Stancu-Mersin haberi palavra çıktı!

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
530
Puanları
0
Galatasaraylı Stancu için Mersin İY’li bazı yöneticilerinin “Sezon başı bize 300 bin Euro’ya teklif edildi” sözlerini dönemin teknik direktörü Yüksel Yeşilova yalanladı.

366751285.jpg


Almanya’da bulunan Yeşilova, olayı Mersinliler’in reklam amaçlı yaptığını iddia etti “O dönem takımın başında ben vardım. S.Bükreş’ten Andre Ionescu’yu almak için gittik. Stancu listede yoktu. Onu 300 bin Euro’ya verseler havada kapardık. Madem böyle bir şey olmuş, o zaman Mersin yönetimi çıkıp bunu ispatlasın. G.Saray’ın hocası ve yönetimini böyle zanaltında bırakmak çirkin bir şey” dedi.

Tümspor
 

michuozawa

Guru
Emektar
Katılım
6 Ağustos 2008
Mesajlar
20,603
Reaksiyon puanı
493
Puanları
263
belli başlı spor medyalarını takip etmekte bu yüzden yarar var :)
 

li10sKing

Profesör
Katılım
13 Aralık 2009
Mesajlar
1,448
Reaksiyon puanı
7
Puanları
218
baştan belliydi stancu s.bükreşe 2 milyon dolara mal olmuş gelipte 300000 dolara kiralar mı artı stancuyu ünlü klüplerin scout ekipleri araştırıyormuş en fazla 5 sene sonra premier ligte oynar diyorlar
 

CODON

Doçent
Katılım
20 Kasım 2010
Mesajlar
933
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Böyle bir adama bu yapılmazdı herhalde ...
 

gs_kadir

Profesör
Katılım
5 Ocak 2011
Mesajlar
4,263
Reaksiyon puanı
8
Puanları
218
Yüksel Yeşilova, Stancu'nun Mersin'in kapısından döndüğü iddiasıyla ilgili FANATİK'e konuştu: “Gigi Becali ile İonescu için görüşüldü. Ancak bu oyuncu olmayınca kendisi bize, Bicfalvi, Matei ve Radut'u önerdi.”
fft30mm1348607.jpg


“Mersin 300 bin Euro’ya alıyordu, Galatasaray’a 5 milyon Euro’ya geldi...” Ortalığı sarsan bu müthiş iddiayı araştırdık, olayda adı geçenlerle tek tek görüştük...

Galatasaray’ın devre arasında Romanya’dan kadrosuna kattığı 3 isim Bogdan Stancu, Robinson Zapata ve Emmanuel Culio hakkında çok şey söylendi, çok şey yazıldı. Hatta son olarak 5 milyon Euro ödenerek kadroya katılan Stancu ile ilgili Bank Asya 1. Ligi takımlarından Mersin İdmanyurdu’nun Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Işık, katıldığı bir televizyon programında, “Onun için bu sezon başında bizzat Romanya’ya gidip, Steaua Bükreş’in sahibi Gigi Becali ile görüştüm. Sezon sonuna kadar oynaması için 300 bin Euro istediler ama bize çok gelince anlaşamadık. Ancak bu oyuncu, 3.5 yıl için Galatasaray’a 7 milyon Euro’ya maloldu” açıklamasını yapmıştı.

Tabii bu durum Sarı-Kırmızılı camiada tepkiyle karşılanmış ve Stancu’ya gereğinden fazla para verildiği fikri ortaya çıkmıştı. Konuyla ilgili olarak 8 yıl Romanya’da çalışmış olan o dönemki Mersin’in hocası Yüksel Yeşilova’ya hem bu konuyu, hem de eski öğrencileri Zapata ve Culio’nun takıma nasıl bir katkısı olacağını sorduk. İşte Yeşilova’dan tüm detaylarıyla Stancu olayı ve diğer yeni transferlerin değerlendirmesi:

‘Görüşmeye ben girmedim’


“Romanya’ya o dönemde Andrei İonescu transferi için Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Işık’la birlikte gitmiştik. Herkesle konuşmayan Steaua Bükreş Başkanı Gigi Becali’den randevu aldık. Görüşmede yardımcı hocam Dorel Chirac’ı tercüman olarak Mehmet Işık’ın yanında gönderdim. Menacer olarak ise Ana Maria Prodan vardı.

Steaua’da çalıştığım dönemde Becali, “Müslümanlık takıma uğursuzluk getiriyor. Takımda bu dinden birini istemiyorum” diyerek beni göndermişti. Kendisi ile FIFA’lık olduğumuz için transfer görüşmesinde bir tatsızlık çıkmaması adına ben toplantıya katılmadım. Görüşme sonrasında Işık bana, İonescu transferinin zora girdiği ve Becali’nin bize bir ara Galatasaray’ın da gündemine gelen Eric Bicfalvi ile Cosmin Matei ve Mihai Radut’u önerdiğini söyledi.”

‘Bize Stancu önerilmedi’


“Bicfalvi’yi istedik ama maliyeti yüksek olunca tercihimizi hücumdan yana kullandık. Stancu zaten benim Steaua’dan öğrencimdi. 2008’de buraya Unirea Urziceni’den 2 milyon Euro’ya transfer olmuştu. Romanya Milli Takımı’nda oynayan ve Steaua gibi ülkenin en güçlü kulüplerinden birinin formasını giyen bir forvetin, 300 bin Euro’ya kiralık olarak alınabilecek olması çok komik ve mantık dışıdır. Uzun yıllardır futbolunun içinde olduğum Romanya’da böyle bir golcüyü verselerdi, tüm imkanları zorlar, Mersin’e almaya çalışırdık. Stancu tanıdığım bir isim olduğu için elbette onun hakkında bir araştırma yapmıştım. Ancak dediğim gibi, bunun olması çok zordu. Kimse bize Stancu’yu önermedi. Kendisi, son yıllarda çok iyi çıkış yakalayan bir futbolcu. Galatasaray’a gelmesi bir tesadüf değil. Sarı-Kırmızılılar iyi bir futbolcu almıştır ama daha genç, biraz sabır lazım. Golcünün işi gol atmaktır, şu an Stancu da bu görevini yerine getiriyor.”
Becali 2. Lig'e satmaz

Becali ile yapılan görüşmede tercüman olarak bulunan, Yüksel Hoca’nın o dönemki yardımcısı Dorel Chirac da konu hakkında FANATİK’e konuştu: “Biz Becali ile buluşmaya, Mehmet Işık ve menacer Ana Maria Prodan ile birlikte gittik. Becali ile yapılan görüşmelerden olumsuz sonuç alınınca, ‘Bende başka futbolcular da var’ dedi.

Ana Maria’yla, Steaua’nun sahibinin konuştuğu anda başkanın telefonu çaldı. Rumen televizyonu ile konuştuğunu söyleyen Becali bu sırada televizyon kanalına ‘Stancu’yu satarım ama büyük takıma’ dedi. Tabii kendi dilinde konuştuğu için Mehmet Işık sanırım bunu yanlış anladı ve Stancu’yu Mersin’e vereceklerini zannetti. Ancak bu sözleri bize değil, telefonda görüştüğü kişiye söyledi. Becali, Romanya’nın en zengin adamı. Çok rahat konuşan bir adam. Futbolcusuyla arası çok iyi. Stancu için verilen parayı beğendi ve oyuncusu da isteyince Galatasaray’a gitti. Becali hiç 1. Lig topçusunu, 2. Lig takımına satar mı? Olacak iş değil.”

‘Şahitlik yaparım’

Chirac’la birlikte görüşmeye giren menacer Ana Maria Prodan da sadece İonescu için konuştuklarını belirtirken, “Kesinlikle Stancu ismi gündeme gelmedi. Ne kiralık olarak, ne de bonservisiyle alınması söz konusu değil. Bu haber asılsızdır. Stancu’nun menaceri rakibim ancak böyle bir işte gerekirse Hagi için şahitlik de yaparım” diye konuştu.

Yüksel Yeşilova’nın yeni transferler Zapata ve Culio’yla ilgili düşünceleri

‘Zapata müthiş bir sporcu’

“Kendisi benim çok beğendiğim bir kaleci. Romanya’da ilk senesinde, ligin en başarılı yabancı oyuncusu seçilmişti. 2007’de Kolombiya’dan geldiğinde kendisini Faryd Mondragon önermişti. Zapata, kale çizgisi üstünde çok güçlü ve refleksleri iyi olan bir file bekçisi. Tecrübeli bir isim. Şampiyonlar Ligi’nde oynadı ve Kolombiya Milli Takımı adına forma giydi. Zayıf noktası; yan toplar ve çıkışlar...

Ama en büyük eksiği, Galatasaray’a gelmeden önce yarım sezon ikinci takımda idman yapması. Bunun nedeni ise kötü kaleci olmasından değil, Becali ile sözleşme uzatma konusunda düştüğü anlaşmazlıktı. Becali sorun çözülmeyince, hemen onu bir alt takıma gönderdi. Zamanla çalışarak, eksiklerini kapatacağına ve eski günlerine döneceğine inanıyorum. Karakter ve artı profesyonellik olarak çok müthiş bir sporcu. Çalışma konusunda asla en ufak bir tembellik yapmaz.”

‘Culio tam bir takım oyuncusu’

“Arjantinli oyuncu çok hırslı, savaşan ve teknik kapasitesi yüksek bir futbolcu. Birebirde Türkiye’de geçemeyeceği isim yok. İyi bir takım oyuncusu. Tam Türk futboluna uyacak stilde; savaşıyor ve koşuyor... İşte bu özellikleriyle Süper Lig’e uyum sağlamakta zorlanmadı. Culio ve diğer iki ismin kalitesi hakkında yapılan eleştirilere anlam veremiyorum.

Culio 2 sene önce Roma’ya karşı Devler Ligi’nde çok iyi maçlar çıkarttı ve ardından da Avrupa’dan birçok talibi çıktı. Bu sene, sözleşmesindeki rakamı tam olarak bilmiyorum ama uygun bir fiyata, ‘.... kadar parayı getiren alabilir’ gibi bir madde olduğundan, transferi kolaylaştı. O ve onun gibi ara transferde gelen oyunculara sabır gösterilmeli. Sadece farklı bir futbol anlayışına değil, başka bir ülkenin kültürüne ve yaşam stiline alışmaları gerekiyor. Bugün farklı bir meslek grubunda bir iş için başka ülkeye gitseniz, zorlanırsınız. Yani uyum sürecini atlatmak, öyle 1 ayda olacak bir şey değil. Ama hepimiz biliyoruz ki Türkiye’de bu durumu anlayışla karşılamak, oldukça zor.”

http://fanatik.ekolay.net/Default.aspx?aType=Detail&KategoriID=32&ArticleID=212718&Page=1
http://fanatik.ekolay.net/Default.aspx?aType=Detail&KategoriID=32&ArticleID=212718&Page=2
http://fanatik.ekolay.net/Default.aspx?aType=Detail&KategoriID=32&ArticleID=212718&Page=3
 

ddddddddddd

Profesör
Katılım
5 Ocak 2011
Mesajlar
1,850
Reaksiyon puanı
19
Puanları
218
bu habere inanmıyorum.dün de böyle bir haber vardı.ordada mersinli yöneticiler 300 bin e bize önerselerdi hemen kapardık böyle bir oyuncuyu bize başka oyuncu önerdiler diyordu.
 
Üst