Ssd Farkı

mucahit213

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bilgisayarımda harddisk var ve baya eski 4-5 yıldır değiştirmedim eğer kaliteli bir ssd alırsam sisteme ne gibi katkıları olur

Emnn

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,940
Baya Bir hız kazanır kesinlikle tavsiye ederim ben yaptım pc uçtu .

Reaksiyon puanı
10,549
Pc açılış hızı, ara yüz hızı, kopyala/yapıştır hızı, oyun açılma hızı, oyun harita yükleme hızı artar.
Fps artırmaz. Hdd okuma yazma hızı kaynaklı fps drop varsa onlar kalkar. (Eski, bozulmaya yüz tutmuş veya kalitesiz hddlerde olur bu)
Hdd deki gibi Bad sector muhabbeti olmaz.

Ancak kaliteli bir ssd olmasına özen göster. Kalitesizlerde hız stabil olmayabilir, ömrü muadillerine göre az olabilir.

Son düzenleme:

mucahit213

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Pc açılış hızı, ara yüz hızı, kopyala/yapıştır hızı, oyun açılma hızı, oyun harita yükleme hızı artar.
Fps artırmaz. Hdd okuma yazma hızı kaynaklı fps drop varsa onlar kalkar. (Eski, bozulmaya yüz tutmuş veya kalitesiz hddlerde olur bu)
Hdd deki gibi Bad sector muhabbeti olmaz.

Ancak kaliteli bir ssd olmasına özen göster. Kalitesizlerde hız stabil olmayabilir, ömrü muadillerine göre az olabilir.
valla hdd beni kanser ediyor bilgisayar açılana kadar evde 10 tur atıyorum oyun açılana kadar 15 tur atıyorum bi ssd gerçekten lazım yardımcı olduğunuz için teşekkürler

Reaksiyon puanı
10,549
valla hdd beni kanser ediyor bilgisayar açılana kadar evde 10 tur atıyorum oyun açılana kadar 15 tur atıyorum bi ssd gerçekten lazım yardımcı olduğunuz için teşekkürler
Rica ederim. SSD almadan önce marka/modelini iyi araştırmanı ve masaüstüyse anakart üreticisi sitesinden, laptop ise laptop markasının sitesinden sata3 destekleyip desteklemediğine bak. Çok eski bir bilgisayarsa Sata3 bağlantısı olmayabilir. SSD tam hızda çalışamayacağından seni pek memnun etmeyebilir.