SSD mi HDD mi

trabzof

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
HDD olarak WD Blue 500GB 32MB 7200RPM düşündüm.

SSD olarak Kingston 120GB mSata SSD (Okuna hızı 550mb / Yazma hızı 520mb düşündüm.

İkisinden birini alacağım hangisini alırsam içine sadece windows 10 kuracağım. Oynayacağım oyunlar 1-3gb arası zaten.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Hangi SSD'yi alırsan al, istersen git SSSD (Super Solid State Disk) al (Öyle bir şey varsa tabii) yine de bilgisayarının en yavaş parçası depolama birimi olacak ve bu bilgisayarına hissedilir şekilde dar boğaz yapacak zaten. Hard Disk devri bitiyor artık. Hard Disk almaman için sana bir kaç neden sayayım;
- Hareketli birim, ısınma ve güç tüketimi daha fazla olur.
- Güvenilir değil, veri kaybı ve darbelerde fiziksel hasarlara karşı SSD'ye kıyasla çok hassas. SSD'ler gerçekten çok dayanıklılar.
- "Çok" yavaş. Demek istediğim, gerçekten çok yavaş. SSD daha ileri dönük bir yatırım olacaktır. Artık Hard Disk'ler çok büyük arşivler dışında kullanılmamalı bence. Eğer böyle bir arşiviniz yok ve kurmayı da düşünmüyorsanız (Belki AKN'den dolayı) 1TB'lık Hard Diske verdiğiniz para hava parası.

trabzof

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hangi SSD'yi alırsan al, istersen git SSSD (Super Solid State Disk) al (Öyle bir şey varsa tabii) yine de bilgisayarının en yavaş parçası depolama birimi olacak ve bu bilgisayarına hissedilir şekilde dar boğaz yapacak zaten. Hard Disk devri bitiyor artık. Hard Disk almaman için sana bir kaç neden sayayım;
- Hareketli birim, ısınma ve güç tüketimi daha fazla olur.
- Güvenilir değil, veri kaybı ve darbelerde fiziksel hasarlara karşı SSD'ye kıyasla çok hassas. SSD'ler gerçekten çok dayanıklılar.
- "Çok" yavaş. Demek istediğim, gerçekten çok yavaş. SSD daha ileri dönük bir yatırım olacaktır. Artık Hard Disk'ler çok büyük arşivler dışında kullanılmamalı bence. Eğer böyle bir arşiviniz yok ve kurmayı da düşünmüyorsanız (Belki AKN'den dolayı) 1TB'lık Hard Diske verdiğiniz para hava parası.
Yorumunuz için teşekkürler 100-200TL için ssd önerir misiniz? Birde ssd alırken uyumluluk gibi birşey varmı kasa ile

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Oynayacağın oyunlar 1-3GB arasıysa en ucuzunu al gitsin, fark yapmaz zaten. :D
Ama 40 GB'lık yeni nesil oyunlar için SSD lazım artık.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Oyun içi fark yapar, ama büyük oyunlar kadar hissedilmez. En fazla farkı sistem içinde yapar. Bence SSD bilgisayarları daha konforlu ve daha iyi yapıyor.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Oyun içi fark yapar, ama büyük oyunlar kadar hissedilmez. En fazla farkı sistem içinde yapar. Bence SSD bilgisayarları daha konforlu ve daha iyi yapıyor.
ortalama fps olarak zaten fark yapmaz hard disk.
sadece çok fazla texture streaming varsa bottleneck'i giderir(min fps çok az artabilir) ama bu da zaten yeni nesil oyunlarda çok yüksek boyutlu kaplamalardan ötürü görülen bir durum, eski oyunlarda bu da sorun olmaz.
loading ekranları daha yavaş olur ama 1-3 GB için o da pek farkedilmez.

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
HDD olarak WD Blue 500GB 32MB 7200RPM düşündüm.

SSD olarak Kingston 120GB mSata SSD (Okuna hızı 550mb / Yazma hızı 520mb düşündüm.

İkisinden birini alacağım hangisini alırsam içine sadece windows 10 kuracağım. Oynayacağım oyunlar 1-3gb arası zaten.
tabiki ssd

trabzof

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Eski bir Kingston fanı olarak ne önereceğim az çok belli aslında :D

Kingston 120GB V300 Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 450MB / Yazma 450MB)

Eğer kesenin ağzını biraz açarsan bu daha avantajlı göründü bana fiyat alan dengesi olarak.

Kingston 240GB V300 Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 450MB / Yazma 450MB)

Uyumluluğa gelince "Sata 3.0" araştır.
Bende kingston düşünmüştüm fakat bir arkadaşımız bana ocz önerdi ikisinin arasında kaldım.

Uyumluluk konusunda biraz araştırma yaptım sanırım anakartım sata 3.0 ile uyumlu bir de siz bakarsanız memnun olurum anakartım MSİ A68HM-E33 V2 D3 1866MHz

trabzof

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bende öyle düşünüyorum da belki lazım olur diye 120GB almak istedim ayrıca win 10 kurmak istiyorum

Honor_Khomore

Doçent
Reaksiyon puanı
125
120gb hayli hayli yeter. İlerde bana yetmedi dersen alırsın bir Hdd takarsın bilgisayara mis. Ayrıca iyi Ssdler arasındaki farkları sen ben anlamayız. İyilerden, bilinen markalardan al Ssd'yi hiç bir sorun çıkmaz. Fakat Samsung Evo 850 önerebilirim.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
120gb hayli hayli yeter. İlerde bana yetmedi dersen alırsın bir Hdd takarsın bilgisayara mis. Ayrıca iyi Ssdler arasındaki farkları sen ben anlamayız. İyilerden, bilinen markalardan al Ssd'yi hiç bir sorun çıkmaz. Fakat Samsung Evo 850 önerebilirim.
yalnız o evoların etiketi görünce ondan çok fazla beklentin olur...
Samsung 120GB 850 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD
2Tb Samsung 2TB 850 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD
1Tb Samsung 1TB 850 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD
samsung klonları hepsi: SAMSUNG Solid State Disk (SSD) - Vatan Bilgisayar

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Samsung'u hiçbir zaman, hiçkimseye önermedim, önermem. Gereksiz pahalı ve kalitesiz ürün satıyorlar. Ucuz olsalar bir nebzeye kadar çekilir ve fiyattan ötürü pek şikayetçi olamazdık.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
Samsung'u hiçbir zaman, hiçkimseye önermedim, önermem. Gereksiz pahalı ve kalitesiz ürün satıyorlar.
sanki başka işler de yapacak da donanımı yok gibi...
önceki sayfada daha iyi önerilerim var crucial marka.