Stagefright açığı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan deres
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

deres

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar geçenlerde telefonuma bir tanıdığımdan mms geldi.indirmeye çalıştım ama telefon açmadı ben de çok umursamadım.

Sonra internette dolaşırken bu stagefright açığı hakkında bir yazı okudum.Mesajı atan kişiyi aradığımda ben öyle bir mesaj atmadım belki oğlum atmıştır dedi.

Hacklenip hacklenmediğimi anlamamın bir yolu var mı? Ne gibi önlemler alabilirim ? Bir de okuduğum yazıda mesajın tanınmayan bir adresten atıldığı yazıyordu yani tanıdık bir kişi üzerinden atılma şansı var mı ?

deres

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Programı indirip baktım 9 kritik problem çıktı vulnerable statüsünde.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
mms mesajlara video ekleyip özel içerikli bir 3gpp dosyası ile cihaza malware yüklemeye izin veren bir güvenlik açığı. tehdit seviyesi çok yüksek çünkü uzaktan cep numaranızı bilen biri size bulaştırabiliyor. hangouts kullanıyorsanız mesajı açmanıza bile gerek kalmıyor.

ayarlardan "mms'e eklenmiş dosyaları otomatik indir" seçeneğini kapatarak tehdit bir nebze azaltılıyor. onda da ekli dosyayı açmaya çalışırsanız yine patlıyor.

android güvenlik konusunda baya bir sıvadı.

stagefright

deres

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaş mesajı göndereli 2 hafta olmuştur.Bu süreç içerisinde hiçbir problemle karşılaşmadım.Ama hem stagefright hakkındaki yazıyı okuyup hem de arkadaş ben göndermedim diyince içime bir kurt düştü.