SSd Harddisk YArdım

McFreeder

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Laptopumu hızlandırmak için kşngstone marka 120 gb ssd harddisk aldım ama bilgisayarıma sata dönüştürücüyle dvd yerine taktığımda bilgisayar açılış yerinde kalıyor ve açılmıyor. Biosu güncelledim. hdd leri ayrı ayrı taktığımda çalışıyor. Donanımların hepsini kontrol ettim hiçbir donanımsal sorun da yok ama çalışmıyor acaba atladığım birşey mi var? yardımcı olabilirmisiniz?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Laptopumu hızlandırmak için kşngstone marka 120 gb ssd harddisk aldım ama bilgisayarıma sata dönüştürücüyle dvd yerine taktığımda bilgisayar açılış yerinde kalıyor ve açılmıyor. Biosu güncelledim. hdd leri ayrı ayrı taktığımda çalışıyor. Donanımların hepsini kontrol ettim hiçbir donanımsal sorun da yok ama çalışmıyor acaba atladığım birşey mi var? yardımcı olabilirmisiniz?

Tam nerede kalıyor ?

McFreeder

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bilgisayarın açılış tuşuna basıyorum Dell yazısı geliyor ve orada kalıyor..

McFreeder

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bilgisayarın açılış tuşuna basıyorum Dell yazısı geliyor ve orada kalıyor..
hocam dell yazısı kalıyor normalde açılış tuşuna bastığımda dell yazısı çıkar ondan sonra windows açılırdı ancak ssd taktıktan sonra dell yazısı geliyor ve orda kalıyor

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
hocam dell yazısı kalıyor normalde açılış tuşuna bastığımda dell yazısı çıkar ondan sonra windows açılırdı ancak ssd taktıktan sonra dell yazısı geliyor ve orda kalıyor

Bios ssd yi desteklemiyor olabilir dicemde hata mesajı verir yani orda ilginç bir sorun. Format atmayı denedin mi ssd takılı iken yada biçimlendir öyle dene hata mesajı vermesi lazım siyah ekranda

McFreeder

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bios ssd yi desteklemiyor olabilir dicemde hata mesajı verir yani orda ilginç bir sorun. Format atmayı denedin mi ssd takılı iken yada biçimlendir öyle dene hata mesajı vermesi lazım siyah ekranda
ssd takılı iken pc hiçbir şekilde açılmıyor. Bilgisayarı açtıktan sonra takıyorum ama bu sefer de görmüyor. Hiçbir hata mesajı da almıyorum.Bu arada ssd ve normal hdd yi ayrı ayrı yani tek taktığım zman açılıyor.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
ssd takılı iken pc hiçbir şekilde açılmıyor. Bilgisayarı açtıktan sonra takıyorum ama bu sefer de görmüyor. Hiçbir hata mesajı da almıyorum.Bu arada ssd ve normal hdd yi ayrı ayrı yani tek taktığım zman açılıyor.

Anakart ssd yi desteklemiyor bence

Reaksiyon puanı
16,128
o ssd boş formatla başka pcde öyle dene olmadı aldığın yere götür değiştirsinler sornlu olabilir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Sorunu çözebildiniz mi? aynı dert bende de var. Bugün 120gb kingston ssd aldım. hdd den sistemi oraya klonladım. bios tan boot u ssd yaptım. bilgisayar siyah ekranda takılı kalıyor. sol üst köşede bir tane cursor sürekli yanıp sönüyor. o halde bekliyor.

Reaksiyon puanı
16,128
windows dvd ile boot et onarma da başlangıcı onar ne olucak?