Ssd ısınma sorunu

onatyasin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Dostlar selam olsun nasılsınız iyi misiniz?
Sormak istediğim konu şudur;
Laptopu (HP) şarja taktığım zaman ani bir ısınma sorunu yaşıyorum. Normalde şarj aleti takılı değilken SSD ısısı 30 40 arasında, kullanımda 45 e çıkıyor. Ama şarja taktığım an 65 70 leri görüyorum ve bilgisayardan aşırı bir ses geliyor. Artık şarj cihazını bilgisayara takmaya korkar oldum. İnternete de baktım sadece işlemci ısınması ile ilgili konular açılmış.
Bilen arkadaşlarım bilgilendirir ise sevinirim.
İyi ve ssağlıklı günler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dostlar selam olsun nasılsınız iyi misiniz?
Sormak istediğim konu şudur;
Laptopu (HP) şarja taktığım zaman ani bir ısınma sorunu yaşıyorum. Normalde şarj aleti takılı değilken SSD ısısı 30 40 arasında, kullanımda 45 e çıkıyor. Ama şarja taktığım an 65 70 leri görüyorum ve bilgisayardan aşırı bir ses geliyor. Artık şarj cihazını bilgisayara takmaya korkar oldum. İnternete de baktım sadece işlemci ısınması ile ilgili konular açılmış.
Bilen arkadaşlarım bilgilendirir ise sevinirim.
İyi ve ssağlıklı günler.
Hocam kimsenin bilgisi yok mu acil destek

Son düzenleme:

onatyasin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
KBG30ZMV256G TOSHIBA (238 GB)
SSD'nin markası bu şekilde hocam. Bir de bugün SSD sağlığı bir anda % 99a düştü. Çok başım ağrımaya başladı gerçekten. Yani cihazı alalı 2 ay doldu dolacak.
Bir de bugün şarjda ''SSD'' ısısı 76 lara kadar çıktı.
Acil geri dönüş bekliyorum hocam çok teşekkürler.

onatyasin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Güncel. Sorun devam ediyor.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
ssd takmadan önce yani eski hdd ile aynı sorun var mıydı? Hikayesi nedir ayrıntı verebilirsen iyi olur... O ssd yüksek ısıdan büyük olasılıkla mefta olmuş ya da can çekişiyordur... Eğer dizüstünün adaptörü sağlam ise giriş yuvasında temas olayı yani kısa devre filan olabilir... farklı adaptör veya hdd ile test etmeli.

onatyasin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Bilgisayarı alalı 2 ay oldu. Bu zamana kadar ne laptopu açtım ne de ssd yi çıkarıp başka bir disk taktım. Sıfır hali nasıl geldiyse öyle kullanıyorum. Farklı adaptör denedim lakin ısınma yine aynı şekilde oldu.(adaptör derken başka bir şarj kablosunu kastediyorum) Şu virüs illeti yüzünden de bilgisayarcıya gidemedim sormaya. Hala sorun devam ediyor o yüzden ben de şarjda kullanmıyorum bilgisayarı.

semihytm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bilgisayarı alalı 2 ay oldu. Bu zamana kadar ne laptopu açtım ne de ssd yi çıkarıp başka bir disk taktım. Sıfır hali nasıl geldiyse öyle kullanıyorum. Farklı adaptör denedim lakin ısınma yine aynı şekilde oldu.(adaptör derken başka bir şarj kablosunu kastediyorum) Şu virüs illeti yüzünden de bilgisayarcıya gidemedim sormaya. Hala sorun devam ediyor o yüzden ben de şarjda kullanmıyorum bilgisayarı.
Bilgisayarın tam modeli ve özelliklerini söyler misin eğer aynı bilgisayar ise birkaç şey danışacağım.

GhosT57

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,901
Şarj cihazı şarj ederken içeride ki donanımları ısıtıyordur. Şarj cihazları öyledir.