Peki hali hazırda kullandığım key I kullanabilir miyimher sıfırdan windows kurduğunuzda key ister.![]()
Bilgisayar alındığında windows 10 ile geldi disk klonlama için kablo veya hdd box mu ne gerekiyormuş. Onlarla uğraşmadan 0 kurmak daha kolay olmaz mı diye düşündüm.Hdd'de windows ne var? Onu klonlama mumkun key istemez o zaman.
Bilgisayar windows 10 ile geldi. 0 Dan yüklediğim zaman kendi etkinlrsir miWindows'un kendi sitesinden işletim sistemini indir. Eğer makine ilk alımda Windows 10 ile geliyorsa, internete bağladığında otomatik etkinleştirir.
Bunun haricinde hak ediş var. Lisansı alırken 7/8/10 destekli almış olsaydınız hangisini kurarsanız kurun anakart internet üzerinden otomatik etkinleştirir idi.
Tamamdır teşekkür ederimO zaman ayni windows 10 versiyonu kur tamam.
yani ssd ye usb ile işletim sistemi kurduktan sonra kendi mi aktif yoksa dijital key olduğu için microsoft hesabına mı giriş yapmam gerekir ? kurusa bakmayın bu konulara çok hakim değilim .Zaten elinizde orijinal bir W10 varsa ve bunu formatlamak istiyorsanız formattan sonra interneti bağladığınız an sistem otomatik o keyi girer zira anakarta kayıt olur zaten keyiniz.
TeşekkürlerHocam,
1 - Sen o ssdyi tak bilgisayarına,
2 - Windows 10'u İndirin
3 - yukarıda gördüğün linkten direkt flash içerisine indir, flash hazır!,
4 - at formatı,
5 - açıldığında internete bağla kendisi etkinleştirir, etkinleştirmezse bilgisayarım sağ tık özellikler ve alt kısımdaki etkinleştire bas.
Bu linkten indirmeni tavsiye ederim. Bir dahaki format için flash vs ihtiyaç duymadan sıfırlayabilirsin bilgisayarını.
Disk klonlamayı tavsiye etmem ama oda basit. Acronis indir kur, imaj al, imajı bir yere yedekle, acronis bootable medya oluştur, oluşturduğun bootable medyayı bilgisayara tak, bootable medya ile bilgisayarı başlat, imaj aldığın yedeği bilgisayara usb ve taşınabilir disk aracılığı ile tak, botable medya arayüzünden imajı göster. Bitti.
Tekrar söylüyorum tavsiye etmiyorum.
Teşekkürlerusb hazır güvenilir bir kaynaktan iso dosyası indirdim (sanırım technopat taki bir linkten) birazdan ssd yi takıp Windows kuracağım umarım yanlışlık yapmam . tekrardan teşekkür ederim
Mesaj otomatik birleştirildi:
Yardımcı olan herkese teşekkür ederim . SSD diskini montajladıktan sonra Windows kurup kullanacağım . Normalde bu kadar kolay olduğunu bilmiyordum . Tekrardan herkese teşekkür ederim![]()