emir000
Profesör
Selam Masaüstü Bilgisayar İçin Yeni Hdd Ve Ssd almayı düşünüyoruz fakat Dün sabah baktık çoğu 1000 tl 900 tl den satılıyor Sadece 1 Tb Alanlık Arıyoruz Konuya bakan kişiler lütfen iyi bir tane önerebilirmi?
Depolama için HDD işletim sistemi için SSD önerimdir. Alacağınız diski hangi amaçla kullanacaksınız?Selam Masaüstü Bilgisayar İçin Yeni Hdd Ve Ssd almayı düşünüyoruz fakat Dün sabah baktık çoğu 1000 tl 900 tl den satılıyor Sadece 1 Tb Alanlık Arıyoruz Konuya bakan kişiler lütfen iyi bir tane önerebilirmi?
Oyun Ve Önemli Belgeler Fotoğraflar İçin Kullanılcak.Depolama için HDD işletim sistemi için SSD önerimdir. Alacağınız diski hangi amaçla kullanacaksınız?
İşletim sistemi kurmayacaksınız yani.Oyun Ve Önemli Belgeler Fotoğraflar İçin Kullanılcak.
Artık Yer Yetmediği İçin Mecbur Alıncak.Depolama için HDD işletim sistemi için SSD önerimdir. Alacağınız diski hangi amaçla kullanacaksınız?
Birşey diceğim ssd ile hdd sökünce tekrarmı sistem kuruluyor kurulursa nasıl yedekleniyor?İşletim sistemi kurmayacaksınız yani.
İşletim sistemi dosyaları sağlamsa diski sökseniz de tekrar takınca kullanmanız mümkün ama hâlâ cevabımı alamadım.Artık Yer Yetmediği İçin Mecbur Alıncak.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Birşey diceğim ssd ile hdd sökünce tekrarmı sistem kuruluyor kurulursa nasıl yedekleniyor?
Hocam Kafam Biraz Karıştı Ama Yenileri Gelince Direk İşletim Sistemi Zaten Kurulu Yeni Gelenleri Takınca Birşey Falan Olurmu Onu Merak Ediyorum Bende.İşletim sistemi dosyaları sağlamsa diski sökseniz de tekrar takınca kullanmanız mümkün ama hâlâ cevabımı alamadım.
Bu Arada İşletim Sistemi Kurulu.İşletim sistemi dosyaları sağlamsa diski sökseniz de tekrar takınca kullanmanız mümkün ama hâlâ cevabımı alamadım.
Kafam Karıştı Tam Olarak Anlatırmısınız Bu Arada Bilgisayarlarla ilgili pek birşey anlamam bende ne yazıkki.Sizi anlayamadım maalesef![]()
Şu an işletim sisteminiz SSD'ye mi kurulu?Kafam Karıştı Tam Olarak Anlatırmısınız Bu Arada Bilgisayarlarla ilgili pek birşey anlamam bende ne yazıkki.
Evet Ssdye Kurulu.Şu an işletim sisteminiz SSD'ye mi kurulu?
O zaman diğer dosyalarınızı HDD'de depolayabilirsiniz çünkü HDD'ler SSD'lere göre daha çok alanı daha az ücretlere sunar. Size tavsiyem: Seagate ST1000DM010, 1 TB : Amazon.com.tr: BilgisayarEvet Ssdye Kurulu.
Gayet Güzel İndirimde Olması Babama Gösteririm Akşam Zaten 2 Disktede Yer Artık Azalmaya Başlıyor.O zaman diğer dosyalarınızı HDD'de depolayabilirsiniz çünkü HDD'ler SSD'lere göre daha çok alanı daha az ücretlere sunar. Size tavsiyem: Seagate ST1000DM010, 1 TB : Amazon.com.tr: Bilgisayar
Klonlama nasıl yapılıyordu hiç hatırlamıyorum şöyle birşeymi mesela oyunlar için 40 gblik disk oluşturup klonlayıp oyunu o diske atıyorsun öyle bir şeymi?Diski klonlama yöntemiyle devam edebilirsiniz veya sıfırdan sistemi de kurabilirsiniz. Bu size kalmış. Klonlamanın rehberleri var, klonlama işleminden sonra da SSD için sağlıklı bir klonlama olup olmadığını kontrol etmeniz icap ediyor. "Defrag" işlemini de SSD'de uygulamayın. Son çıkan programlar aslında bunlara optimize olarak geliyor. Rehberlere göz atarak yapabileceğiniz bir şey.
1 TB HDD'ler oldukça ucuz.
1 TB SSD'ler ise marka-modele göre daha yüksek fiyat aralıklarında geziyorlar. Kronik sorunlu olmamasına dikkat edin muhtemelen forumda SSD rehberi de mevcuttur.