mucahit213
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 1
bilgisayarımda harddisk var ve baya eski 4-5 yıldır değiştirmedim eğer kaliteli bir ssd alırsam sisteme ne gibi katkıları olur
oyunlarda bir etkisi var mı drop , fps için vbBaya Bir hız kazanır kesinlikle tavsiye ederim ben yaptım pc uçtu .
valla hdd beni kanser ediyor bilgisayar açılana kadar evde 10 tur atıyorum oyun açılana kadar 15 tur atıyorum bi ssd gerçekten lazım yardımcı olduğunuz için teşekkürlerPc açılış hızı, ara yüz hızı, kopyala/yapıştır hızı, oyun açılma hızı, oyun harita yükleme hızı artar.
Fps artırmaz. Hdd okuma yazma hızı kaynaklı fps drop varsa onlar kalkar. (Eski, bozulmaya yüz tutmuş veya kalitesiz hddlerde olur bu)
Hdd deki gibi Bad sector muhabbeti olmaz.
Ancak kaliteli bir ssd olmasına özen göster. Kalitesizlerde hız stabil olmayabilir, ömrü muadillerine göre az olabilir.
Rica ederim. SSD almadan önce marka/modelini iyi araştırmanı ve masaüstüyse anakart üreticisi sitesinden, laptop ise laptop markasının sitesinden sata3 destekleyip desteklemediğine bak. Çok eski bir bilgisayarsa Sata3 bağlantısı olmayabilir. SSD tam hızda çalışamayacağından seni pek memnun etmeyebilir.valla hdd beni kanser ediyor bilgisayar açılana kadar evde 10 tur atıyorum oyun açılana kadar 15 tur atıyorum bi ssd gerçekten lazım yardımcı olduğunuz için teşekkürler