Steam Deck: Beklentileri Karşılayabildiler mi?

Sefa Akbudak

Asistan
Yönetici
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
48
Steam Deck'in piyasaya sürülmesinden bu yana birkaç ay geçti ve cihaz hakkındaki düşünceler oldukça çeşitli. Başlangıçta büyük bir heyecan yaratan bu taşınabilir oyun bilgisayarı, tüm oyuncuların beklentilerini karşılayabildi mi sorusu, hala birçok tartışmaya neden oluyor. Bu konuda kendi deneyimlerimi ve yaptığım araştırmaları paylaşmak istiyorum.

Benim gibi birçok kişi, Steam Deck'i uzun zamandır bekliyordu. Taşınabilir bir platformda AAA oyunlarını oynama imkanı, gerçekten cazip bir teklifti. Ancak, beklentiler ne kadar gerçekçiydi, işte asıl soru bu.

Cihazı yaklaşık üç ay önce aldım ve bu süre zarfında çeşitli oyunlar oynadım. Bazı oyunlar sorunsuz çalışırken, bazıları performans sorunları veya uyumluluk hatalarıyla karşılaştım. Örneğin, Cyberpunk 2077 gibi yoğun grafiklere sahip oyunlar, düşük ayarlarda bile takılmalar yaşattı.

Proton ile uyumluluğun hala geliştirilme aşamasında olduğunu biliyorum. Bununla birlikte, beklentileri karşılamayan bazı performans sorunları, özellikle eski veya optimize edilmemiş oyunlarda kendini gösterdi. Bu durum, bazı oyuncular için hayal kırıklığı yaratabilir.

Öte yandan, birçok indie oyun ve eski oyunlar harika çalıştı. Steam'in geniş oyun kütüphanesinden, Steam Deck için optimize edilmiş veya sorunsuz çalışan birçok oyun bulmak mümkün. Bu da Steam Deck'in kullanım alanını oldukça genişletiyor.

Pil ömrü konusunda da beklentilerimi tam anlamıyla karşılamadı. Oyun türüne ve ayarlara bağlı olarak, pil ömrü 2-4 saat arasında değişti. Bu süre, bazı oyuncular için yeterli olmayabilir. Daha uzun oyun seansları için sürekli şarj etmeniz gerekebilir.

Sonuç olarak, Steam Deck oldukça güçlü bir cihaz ve taşınabilir oyun deneyiminde büyük bir adım. Ancak, tüm beklentileri karşılayıp karşılamadığı konusunda kesin bir cevap vermek zor. Bazı oyuncular için harika bir deneyim sunarken, bazılarının beklentilerini karşılamaktan uzak kalmış olabilir. Uyumluluk sorunları ve pil ömrü, geliştirilmesi gereken önemli noktalar. Steam'in bu konularda sürekli güncellemeler yayınlaması, Steam Deck deneyimini daha da iyileştirecektir. Kısacası, Steam Deck'in başarısı, oyuncunun beklentilerine ve oyun tercihlerine bağlı olarak değişkenlik gösteriyor.

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,521
SteamOS'ten dolayı belki sıkıntı çıkmış olabilir.