlar
923
Reaksiyon puanı
9
Puanları
18
Türkiye de geçmişimizle ilgili daha çok filmin çekilmesi lazım Çok büyük bir tarihimiz var
 

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Katılım
14 Kasım 2007
Mesajlar
9,232
Reaksiyon puanı
112
Puanları
1,243
3.fragman çok yakında imiş.

378352_442716762439403_38062277_n.jpg
 

blgram

Profesör
Katılım
27 Kasım 2009
Mesajlar
1,522
Reaksiyon puanı
18
Puanları
218
hmm güzel bir filme benziyor. açıkcası çanakkale çocukları vasat olacakmış gibime geliyor senaryosundan ötürü. eğer bunun çanakkale 1915'in senaryosu iyiyse çok iyi olur. bir de fetih 1453 çanakkale 1915 malazgirt 1071 böyle gidecek galiba.
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
basit çekilmiş diyorlar bütçeside fetih filminin 3 te 1 imiş inş. beklendiği gibi duygu yüklü vede nasıl şartlarda olduğunu iyi anlatır ama sanırsam bütçeye göre pek görüntüye yansıtılamamış gibi fragmanında inş. yanılırım
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,456
Reaksiyon puanı
530
Puanları
0
İlk haftasında 123 bin kişi izlemiş.

2 milyonu göremeyecek sanırım.
 

sdn46

Asistan
Katılım
12 Şubat 2012
Mesajlar
381
Reaksiyon puanı
1
Puanları
16
güzel bir film olmasını bekliyorum
 

SeveralPsycho

Asistan
Katılım
1 Eylül 2012
Mesajlar
255
Reaksiyon puanı
6
Puanları
0
Büyük umutlarla gittim,ama resmen uyudum filmde...Güzel sahneler vardı ama sıkıcı sahnelerde vardı
 

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Katılım
14 Kasım 2007
Mesajlar
9,232
Reaksiyon puanı
112
Puanları
1,243
Fetih kadar beğenilmemiş o kesin. Benimde beklediğim gibi çıkmadı yorumlar, o yüzden gidesim de gelmiyor.
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
saçı boyalı süslü püslü kadın yönetmenle bu kadar olur
 
Üst