SSD Harddiskten sonra Mavi Ekran

Bu konuyu okuyanlar

deliver

Öğrenci
Katılım
2 Kasım 2014
Mesajlar
6
Reaksiyon puanı
2
Puanları
1
Merhaba,

Ben birkaç ay önce KINGSTON marka 120 GB bir ssd aldım ve masaüstü bilgisayarıma taktım. Ardından AHCI moda geçip format atarak HDD deki C sürücüsünü sildim ve windowsu ssd ye kurdum. Şu an bütün driverlarım güncel ve bilgisayarım hızlı da açılıyor. Fakat son birkaç haftadır mavi ekran hatası alıyorum. İlk mavi ekran olayım facebookta gezerken haberself adlı bir sitenin linkine tıkladığımda yaşandı. Bilgisayar mavi ekran verdikten sonra kapandı ve tekrar açtıktan 1 saat sonra yine aynı linke tıkladım ve gene kapandı. "Linktendir heralde" dedim ki imkansız olduğunu da düşünmüyor değilim çünkü haberselfe sürekli girer okurum ordakileri. Neyse dün gece benim pc iyice kafayı yedi ve sürekli mavi ekran vermeye başladı. hatayı vermeden önce pc yavaş yavaş kademeli kademeli donuyor. Mesela önce google chrome a giremiyorum sonra başlat çubuğundakilere tıklayamıyorum en son mouse da donuyor ve uzun bir sürenin ardından mavi ekran.
İlk başlarda sıcaklık sorunudur diyerek içini pırıl pırıl yaptım pcnin. Ve soğuk olduğundan emin olduğumda tekrar çalıştırdım fakat mavi ekran hatasını ara ara almaya devam ediyorum. Bu arada birkaç ay önce bir oyunu defalarca yüklemeye çalışmama rağmen pc kendini kapatıp DISK NOT FOUND PRESS ENTER gibi birşeyler diyordu. Oyun bozuk sandım ama o da muhtemelen ssddendi. BIOS taki her menünün resmini çektim ve buraya koyuyorum. Bu da sistem bilgilerim:

Anakart GIGABYTE 880gma-ud2h
İşlemci AMD Phenom II s965 4 çekirdek black edition 3.4 ghz
hdd 500gb samsung (başka bişi bilmiyorum)
ssd 120 gb kingston
ekran kartı ATI HD 5770 1 GB gddr5
4 gb ram 2-2 diye ayrılıyor. kingston markası ve 1333 mhz

C sürücüsü SSD. Diğerleri ise HDDnin parçaları.







 

Seyhoo

Müdavim
Cezalı
Katılım
29 Ekim 2013
Mesajlar
8,550
Reaksiyon puanı
741
Puanları
113
Mavi ekranın fotoğrafınıda alsaydın neyden olduğunu anlardık büyük ihtimal ramlerden yapıyor sıcaklıkla hiçbir alakası yok format atmayı denemişmiydin ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bide harddiskini çıkar sadece ssd ile takıl bakalım mavi ekran vermeye devam edecek mi
 

deliver

Öğrenci
Katılım
2 Kasım 2014
Mesajlar
6
Reaksiyon puanı
2
Puanları
1
Mavi ekranın fotosunu almam çok zor çünkü mavi ekran çıkar çıkmaz pc zaten kapanıyor. Telefondan kamerayı açana kadar yetişemem. HDDyi çıkarırsam tekrar taktığımda sorun olur mu?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

 
Üst