Steve Jobs'tan Önemli Açıklama

Bu konuyu okuyanlar

Berkin Bozdoğan

Müdavim
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
4,926
Reaksiyon puanı
38
Puanları
0
Apple'ın kurucusu, başkanı ve aslında kısaca her şeyi olan Steve Jobs, sağlığıyla ilgili dedikodulardan bıkarak bir açıklama yaptı. Açıklamanın tam metni burada.

Zamanında pankreas kanseri teşhisi koyulan ve mucize eseri tek bir ameliyatla bundan kurtulan Steve Jobs'un sağlık durumu hem Apple'ın hem de Apple'ın geniş hayran kitlesinin huzurunu kaçırıyor. Artık günlük işlere bile tesir etmeye başlayan ve borsadaki durumunu kötüleştiren bu hasta-sağlıklı dedikodularına son vermek için,Â* Steve Jobs uzunca bir süre şirketin başında durmayacağını açıkladı. Jobs tarafından şirkettekilere gönderilen açıklamanın tam metni şu şekilde:

Türkçe Tam Metin

Takım Arkadaşlarım,

Eminim ki geçen hafta Apple topluluğuyla paylaştığım ve gayet kişisel olan mektubu gördünüz. Ne yazık ki, sağlığım üzerindeki merak, artık sadece benim ve ailemin değil Apple'daki herkesin de hayatını olumsuz biçimde işgal etmeye başladı. Buna ek olarak, geçen hafta, sağlıkla ilgili sorunlarımın düşündüğümden daha karmaşık olduğunu da öğrenmiş bulunuyorum.

Kendimi ilginin odağından çekip sağlık sorunlarıma odaklanabilmem ve Apple'daki herkesin de muhteşem ürünler sunmaya odaklanabilmesi için, Haziran sonuna kadar sağlık mazeretiyle buralarda olmayacağım.

Tim Cook'tan Apple'ın günlük işlerinden sorumlu olmasını rica ettim ve eminim ki yönetim kadrosunun geri kalanı da çok iyi iş çıkartacak. CEO olarak, buralarda yokken önemli stratejik kararların alınmasına yine iştirak etmeyi planlıyorum. Yönetim kurulumuz da bu planı tamamen destekliyor.

Bu yaz hepinizle görüşmek üzere,

Steve

Yani?

Görünüşe göre, Steve Jobs, bu defa sağlığından çok da umutlu değil. Bize bu mektupta, tek yazmadığı şey vasiyeti gibi geliyor; fakat daha önce ameliyatla kurtulduğu kansere tekrar yakalanmış olabileceği ihtimali, kötümser de olsa yüksek olasılığa sahip bir durum.

Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http://shiftdelete.net
 

Hakkı Alkan

Rektör
Admin
Katılım
2 Haziran 2005
Mesajlar
13,887
Reaksiyon puanı
2,155
Puanları
113
Dell'in CEO'su da zamaninda ayrilmisti ama isler bozulmustu. Simdi yeniden geldi. Apple' kim gelir ki? Aday bile yok. Allah, herkese saglik ve sihhat versin.
 

pesimist

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Eylül 2005
Mesajlar
18,590
Reaksiyon puanı
2,008
Puanları
113
Yaş
40
Yazık adama. üzüldüm şimdi
 

antilove

Müdavim
Katılım
7 Ocak 2009
Mesajlar
3,580
Reaksiyon puanı
11
Puanları
0
para da kurtarmıyor insanı vayyy beee
 

Bagcivan

Doçent
Katılım
6 Temmuz 2008
Mesajlar
996
Reaksiyon puanı
5
Puanları
38
bu açıklamadan sonra apple hisseleri yaklaşık %7 değer kaybetti.
Appledan ayrılırsa yüzde kaç değer kaybeder bilemiyorum.Geçmiş olsun steve.
 

Berkin Bozdoğan

Müdavim
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
4,926
Reaksiyon puanı
38
Puanları
0
Her ne kadar kişisel olarak ürünlerini kullanıcıs kitlesi sebebiyle sevmesem de Steve Jobs çok önemli bir insan. 500 yıl yaşasa yine dünyaya bir şeyler katabilecek birisi. Üzülmemek elde değil.
 

HapS

Müdavim
Katılım
23 Ocak 2008
Mesajlar
3,350
Reaksiyon puanı
63
Puanları
48
199 dolardan 83 dolara düşünce hisseleri apple müridlerinin elleri ayaklarına dolaştı piyasaların ve jobs un sağlık durumu herşeyi etkiliyor tabi bu başkaları içinde yeni fırsatlar oluşturuyor :)


http://finance.google.com/finance?q=NASDAQ:AAPL
 
Üst