Stajyerler Ne kadar para alıyorsunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kaba17
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kaba17

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Stajyerler ne kadar para alıyorsunuz? Ve nerde staj yapıyorsunuz?
Ben Devlet hastanesi: 250-280tl arası bi para alacağım. Yemek var. Saglık sigortası var. yol yok.
Aralık gibide agız dişde yapacağım aynı para yemek yok, yol yok :)

Maximilian

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Stajyerler ne kadar para alıyorsunuz? Ve nerde staj yapıyorsunuz?
Ben Devlet hastanesi: 250-280tl arası bi para alacağım. Yemek var. Saglık sigortası var. yol yok.
Aralık gibide agız dişde yapacağım aynı para yemek yok, yol yok :)
Askeri ücretin 3/1 i değil mi ? 270 lira diye biliyorum.

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Resmi olarak asgari ücretin 3/1 i verilir. Oda en az yani. Ben 2 sene önce yaptım 400 lira alıyordum. Özel bir Anonim Şirkette yapmıştım stajımı.

kaba17

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
- - - Mesaj Güncellendi - - -

Resmi olarak asgari ücretin 3/1 i verilir. Oda en az yani. Ben 2 sene önce yaptım 400 lira alıyordum. Özel bir Anonim Şirkette yapmıştım stajımı.
Asgari ücretin 100de 30u kadar veriliyor hocam devlet hastanesi olunca 5 kuruş fazla vermezler :) 250-280 tl arası bir miktar alacağım daha yatmadı. Üşengeç arkadaşlar ıban numaralarını vermeyince

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90

Asgari ücretin 100de 30u kadar veriliyor hocam devlet hastanesi olunca 5 kuruş fazla vermezler :) 250-280 tl arası bir miktar alacağım daha yatmadı. Üşengeç arkadaşlar ıban numaralarını vermeyince
100 de 30 'u farklıdır , 3 de 1 i farklı terimlerdir kardeşim. Stajyerlere asgari ücretin 3 de 1 i verilir. Yanlışın var yani önce bunu öğren.
Yani 891/3=297 TL , ( Senin alacağın minimum rakam )
senin dediğin böyle 891 x 0.3 = 267,3 TL ( % 30 'u olarak hesaplarsan bunu alman gerekir yani eksik. )

Not : Muhasebe 2. sınıftayım. Üniversite okuyorum, stajda yaptım bilgim var ondan konuşuyorum.

kaba17

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
100 de 30 'u farklıdır , 3 de 1 i farklı terimlerdir kardeşim. Stajyerlere asgari ücretin 3 de 1 i verilir. Yanlışın var yani önce bunu öğren.
Yani 891/3=297 TL , ( Senin alacağın minimum rakam )
senin dediğin böyle 891 x 0.3 = 267,3 TL ( % 30 'u olarak hesaplarsan bunu alman gerekir yani eksik. )

Not : Muhasebe 2. sınıftayım. Üniversite okuyorum, stajda yaptım bilgim var ondan konuşuyorum.
Bilğinize lafım yok hocam. Benim bildiğim yanlış olabilir. İnşallah sizin dediğiniz gibidir. :)

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Bilğinize lafım yok hocam. Benim bildiğim yanlış olabilir. İnşallah sizin dediğiniz gibidir. :)
7. aydan 2015 ocağa kadar asgari ücret 891 TL dir. Yani resmi olarak alman gereken para en az 297 TL dir. Daha az verirlerse sakın alma itiraz etme hakkın var bu senin en doğal hakkın.

2015 ocaktan sonrada bu arada asgari ücret artacak onu tam kesin bilmiyorum ama 960 yada 1000 tl ye çıkabilir. Oda yürürlüğe girdiği zaman bilgilendirilirsin zaten.

kaba17

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
7. aydan 2015 ocağa kadar asgari ücret 891 TL dir. Yani resmi olarak alman gereken para en az 297 TL dir. Daha az verirlerse sakın alma itiraz etme hakkın var bu senin en doğal hakkın.

2015 ocaktan sonrada bu arada asgari ücret artacak onu tam kesin bilmiyorum ama 960 yada 1000 tl ye çıkabilir. Oda yürürlüğe girdiği zaman bilgilendirilirsin zaten.
Yok hocam devlet hastanesi olacağından dolayı herhangi bir sorun çıkarmazlar zaten. Öyle bir durum olacak olursada zaten hocalarımız her konuyla ilgileniyor.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Maaşını şu şekilde ve şu kurallara uygun hesaplayacaksın.

1- Stajyer ücreti BRÜT ASGARİ ÜCRET in % 30 u olarak hesaplanır. Neden dersen staj dosyanda bunun ile ilgili gerekli açıklama var. SS ekleyebilirim.

Brüt asgari ücret 1134 TL Kaynak

1134 *0,30 = 340 TL 20 kuruş. alman gereken en az miktar budur. Eğer bu rakamı vermiyorlar ise ilk önce iş yerine bu durumu anlat ve resmi belgeleri göster, hala düzeltme yapılmadıysa okulda ki senin danışman hocana durumu anlat, yine mi olmadı ilçe milli eğitime dilekçe yaz durum düzeltilir.

Ben 2-3 sene önce büyük bir şirkette yaptım stajımı bana net asgari ücret üzerinden hesaplamışlardı maaşımı senin gibi hemen staj dosyamı aldım ve diğer stajyer arkadaşlarımı toparladım( birliktelik her zaman önemlidir sendika misali ) staj dosyalarını aldık gittik gerekli belgeleri gösterdik sonra finans bölümü ile sonra i.k. ile görüştükten sonra 2. maşımıa eksik tutar ve yeni maaş ile hesaplanarak yatmış oldu ,

370+ SERVİS+YEMEK olarak çalıştım. ocak ayında ise zamlı maaşım 420 TL olarak güncellenmişti :)

musditr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba hocam yeni üyeyim fakat konunu gördüm stajyerler (okul dönemi staj) görenler bazı yerlerde örnek belediyede çalişanlar 315 tl aliyor(Ben belediyede marangozcuyum) ama normal olarak işyerinde 20 kişiden fazla çalişan varsa 260-300 arası 20 kişiden az ise 120-200 tl arası maaş alırsınız :) bizim hocalar bahsetmişti

Maaşını şu şekilde ve şu kurallara uygun hesaplayacaksın.

1- Stajyer ücreti BRÜT ASGARİ ÜCRET in % 30 u olarak hesaplanır. Neden dersen staj dosyanda bunun ile ilgili gerekli açıklama var. SS ekleyebilirim.

Brüt asgari ücret 1134 TL Kaynak

:)

hocam dediğiniz yanliş asgeri ücret bürüte bakmiyorlar nete bakiyorlar örnek : 891 tl ise 891x%30= 300 yada 267 tl arasi aliyorlar

kaba17

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba hocam yeni üyeyim fakat konunu gördüm stajyerler (okul dönemi staj) görenler bazı yerlerde örnek belediyede çalişanlar 315 tl aliyor(Ben belediyede marangozcuyum) ama normal olarak işyerinde 20 kişiden fazla çalişan varsa 260-300 arası 20 kişiden az ise 120-200 tl arası maaş alırsınız :) bizim hocalar bahsetmişti

hocam dediğiniz yanliş asgeri ücret bürüte bakmiyorlar nete bakiyorlar örnek : 891 tl ise 891x%30= 300 yada 267 tl arasi aliyorlar

Asgari ücret olarak hesaplıyorlar bizimkileride. Sanırsam 267 tl alacağım daha fazla verirlerse ne ala :)

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
48360818e8e7b4264998c311ec560e58.jpg

Bana yanlış diyenlere gelsin ;) staj dosyami da arattirdiniz ya :)

Ücret kısmında yazdığı gibi brüt asgari ücretin % 30 undan az olmamak kaydı ile :D

kaba17

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
48360818e8e7b4264998c311ec560e58.jpg

Bana yanlış diyenlere gelsin ;) staj dosyami da arattirdiniz ya :)

Ücret kısmında yazdığı gibi brüt asgari ücretin % 30 undan az olmamak kaydı ile :D

Hocam benim staj defterimde ise, yazılar çok küçük olduğundan belirgin değil ondan atmıyorum aynen yazıyorum, İşletmelerde mesleki eğitim gören örgün öğrencilerine, mesleki eğitmin devam ettiği sürece yaşına uygun yürürlükteki asgari ücretin net tutarunun yirmi ve üzerinde personel çalıştıran iş yerlerinde %30'undan, yirmiden az personel çalıştıran işyerlerinde yüzde 15'inden az olmamak üzere ücret ödenir.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Hocam benim staj defterimde ise, yazılar çok küçük olduğundan belirgin değil ondan atmıyorum aynen yazıyorum, İşletmelerde mesleki eğitim gören örgün öğrencilerine, mesleki eğitmin devam ettiği sürece yaşına uygun yürürlükteki asgari ücretin net tutarunun yirmi ve üzerinde personel çalıştıran iş yerlerinde %30'undan, yirmiden az personel çalıştıran işyerlerinde yüzde 15'inden az olmamak üzere ücret ödenir.
Dediğim gibi 2-3 yıl önce stajyerlık yaptım staj defteri bu şekilde değişiklik yapıldı mı bilmiyorum ama bütün evrakları sakladım duruyor aldığım maaş gayet iyiydi işim çok rahattı üni olmasa devam edecektim de okul işte ayırdı :)

kaba17

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dediğim gibi 2-3 yıl önce stajyerlık yaptım staj defteri bu şekilde değişiklik yapıldı mı bilmiyorum ama bütün evrakları sakladım duruyor aldığım maaş gayet iyiydi işim çok rahattı üni olmasa devam edecektim de okul işte ayırdı :)
Şans ile alakalı bize kakalıyorlar az parayı :). Oku hocam en iyisi okumak :) İlerde o para falan yetmez :D

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Üniversite stajını da aynı yerde yapmayı planlıyorum fakat bu konuyu bilmiyorum üniversite stajyerlerine ücret ödeniyor muydu daha önce yapmış olan veya bilgisi olan var mı :D

kaba17

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Üniversite stajını da aynı yerde yapmayı planlıyorum fakat bu konuyu bilmiyorum üniversite stajyerlerine ücret ödeniyor muydu daha önce yapmış olan veya bilgisi olan var mı :D
Hastane açısından söylüyeyim. 3 iş gününü tamamlamaz isen alamıyorsun. Bizim üniversteli arkadaşlar alamıyor mesela.

fatihhhh37

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Bende ilçe devlet hastanesinde 2 sene staj yaptım aldığım toplam para 80tl yi geçmez ne verirlerse al :)

kaba17

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende ilçe devlet hastanesinde 2 sene staj yaptım aldığım toplam para 80tl yi geçmez ne verirlerse al :)
Ahahha :D Hocam geçen yılki arkadaşlardan biliyorum okadarda düşmez 253 tl almışlardı geçen yıl. Bu yıl nekadar oldu tam bilmiyorum :D

fatihhhh37

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Ahahha :D Hocam geçen yılki arkadaşlardan biliyorum okadarda düşmez 253 tl almışlardı geçen yıl. Bu yıl nekadar oldu tam bilmiyorum :D
ha 80 aylık değil 2 senede aldığım toplam para yemekte vermiyorlardı bize şükredin hocam :D

kaba17

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ha 80 aylık değil 2 senede aldığım toplam para yemekte vermiyorlardı bize şükredin hocam :D
İnsan bir şeyin degerini kaybettikten sonra anlıyor hocam. :) Bu halimizede şükür hocam senin gibi az alanlarda var hiç alamayanda umarım daha yüksek meblalar geçer elimize. Hakkımızda hayırlısı.