Steam OS Hakkında

Creative

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
17,383
SteamOS

Burada bir kaç bilgi var. İlginç geldi.. Bakacağım bir ara, mesajım bulunsun.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Valve 2015 hazirandan beri SteamOS'yi güncellemiyor, iptal mi edildi diye soranlara ise SteamOS uzun vadeli bir proje yanıtını veriyorlar.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
yüklemene bence gerek yok ama usb üzerinden deneyebilirsin.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Manjaro KDE, Linux Mint KDE'den daha iyi olduğuna kanaat getirdiğim için, bir sonraki formatımı Manjaro KDE ile yapacağım, kaliteli dağıtım ama biraz çirkin, varsayılan temaları falan rezil. :D

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Manjaro KDE, Linux Mint KDE'den daha iyi olduğuna kanaat getirdiğim için, bir sonraki formatımı Manjaro KDE ile yapacağım, kaliteli dağıtım ama biraz çirkin, varsayılan temaları falan rezil. :D
Şu an Manjaro Xfce %93 indi.İnşallah güzeldir. :D

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,246
Bence linux mint 17.3 kullan :)

Sudo

Asistan
Reaksiyon puanı
96
Sisteminiz iyise ve oyun oynayacaksanız kde yi öneririm. Xfe oyunlarda çok az da olsa fps düşürebilir. Tabi bu sistemden sisteme değişir.Kötü bi sistemde fps artışı bile olabilir xfce ile. Cümleler çok devrik oldu kusura bakmayın.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Rezilden ötesi, göz katliamı ! O temaya bakarken gözlerime ağrı giriyor ! Duvar kağıdını değişince biraz gözlerim yumuşuyor ama komple bir tema değişikliği şart.
--- Gönderi Güncellendi ---
manjaro-0810-welcome.png

Misal şuna bir bakın, ne hoş bir tema değil mi ? Oldukça göz dostu ve hoş bir teması ve arka planı var.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Rezilden ötesi, göz katliamı ! O temaya bakarken gözlerime ağrı giriyor ! Duvar kağıdını değişince biraz gözlerim yumuşuyor ama komple bir tema değişikliği şart.
Ekli dosyayı görüntüle 16725
Misal şuna bir bakın, ne hoş bir tema değil mi ? Oldukça göz dostu ve hoş bir teması ve arka planı var.

Ubuntu'ya da çirkin dedik dedik şimdi eski çirkin halini mumla arıyoruz varsın çirkin olsun. :D
Ubuntu_9.04_ru.png

Sudo

Asistan
Reaksiyon puanı
96
O halini mumla aramana gerek yok. ubuntu mate var.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Ubuntu'ya da çirkin dedik dedik şimdi eski çirkin halini mumla arıyoruz varsın çirkin olsun. :D
Ubuntu_9.04_ru.png

Ben sizin göz zevkinizi... Bu mu çirkin ? :D Fıstık gibi masaüstü bu leyn ! :p
Screenshot_2017-01-23_23-23-37.png

Bu arada eğer denemediysen Xubuntu 16.04'den bir ekran görüntüsü :) Oldukça hoş bence. Xfce ile Ubuntu güzel gidiyor :)

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Bildiğin GNOME 2 değil, FISTIK GİBİ BiR GNOME 2 ! :D Mate oluyor şimdi :p

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Bilerek aşağı aldım, XP havası veriyor böyle :D Bilgisayarı benden başkası kullanınca daha kolayına geliyor :) Ayrıca bence böyle daha iyi :)
Sizce yüklemeli miyim?Normal bir Linux'tan farkı nedir?
Steam OS aslında Steam Box'lar için tasarlanmış bir işletim sistemi. İnsanlara bir Steam oyun konsolu vermek ve Microsoft'tan kurtulmak için yaptılar çünkü Steam sadece Windows ve Mac'te çalışıyorsa daha pahalı ve oyun için yaratılmamış donanım Mac'i kullananlardan yeterli parayı kazanamazlar ve popüleritelerini kaybedince onlar da gider. Kısaca Valve kendini korumak için Linux'u oyun platformu haline getirmek istedi.

steam box - Google'da Ara

Valve'nin Windows'dan bağımsızlığını ilan etmesi gerekiyordu çünkü Microsoft daha fazla kar elde edebilmek için Valve'yi öldürmeye çalışıyor. Steam'in Windows'ta daha kararsız çalışmasını aşama aşama sağlıyorlar. Geçen yaşadığım Steam sorunu anladığım kadarıyla Valve'nin değil, Microsoft'un suçuydu. Xubuntu'da Steam'e yeni bir şans vereceğim.

Sudo

Asistan
Reaksiyon puanı
96
Bende paneli genelde altta kullanırım. Ama xfce ile lxde yukarıda kullandığımda oluyor.