Şu anda Nvidia gpu ya bağlı bir ekran kullanmıyorsunuz hatası [ÇÖZÜLDÜ]

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan berkay95
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

berkay95

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar yardım edin 2 gündür bakmadığım site denemediğim yol kalmadı . Laptopum daki (Lenovo Y580) GTX 660m kullanmıyor görmüyor . Ne zaman Nvidia kontrol panelini açtığımda şöyle bir hata alıyorum:
kn21j.png

Ayrıca aygıt yöneticisine girdiğimde :
kp7fz.png

Arkadaşlar 2 gündür en az 10 saattir bunun çözümünü arıyorum . Ne denediysem olmadı . Sürücüyü sildim bir daha yükledim pc ye format attım ve buna benzer bir sürü yol denedim ama yok ...

Lütfen yardım edin arkadaşlar . Şimdiden çok teşekkürler !

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Garantisi var mı? Lenovo'yu arasan sonuca daha çabuk ulaşırsın.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
hocam ben oyun oynarken bilgisayar kendini kapattı ve tekrar açıldığında aynı hata mesajını aldım benimki de NVIDIA GT 520M DELL bilgisayarda çözümünü bilen varsa acilen yazsın şimdiden çok teşekkür ederim...

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Dikkat edersen aygit yöneticisinde "dikkat" isareti var, ve hata kodu 43'ü gösteriyor. Sorun bildirildiginden Windows bu aygiti durdurdu yaziyor.

Öncelikle güncel sürücüleri yüklemeni tavsiye ederim. Özellikle chipset ve ekran karti sürücüsünü ( eger yenisi varsa ) güncelle. Eski ekran karti sürücüsünü mutlaka sil! Silmeden üzerine yükleme sakin.

black hawk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben de aynı hatayı almıştım. Bir kaç gün açık bırakmıştım pc'yi(Lenovo Y580). Kapatıp açınca düzelmişti. Driver kaldırıp kurunca (ya da güncelleyince) olmuyorsa ekran kartı uçmuş olabilir. Lenovo teknik desteği, eğer yedek parça stoklarında varsa, gayet iyi. Geçen hafta HDD bozuldu verdim, 24 saat içinde değiştirip geri verdiler.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Benzer bir sorun bende var ama anlamadigim nokta; grafik kartindan goruntu gidiyor PC ye ama aynisi oluyor , anakarttan onboard kapali. Ekran karti bozuk olsa , ekrana goruntu gelmez yani ?

berkay95

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar sorun hiç bir şekilde çözülemedi . Aynı sorunu internette yaşayan biriyle görüştüm . Ekran kartının yandığını ve anakartın komple değiştirildiğini söyledi. Bende Lenovo Teknik servisi aradım 1-2 güne alacaklar . Sonucu yazarım . Kısacası driver kuruyor ve hala çözüme ulaşamıyorsanız hiç durmayın teknik servise gönderin...

berkay95

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorun düzelmiştir . Lenovo teknik servisine gönderdim anakartı komple değiştirmişler . eğer sizdede bu sorun varsa ve çözülemiyorsa hiç vakit kaybetmeyin teknik servise yollayın...

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=333325]berkay95[/MENTION]

Bilgi icin tesekkürler. Gecmis olsun :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar 5 saat uğraşma sonucu kesin çözüm. Aygıt yöneticisinde bulunan Standart VGA üzerinden sağ tuş klikleyin ve donanımı güncelleyin. Daha sonra NVİDA grafik sürücüsünü yüklediğinizde sorun kalmıyor. Bu arada intel chipset driverlarınıda yüklemiş oluyorsunuz. Ekran kartı filan uçmuyor yani. :)

munzuur66

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar 5 saat uğraşma sonucu kesin çözüm. Aygıt yöneticisinde bulunan Standart VGA üzerinden sağ tuş klikleyin ve donanımı güncelleyin. Daha sonra NVİDA grafik sürücüsünü yüklediğinizde sorun kalmıyor. Bu arada intel chipset driverlarınıda yüklemiş oluyorsunuz. Ekran kartı filan uçmuyor yani. :)

aynen dostum bende tam yazdığın şekilde yorum yapcaktım yani yanan bişe yok bence keklemişler bende de aynısı oldu driveri kaldırdım yeniden kurdum düzeldi

S

SDN Okuru

SDN Okuru
sorunu çözdüm galiba sıkıntı pysx de kaldırın tekrar yükleyin düzelmesi gerek olmazsa görev yöneticisinden nvidia ile ilgili olan herşeyi sonlandırın hemen ardından nvidia denetim masasını açınız orda psyx sekmesi olACAK ORDan gtx660m seciliyse onu CPU yapın sorun düzelecektir

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18

berkay95

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Hey Allahım . Orda yazdıklarının 10 katını yaptım . Az çok biliyorum yani . Teknik servisten gelen kağıtta ekran kartının yandığı anakartın buna bağlı olrak değiştirildiği yazıyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar bende aygıt yöneticisine girdiğimde Windows, aygıtın gerektirdiği sürücüleri yükleyemediğinden, bu aygıt düzgün olarak çalışmıyor. (Kod 31) bıktım artık bu hatadan pes 2013 ü yükleyemiyorum çözerseniz sevinirim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar bende değişik bi sorun var Windows, aygıtın gerektirdiği sürücüleri yükleyemediğinden, bu aygıt düzgün olarak çalışmıyor. (Kod 31 sorun bu sizce ne yapablirm yardım olursanız sevinirim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kod 31 hatası alan arkadaşlar biostan ayarları restore edip tekrar deneyin bende olmuştu

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende asus n550jv var ndivia bu ayarları kullanamaz falan filan hatası alıyorum dünden beri en az 4 format ve 550 kez yeniden başlatma yaptım ve tüm google sonuçlarındaki bütün önerileri en ez 2 kez yaptım ama laptop nuh diyor peygamber demiyor arkadaş en son servise gönderecem ama onlar da ne zaman verir bende bilmiyorum bazılarınız ekran kartı yanmış diyor bu amk ekran kartı yanacak olsa neden speccy prıgramında ve ona benzer programlarda ekran kartı görünsün kaldı ki ben 3600 tl ye aldığım bir pc de crysis 3 oynayamayacaksam bilmem anlatabildim mi bu hatanın çözümünü boşuna aramayın gönderin servise gitsin şuan önümde en az 50 adet driver dosyaları duruyor geçmiş versiyonlara ait hepsini ayrı ayrı denedim olmadı aygıtı kaldırmayı denedim siz denemeyin olmadı sürücü güncelleştirmeyi denedim olmadı siz denemeyin format attım bütün bilgilerimi silmek pahasına da olsa yine olmadı siz denemeyin o kadarçok şey yaptım ki artık yaptığım şeyleri de unuttum yanımda şuan arkadaşım var şikayet edelim diyor edecem valla o kadar alırken ballandırıyorlar ama alalı daha ne kadar oldu çaaaaat ekran kartı yok birde tümleşik eklran kartı yapıyorsun senin teknolojine ben neyse iyi geceler herkese

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende asus n550jv var ndivia bu ayarları kullanamaz falan filan hatası alıyorum dünden beri en az 4 format ve 550 kez yeniden başlatma yaptım ve tüm google sonuçlarındaki bütün önerileri en ez 2 kez yaptım ama laptop nuh diyor peygamber demiyor arkadaş en son servise gönderecem ama onlar da ne zaman verir bende bilmiyorum bazılarınız ekran kartı yanmış diyor bu amk ekran kartı yanacak olsa neden speccy prıgramında ve ona benzer programlarda ekran kartı görünsün kaldı ki ben 3600 tl ye aldığım bir pc de crysis 3 oynayamayacaksam bilmem anlatabildim mi bu hatanın çözümünü boşuna aramayın gönderin servise gitsin şuan önümde en az 50 adet driver dosyaları duruyor geçmiş versiyonlara ait hepsini ayrı ayrı denedim olmadı aygıtı kaldırmayı denedim siz denemeyin olmadı sürücü güncelleştirmeyi denedim olmadı siz denemeyin format attım bütün bilgilerimi silmek pahasına da olsa yine olmadı siz denemeyin o kadarçok şey yaptım ki artık yaptığım şeyleri de unuttum yanımda şuan arkadaşım var şikayet edelim diyor edecem valla o kadar alırken ballandırıyorlar ama alalı daha ne kadar oldu çaaaaat ekran kartı yok birde tümleşik eklran kartı yapıyorsun senin teknolojine ben neyse iyi geceler herkese

Sorunu halledebildin mi? aynı model pc ile aynı sorundan bende muzdaribim. Nasıl hallettin?