Static IP Adresi

By_zaza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese iyi aksamlar....

Sevgili arkadaslar bi konu hakkında bana yardımcı olursanız cok memnun olacağım.
Sorunum şudur: Bir kamu kuruluşunda çalışıyorum. İş yerindeki bilgisayarların Ip adresi sabittir. Bazı programlara girmek için ankaraya bildirdiğimiz sabit IP adresi ile girebiliyoruz. Yani anlayacağınız malum internet üzerindeki programa sadece iş yerinden erişim sağlanıyor. Ben söz konusu programa evimden de girmek istiroyorum. Söz konusu programa sanki iş yerindeymiş gibi evden nasıl girebilirim. Yardımlarınızı esirgemeyin.

Not: Konuyu nerede açacağımı bilemediğim için burada açmayı uygun gördüm.

bayonur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
çok fazla bilgim yok ama şu şekilde mümkün olabilir kamudaki bilgisayarı açık tutup ve gerekli programlar kurarak evden proxy kullanıyormuş gibi o bilgisayar ip si üzerinden program ile nete çıkmanız gerekir veya uzak masaüstü ile kamudaki pc ye bağlanıp o bilgisayardan yaparsınız işlerinizi uzak masaüstü ile yönetirsiniz her iki yöntemde de statik ip olan pc açık olmalı

By_zaza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cevabın için teşekkür ederim ama işteki pcyi açık bırakmam mümkün değil. Başka bir yolu olmalı. Umarım bilen biri çıkar...

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
herhangi bir yerden iş yerindeymiş gibi programınızı kullanmak istiyorsanız. işyerinizdeki ağa vpn (virtual private network) bağlantısı ile bağlanmanız gerekir. vpn bağlantısı kurulduğunda vpn size işyerinizde kullandığınız ip aralığında bir ip adresi verecek ve bu sayede iş yerinizde imiş gibi çalışabileceksiniz. tabi network hızınız bağlantı hızınızla eşdeğer olacaktır.
bu bağlantı için bilgi işlem departmanınıza başvurmanız gerekecek. gerekli alt yapıyı hazırlayacaklar ve size bir kullanıcı adı ve şifresi vereceklerdir.

kullandığınız programın veri tabanı hakkında bilginiz var ise, buna ulaşmak için modemden port yönlendirme ile bağlanma ihtimaliniz de var. ancak güvenlik için buna ne ölçüde izin verilir bilemem.
tabi her iki durumda da kullanmak istediğiniz programın evinizdeki bilgisayarda kurulu olması gerekmekte. aksi takdirde uzak masa üstü çözümlerinden başka bir seçeneğiniz yok.

şamil1492

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba.Bu sabit ip konusu ile ilgili benimde yardıma ihtiyacım var.İş yerinde sabip ip ile internete(limitsiz) bağlanıyoruz.Bu sabit ip yi bütün pclerde ve android telefonlarda kullanabiliyoruz sıkıntı olmuyor.Evim iş yerine yakın ve evden de wifi ile laptopla bağlantı kurup bu şekilde de internete girebiliyorum.Problemim ise şu;evimde smart tv var ve dahili wifi adaptörü var yani internete bağlanma özelliği var.Bu sabit ip yi ne yaptıysam tv ile kullanamadım hatta lg servisinden yardım aldım yine olmadı.Bağlantı da kullandığım sabit ip,ağ geçidi,ağ maskesi ve dns ayarlarını yazmama rağmen olmadı.Bu arada modeme müdahele edemedik şifresini unuttuk.Tekrar kurma gibi bi şansımız yaptığımız işin aksamaması için mümkün olmadı.wifi ile pc ve android telefonla internet bağlantısında sorun olmuyorken tv de neden sorun oluyor.Bu arada tv lg42lm660s.Bir bilen olurda yardım ederse çok sevinirim.Şimdiden çok teşekkürler.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Televizyona sadece ip mi verdiniz. Alt ağ maskesi,ağ geçidi, dns adresleri vs. bunlar da girildi mi?

efeoglu_yusuf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba.Bu sabit ip konusu ile ilgili benimde yardıma ihtiyacım var.İş yerinde sabip ip ile internete(limitsiz) bağlanıyoruz.Bu sabit ip yi bütün pclerde ve android telefonlarda kullanabiliyoruz sıkıntı olmuyor.Evim iş yerine yakın ve evden de wifi ile laptopla bağlantı kurup bu şekilde de internete girebiliyorum.Problemim ise şu;evimde smart tv var ve dahili wifi adaptörü var yani internete bağlanma özelliği var.Bu sabit ip yi ne yaptıysam tv ile kullanamadım hatta lg servisinden yardım aldım yine olmadı.Bağlantı da kullandığım sabit ip,ağ geçidi,ağ maskesi ve dns ayarlarını yazmama rağmen olmadı.Bu arada modeme müdahele edemedik şifresini unuttuk.Tekrar kurma gibi bi şansımız yaptığımız işin aksamaması için mümkün olmadı.wifi ile pc ve android telefonla internet bağlantısında sorun olmuyorken tv de neden sorun oluyor.Bu arada tv lg42lm660s.Bir bilen olurda yardım ederse çok sevinirim.Şimdiden çok teşekkürler.

Bence Sorununuz Ayar Kaynaklı Değil. TV Lerin Kablosuz Çekimi O Kadar İyi Olmaz. Birde TV Nin Üzerindeki Hoparlörlerin Oluşturduğu Manyetik Alanı Hesap Edersek, O Kadar Kaliteli Bi Kablosuz Alıcı Bulundurmaz Bi TV.

Yapabileceğiniz İşlem Şu.
Evinizin İş Yerine Bakan Kısmına Bi Adet Tekrarlayıcı Özelliği Bulunan Bi Access Point Kurmalısınız.
Access Point İn Alış Ayarlarına İP, Ağ Geçidi Gibi Ayarları Yaparsınız.
Verici Modu İçin Cihazın DHCP Ayarlarını Açarsınız. Cihaz Kaliteliyse Aktarım İşlemini Yapar.
TV Den Siz Sadece Access Point E Bağlanırsınız. TV Ye İP Ayarı Yapmanıza Gerek Kalmaz. Access Point Ayarları Otomatik Yapar.

şamil1492

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cevap için çok teşekkürler.Tv wifiden bağlantıyı neredeyse full olarak görüyor ama bağlanmıyor.Farklı ağları az görmesine rağmen bağlantıda sıkıntı olmuyor tabi o ağlar statik değil ama zayıf çektiği için kopmalar oluyor.Kopmalar yaşamamak için full çeken iş yerindeki ağa bağlanmak istiyorum.Peki access pointi modeme tanıtmak gerekecekmi yani modeme müdahele edecekmiyim.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

afedersiniz cevabınızı yeni gördüm.evet hepsini tv ye girdim hatta bunları onaylıyor ama yine de internete bağlanamıyor.

Televizyona sadece ip mi verdiniz. Alt ağ maskesi,ağ geçidi, dns adresleri vs. bunlar da girildi mi?

afedersiniz cevabınızı yeni gördüm.evet hepsini tv ye girdim hatta bunları onaylıyor ama yine de internete bağlanamıyor.

efeoglu_yusuf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle Şunu Sormam Lazım.
TV Nin Full Çektiği Konumda Çep Telefonunuzun Wireless Sinyal Seviyesi Ne?
Bunu Sorma Sebebim Şu. Eğer Telefonda Full Görüyorsa, TV Arayüzünden Kaynaklı Bi Sıkıntı Olabilir.
Yok Eğer Telefon Full Değilde Düşük Görüyor, Ama Bağlanabiliyorsa Sorun Kablosuz Çekimi.
TV Nin Alıcısı Sinyali Tam Tesbit Edemiyor Ve Full Olarak Tanımlıyor. Modemden Gelen Sinyal Kaliteli - Ama TV Den Giden Sinyal Düşük. Haliyle Modemin Yanıt Süresi Uzuyor.

Access Point İ Tekrarlayıcı Olarak Kurduğunuz Zaman Modemde Hiç Bir İşleme Gerek Yok.
Access Point İ Modemden Alıcı Şeklinde Kurarsınız. Modemin IP Adreslerini AP A Giresiniz. Sonra Tekrar Moduna Geçip Ayarlamayı Bitirirsiniz.
Ama İlk Mesajda Yanlış Yazığım Bi Konudan Dolayı Özür Diliyorum. TV Ye Yine Modemdeki IP Tanımlarını Yapmanız Gerekir.

Yok Eğer IP Tanımını Sadece Access Poınt E Yapayım Derseniz, Şöyle Bi Durum Var.
2 AP Kurarsınız. Birini Alıcı Olarak Ayarlarsınız. Diğerini Verici. İki AP Birbirine Bağlı Olur. Alıcı AP Modemden Statik IP İle İnterneti Alır, Kabloyla Diğer AP A Verir. Diğer AP Da Ev İçine Kendi Otomatik IP Si İle İnterneti Yayar. Böylece Sizde Hem Telefondan, Hem TV Den, Hemde PC Den IP İle Uğraşmadan Direk Verici AP A Bağlanırsınız.

şamil1492

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle Şunu Sormam Lazım.
TV Nin Full Çektiği Konumda Çep Telefonunuzun Wireless Sinyal Seviyesi Ne?
Bunu Sorma Sebebim Şu. Eğer Telefonda Full Görüyorsa, TV Arayüzünden Kaynaklı Bi Sıkıntı Olabilir.
Yok Eğer Telefon Full Değilde Düşük Görüyor, Ama Bağlanabiliyorsa Sorun Kablosuz Çekimi.
TV Nin Alıcısı Sinyali Tam Tesbit Edemiyor Ve Full Olarak Tanımlıyor. Modemden Gelen Sinyal Kaliteli - Ama TV Den Giden Sinyal Düşük. Haliyle Modemin Yanıt Süresi Uzuyor.

Access Point İ Tekrarlayıcı Olarak Kurduğunuz Zaman Modemde Hiç Bir İşleme Gerek Yok.
Access Point İ Modemden Alıcı Şeklinde Kurarsınız. Modemin IP Adreslerini AP A Giresiniz. Sonra Tekrar Moduna Geçip Ayarlamayı Bitirirsiniz.
Ama İlk Mesajda Yanlış Yazığım Bi Konudan Dolayı Özür Diliyorum. TV Ye Yine Modemdeki IP Tanımlarını Yapmanız Gerekir.

Yok Eğer IP Tanımını Sadece Access Poınt E Yapayım Derseniz, Şöyle Bi Durum Var.
2 AP Kurarsınız. Birini Alıcı Olarak Ayarlarsınız. Diğerini Verici. İki AP Birbirine Bağlı Olur. Alıcı AP Modemden Statik IP İle İnterneti Alır, Kabloyla Diğer AP A Verir. Diğer AP Da Ev İçine Kendi Otomatik IP Si İle İnterneti Yayar. Böylece Sizde Hem Telefondan, Hem TV Den, Hemde PC Den IP İle Uğraşmadan Direk Verici AP A Bağlanırsınız.

Cevaplarınız sanırım sorunuma çözüm olabilir mantıklı da.şöyle ki evet telefon sinyali zayıf görüyor yarım yamalak ta olsa kopsa da bağlanıyor.Ama tv full görüyor fakat bağlanamıyor dediğiniz çok mantıklı tv yi modemi görebilen daha yakın bir yere taşıyarak deneyeceğim.olmazsa AP ye yöneleceğim.Verdiğiniz cevaplar için çok çok teşekkürler.Akşam bi deneyeyim olumlu veya olumsuz size bilgi veririm.Sağlıcakla kalın...

efeoglu_yusuf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Önemli Değil.
Konuya Abone Oldum. Yardıma İhtiyacınız Olursa Yardımcı Olurum. :)

şamil1492

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Önemli Değil.
Konuya Abone Oldum. Yardıma İhtiyacınız Olursa Yardımcı Olurum. :)
sabredemedim koştura koştura eve gittim tv yi modeme yakınlaştırdım (3-4 metre+ 1 duvar)denedim maalesef yine olmadı.Bu arada ben laptop ile (wın7) kullandığım bu ağı paylaşıma açtım onda da görmesine rağmen bağlanamamıştı.Sanırım çare AP te.Aylardır girmediğim forum okumadığım yorum kalmadı inanın.Yardımlarınız için sağolun.

efeoglu_yusuf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Önemli Değil.
Eğer Notebook Da Paylaşıma Açmanıza Rağmen Bağlanmıyorsa IP Adreslerini TV Kabul Etmiyor Demektir.

Sizin İki Çözüm Yolunuz Var Bu Durumda.
1. TV De Ethernet Girişi Varsa Bi Tane Alıcı AP İle İnterneti Kablosuz Alıp, AP In DHCP Özelliğini Açıp TV Ye Kablodan Ayrı Bi IP Vermek.
2. 2 Adet AP Alıp, Birini Alıcı Olarak Kullanıp, Diğerini Kablo İle Alıcıya Bağlayıp, DHCP Özelliği İle Verici Olarak Kullanmak.

Her İki Adımdada AP Da Router Özelliği Olmalı. Yoksa Yine Çalışmaz.

Ben Alfa Markası Access Pointleri Satıyorum. Tavsiyem Bu Ürünler Olur.
Ama Arayüzler Biraz Karmaşıktır.

şamil1492

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Önemli Değil.
Eğer Notebook Da Paylaşıma Açmanıza Rağmen Bağlanmıyorsa IP Adreslerini TV Kabul Etmiyor Demektir.

Sizin İki Çözüm Yolunuz Var Bu Durumda.
1. TV De Ethernet Girişi Varsa Bi Tane Alıcı AP İle İnterneti Kablosuz Alıp, AP In DHCP Özelliğini Açıp TV Ye Kablodan Ayrı Bi IP Vermek.
2. 2 Adet AP Alıp, Birini Alıcı Olarak Kullanıp, Diğerini Kablo İle Alıcıya Bağlayıp, DHCP Özelliği İle Verici Olarak Kullanmak.

Her İki Adımdada AP Da Router Özelliği Olmalı. Yoksa Yine Çalışmaz.

Ben Alfa Markası Access Pointleri Satıyorum. Tavsiyem Bu Ürünler Olur.
Ama Arayüzler Biraz Karmaşıktır.

Tekrar merhaba.Peki ben sorunu ağ köprüleme yolu ile yapsam olmazmı araştırdım siz farklı bir yerde olabilir diye yazmışsınız.Hatta benim gibi tv si olan varmış tv sinde wireless yokmuş körüleme yolu ile laptoba kablosuz aldığı interneti kablo ile tv ye bağlamış sonuç pozitif.Gerçi ben köprülemeyi yaptım ama yine olmadı oda ayrı.Acaba bişeymi atlıyorum.

efeoglu_yusuf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
TV Lerdeki Sistem, Ayrı Bir İşletim Sistemi Değil.
Yani Bazı Fonksiyonlar Bilgisayar Veya Telefon Gibi Opsiyonel Değil. Sabit. Değiştirilemez.

Eğer Siz Köprüleme Yaptığınız Halde İnternete Giremediyseniz, Benim Tahminim TV Modemin IP Adresleme Ayarlarını Tam Olarak Desteklemiyor. Buda İnternete Girme Konusunda Sıkıntı Çıkartıyor.

Size Tavsiyem, Bi Tane Profesyönel DHCP Adreslemesi Yapabilen Bi Access Point Kullanarak İşi Çözmeniz Olur.

Cihaz Olarak Alfa Tube2H Tavsiye Ederim. Eğer TV De Ethernet Girişi Varsa Tek Bu Cihaz İşinizi Görür.
Cihazı Kablosuz Alıp, IP Adreslemesi Yapıp, WAN Portuna İnternet Verecek Şekilde Ayarlarsınız.

Eğer TV De Ethernet Yoksa, Tube2H In WAN Portuna Ucuz AP Daha Bağlarsınız. O Direk Tube2H Dan IP Alır Otomatik Olarak.

şamil1492

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tekrar merhaba.İnterneti kullandığım sabit ip li modemim zyxel P661HW-D1.Benim elimde ise boşta olup kullanmadığım zyxel P660W-T1v3 modem var.Ben bu kullanmadığım modemi acsess point olarak veya router olarak kullanıp(ana modeme kablosuz bağlanıp) sabit ip sorununu ortadan kaldırıp tv ye bağlanabilirmiyim.

efeoglu_yusuf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hiçbir Modem Kablosuz Sinyal Alma Özelliğine Sahip Değildir.

Mecburen AP Alacaksınız. :)

deq

Asistan
Reaksiyon puanı
1
modemin access point özelliği varsa (router modem gibi) kablosuz alıp kablolu dağıtabilirsin.

"yalnız sabit ip sorununu ortadan kaldırıp tv ye bağlanabilirmiyim." bu kısmı anlamadım.

şamil1492

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
modemin access point özelliği varsa (router modem gibi) kablosuz alıp kablolu dağıtabilirsin.

"yalnız sabit ip sorununu ortadan kaldırıp tv ye bağlanabilirmiyim." bu kısmı anlamadım.
Merhaba.bağlandığım modem sabit ip kullanıyor.Bu modeme pc ve android tlf.ile bağlanıyoruz.modemin sabit ip,ağgeçidi,dns ve proxy ayarlarını yazıp (aynı ayarlar)bağlanıyoruz.Tabi tv de proxy ayarını pc ve tlf.daki gibi yazacağım yer bulunmuyor.Umarım bir çıkış yöntemi söyleyebilirsiniz.Şimdiden teşekkürler.

efeoglu_yusuf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ADSL VB Bağlantı Olmadan, Kablosuz İnternet Alıp Kablosuz Dağıtan Modem Ne Zaman İcat Olduda Öle Bi İşlem Yapabiliyor?

Ben Hiç Denk Gelmedim. :D

Ayrıca. Klasik Access Pointler İle Olacağını Sanmıyorum. Çünkü Normal Access Pointlerin Çıkış Gücü 20 Dbm. Buda Tekrarlayıcı Fonksiyonunda Yarı Yarıya Düşeceği İçin 10 Dbm Olur. Oda Sinyal Falan Alamaz.

deq

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Merhaba.bağlandığım modem sabit ip kullanıyor.Bu modeme pc ve android tlf.ile bağlanıyoruz.modemin sabit ip,ağgeçidi,dns ve proxy ayarlarını yazıp (aynı ayarlar)bağlanıyoruz.Tabi tv de proxy ayarını pc ve tlf.daki gibi yazacağım yer bulunmuyor.Umarım bir çıkış yöntemi söyleyebilirsiniz.Şimdiden teşekkürler.

pc de tel de sabit ip,ağgeçidi,dns ve proxy ayarlarını yazmana ne gerek var anlamış değilim. modemin statik ip kullansa bile iç hatta 192 li bloklar veya kendi belirlediğiniz bloklar ile dağıtır. telefon veya bilgisayarın kablosuz olarak direk modemine bağlanır. statik ip dış hatla ilgilidir. televizyonun da ethernet veya kablosuz üzerinden bağladığında direk ip alacaktır.

ADSL VB Bağlantı Olmadan, Kablosuz İnternet Alıp Kablosuz Dağıtan Modem Ne Zaman İcat Olduda Öle Bi İşlem Yapabiliyor?

Ben Hiç Denk Gelmedim. :D

Ayrıca. Klasik Access Pointler İle Olacağını Sanmıyorum. Çünkü Normal Access Pointlerin Çıkış Gücü 20 Dbm. Buda Tekrarlayıcı Fonksiyonunda Yarı Yarıya Düşeceği İçin 10 Dbm Olur. Oda Sinyal Falan Alamaz.

ömründe router kullanmadıysan gereksiz cümleler kurma. insanları da yanlış yöneltmemiş olursun. bu sayfada kimse kablosuz alıp kablosuz dağıtan modem cümlesi kullanmadı. kablosuz alıp kablolu dağıtır veya tam tersi. kablosuz alıp kablosuz dağıtan cihazlar noktadan noktaya gönderen acces pointlerdir. ayrıca airties air 5440 ı al, sonra bak kablosuz internet alıp kablolu olarak veya tam tersi olarak dağıtan modem var mıymış anlarsın :)

efeoglu_yusuf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
pc de tel de sabit ip,ağgeçidi,dns ve proxy ayarlarını yazmana ne gerek var anlamış değilim. modemin statik ip kullansa bile iç hatta 192 li bloklar veya kendi belirlediğiniz bloklar ile dağıtır. telefon veya bilgisayarın kablosuz olarak direk modemine bağlanır. statik ip dış hatla ilgilidir. televizyonun da ethernet veya kablosuz üzerinden bağladığında direk ip alacaktır.

ömründe router kullanmadıysan gereksiz cümleler kurma. insanları da yanlış yöneltmemiş olursun. bu sayfada kimse kablosuz alıp kablosuz dağıtan modem cümlesi kullanmadı. kablosuz alıp kablolu dağıtır veya tam tersi. kablosuz alıp kablosuz dağıtan cihazlar noktadan noktaya gönderen acces pointlerdir. ayrıca airties air 5440 ı al, sonra bak kablosuz internet alıp kablolu olarak veya tam tersi olarak dağıtan modem var mıymış anlarsın :)

Düzgün Öğrende Öyle Gel.

1. Modem İn TTNET Ten Statik İP Kullanması Ayrı Şey. Proxy Ayarları Ayrı. Proxy Asıl İç Ağda Kullanılır. Kurumlarda Modem DHCP Si İşe Yaramaz. Modem Şişer. Bu Yüzden Kullanılabilir. Server Kurulu İse Zaten Kullanılması Gerekir.

2. Router Demek, Yönlendirici Demek. Kablosuz Almak Değil. Eski Klasik Kablolu Modemlerdede Router Özelliği Bulunanlar Var. Ama Kablosuzu Yok.

Router, Bir İP Kanalından Aldığı İnterneti Başka Bir İP Kanalına Aktarabilir.

Access Pointlerde Router Modunu Kullanmazsan DHCP Farklı Kanalda Açıksa Bağlantı Tam Olarak Yapılamaz.

3. Senin Dediğin Airties Air 5440 Daki O Özellik, Airties Lerin Kendi Aralarında Kullandığı AirTies MESH Teknolojisi.

şamil1492

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Ben pes ettim.Her gece girmediğim form okumadığım sayfa kalmadı.Ama olmadıSanırım olmayacak.Efeoğlu arkadaş dediğiniz çözüm olabilir ama olmazsa elimde kalır çok olmuştur bana. Yine de İlginiz için çok sağolun.:)