Ssd li laptop alacağım hdd takabilir miyim

Berlinnn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Başlıkta da okuduğunuz gibi bir laptop alacağım laptop büyük ihtimalle Msı gf63 8rd-620xtr. Bu laptopu alıp hdd takabilir miyim takarsam laptopa zarar gelirmi ya da hdd yi yüklemeden önce indireceğim oyunları indirsem sorna hdd yi taksam oyunlarda performans düşüklüğü olurmu. Şimdiden teşekkür ederim...

Nixc0r

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
16,928
Başlıkta da okuduğunuz gibi bir laptop alacağım laptop büyük ihtimalle Msı gf63 8rd-620xtr. Bu laptopu alıp hdd takabilir miyim takarsam laptopa zarar gelirmi ya da hdd yi yüklemeden önce indireceğim oyunları indirsem sorna hdd yi taksam oyunlarda performans düşüklüğü olurmu. Şimdiden teşekkür ederim...
ssd daha iyi neden hdd istiosunuz ki
Mesaj otomatik birleştirildi:

@okurbaba

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,909
Cihazda SATA girişi var ve yapabilirsin fakat çok saçma olur, harici HDD almanı öneririm.

Berlinnn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Harici dediğiniz taşınabilir mi
Peki cihazın kapasitesini nasıl artırabilirm
Oyun indireceğim film indireceğim meleğimin gerektirdiği dosyaları uygulamaları vb. şeyleri de indireceğim
Nasıl kapasiteyi artıracağım

Oyun indireceğim film indireceğim mesleğimin gerektirdiği dosyaları uygulamaları vb şeyleri de indireceğim
Nasıl kapasiteyi artıracağım...
Şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,909
Oyun indireceğim film indireceğim mesleğimin gerektirdiği dosyaları uygulamaları vb şeyleri de indireceğim
Nasıl kapasiteyi artıracağım...
Şimdiden teşekkürler
Kapasite sadece harici veya dahili depolama birimini genişletmekle artar, başka bir yolu bulunmamakta.

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802
Meseka filmi direk harici HDD ye m indireyim
Eğitim üzerinde açılan bazı uygulamalar var yayınların uygulamaları onları da mi harici HDD e indireyim
Evet, ama HDD yerine SSD de alabilirsiniz. HDD'ler daha çabuk bozulurlar, çünkü mekanik aksama sahiptirler. SSD'ler ise elektronik aksama sahiptirler, daha uzun ömürlüdürler.

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,909
Meseka filmi direk harici HDD ye m indireyim
Eğitim üzerinde açılan bazı uygulamalar var yayınların uygulamaları onları da mi harici HDD e indireyim
Verilerini rahatça harici depolamaya indirebilirsin Windows’ta. Kendi kullanımın göre değişir ne indirmesi yapmak istediğin (ben hafif uygulamaları bilgisayara yükler kalanını harici olarak tutardım).

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802
Bunlar olabilir.

Bunlar olabilir.

Bende WD var. A101'den almıştım 300TL'ye. Çok da iyi memnunum.

Berlinnn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Verilerini rahatça harici depolamaya indirebilirsin Windows’ta. Kendi kullanımın göre değişir ne indirmesi yapmak istediğin (ben hafif uygulamaları bilgisayara yükler kalanını harici olarak tutardım).
Peki elimde bir harici var 2 yıllık Samsung 3.0 destekliyor bunun yanında bir tane daha alayım mı eskimiş midir

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802
Peki elimde bir harici var 2 yıllık Samsung 3.0 destekliyor bunun yanında bir tane daha alayım mı eskimiş midir
Kaç GB'lik? Eğer yetiyorsa Samsung iyidir kullanabilirsiniz gönül rahatlığıyla.

Berlinnn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kaç GB'lik? Eğer yetiyorsa Samsung iyidir kullanabilirsiniz gönül rahatlığıyla.
1 tb lık
Peki bu pc için harici daha mantıklı anladım ama, bir de Asus Rog Strix G G531 Gt BQ091T laptopu için hdd taktırmak mı mantıklı yoksa harici ile kullanmak mı

Bence onunla devam et yeni bir ürüne çok ihtiyaç yoksa.
Peki bu pc için harici daha mantıklı anladım ama, bir de Asus Rog Strix G G531 Gt BQ091T laptopu için hdd taktırmak mı mantıklı yoksa harici ile kullanmak mı?

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,909
1 tb lık
Peki bu pc için harici daha mantıklı anladım ama, bir de Asus Rog Strix G G531 Gt BQ091T laptopu için hdd taktırmak mı mantıklı yoksa harici ile kullanmak mı

Peki bu pc için harici daha mantıklı anladım ama, bir de Asus Rog Strix G G531 Gt BQ091T laptopu için hdd taktırmak mı mantıklı yoksa harici ile kullanmak mı?
Her zaman SSD daha iyi olur, HDD takmana değmez bilgisayara, harici kullanın.

gr9nole

Öğrenci
Reaksiyon puanı
44
Harici SSD de alabilirsin, yeni SanDisk'ler var, çok küçük ve sadeler. Sanırsam ismi Extreme Pro'ydu.
Ben Sandisk extreme taşınabilir 1Tb aldım
Yalnız PC benim USB 2.0 geri iade etmek istiyorum 1 gün oldu aldığım Hepsiburada geri iade kabul edermi?

gr9nole

Öğrenci
Reaksiyon puanı
44
Evet, ama HDD yerine SSD de alabilirsiniz. HDD'ler daha çabuk bozulurlar, çünkü mekanik aksama sahiptirler. SSD'ler ise elektronik aksama sahiptirler, daha uzun ömürlüdürler.
Bende o yüzden bozulma riski yok diye SSD aldım ama bende destekleyen cihaz yok pişman oldum şimdi bakalım pazartesi geri iade etmeyi deniyecem Hepsiburada kabul edermiki?

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802
Bende o yüzden bozulma riski yok diye SSD aldım ama bende destekleyen cihaz yok pişman oldum şimdi bakalım pazartesi geri iade etmeyi deniyecem Hepsiburada kabul edermiki?
Eğer hiç içine veri atmadıysanız kabul etme ihtimali olabilir.

gr9nole

Öğrenci
Reaksiyon puanı
44
Eğer hiç içine veri atmadıysanız kabul etme ihtimali olabilir.
Veri attım silsem anlar mı?
Bazı sitelerde beğenmedim yaz iade etmek zorunda 14 gün iade hakkın var yazmışlar
Cihazda sorun olmadığı sürece

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,909
Ben Sandisk extreme taşınabilir 1Tb aldım
Yalnız PC benim USB 2.0 geri iade etmek istiyorum 1 gün oldu aldığım Hepsiburada geri iade kabul edermi?
Yeni konu açmanız gerekli aslında ve lütfen açın fakat cevaplandırırsam kutusu açılmadıysa veya veri yazımı olmadıysa kabul edilir.

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802
Veri attım silsem anlar mı?
Bazı sitelerde beğenmedim yaz iade etmek zorunda 14 gün iade hakkın var yazmışlar
Cihazda sorun olmadığı sürece
Anlamazlar aslında ama kutusu açılmış bir kere, nasıl inansınlar? Eğer kutu açılmamış olsaydı, kabul edilirdi. Fakat şimdi kabul edilir mi emin değilim.

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
USB 3.0 yok diye mi? Saçmalık. EHCI(USB 2.0) da da çalışıyor.