SSRI sonrası uzun süreli yan etkiler (PSSD)

Bu konuyu okuyanlar

Ciprofloxacin

Öğrenci
Katılım
13 Temmuz 2018
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
32
Merhabalar. Günümüzde SSRI tipi antidepresanlar ne yazık ki şeker niyetine veriliyor. Bu ilaçlar insanlarda ciddi duygusal, fiziksel, cinsel ve bilişsel bozukluklara yol açma potansiyeline sahip.
Bizzat kendi yaşadığım için bu durumu araştırma ihtiyacı duydum ve kullanıp da aynı sorunu çeken, doktorlar tarafından depresyon denilip daha fazla antidepresan verilen insanlara yardımcı olmak istedim.

Eğer SSRI kullanıp uzun süreli geçmeyen bir yan etkiye sahipseniz, dediklerime dikkat verin.
Doktorların söylediğinin aksine bu durum kesinlikle depresyon kaynaklı değildir. Eğer ki daha fazla antidepresana itilmişseniz doktorunuz yardımıyla ilacı bırakmanızı tavsiye ediyorum. Aniden bırakmak, ciddi yoksunluk sendromuna yol açabilir.

Ne yazık ki, tekrar ediyorum ne yazık ki, eğer Dr. Peter Breggins gibi bir doktora gitmediyseniz, bu durumda doktorların yardımını alamayacaksınız. Hastalığın bilişsel kısımlarını geçin, örneğin testesteron düşüklüğü(bazı kişilerde yaşanmakta) gibi bir yan etki(!) geçirseniz bile doktorunuz size bu ilaçların hormonlara veya hiçbir şeye etki etmediğini söyleyip test yapmayı dahi reddedebilir. Kendi tecrübeme göre konuşuyorum. Bu hastalığa bir komplo teorisi gibi bakıp bakmamanız sadece sizin kendi hastalığınızı ne kadar ciddiye aldığınızı gösterir.

Fakat, bu ilaçların etkileşime girdiği her türlü şeyi araştırırsanız, göreceksiniz ki bunu kanıtlayan birçok araştırma belgesi ve deney mevcut.

PSSD forumu veya onla ilgili bilgiler bulabileceğiniz bazı forumlar:

pssdforum.com
LongeCity Forums
raypeatforum.com

Öğrendiğim her türlü bilgiyi yakında Türkçeye çevirip daha fazla katkı yapmayı düşünüyorum.

Sayın SDN moderatörlerinden, bu konuyu olabildiğince kişinin görmesi için yardım etmelerini rica ediyorum.
 

Son mesajlar

Üst