Yardım SSD Disk Bölme Sorunu hak.

atlantisegidek

Asistan
Reaksiyon puanı
25
Merhaba,

NVMe KIOXIA 256GB SSD mevcut. Disk yöneticisinden C: diskime "Birimi Küçült" dediğimde küçültülecek alan miktarını 4MB falan gösteriyor fakat diskte 130GB a yakın alan mevcut. Diskte BitLocker da yok.
"Minitool Partition" uygulaması ile denediğimde ise C: diskine tıkladığımda Split(böl) seçeneği mevcut değil.
Bu konu hakkında destek olabilirseniz memnun olurum.

Teşekkür eder,
Sağlıklı günler dilerim.

EmrahGürleyen

Doçent
Reaksiyon puanı
193
Merhaba,

NVMe KIOXIA 256GB SSD mevcut. Disk yöneticisinden C: diskime "Birimi Küçült" dediğimde küçültülecek alan miktarını 4MB falan gösteriyor fakat diskte 130GB a yakın alan mevcut. Diskte BitLocker da yok.
"Minitool Partition" uygulaması ile denediğimde ise C: diskine tıkladığımda Split(böl) seçeneği mevcut değil.
Bu konu hakkında destek olabilirseniz memnun olurum.

Teşekkür eder,
Sağlıklı günler dilerim.
Dostum NVME diskleri küçültme yapma fazla tavsiye edilmiyor. Çünkü mekanik disklerdeki gibi işlemi yaptıktan sonra boş olan sektörleri birleştirme vs. felan yapamıyorsun. buda diskin ömrünü azaltıyor. soruna gelecek olursak diskin yapısı aygıt yönetimindeki disk hizmetlerinden nasıl gözüküyor. yapısı mı değişti. MBR iken GPT felan mı oldu?

atlantisegidek

Asistan
Reaksiyon puanı
25
Cevap için teşekkürler.

Az evvel sorunu hallettim. Aynı sorunu yaşayan bir arkadaş olursa çözüm için bu videodaki adımları uygulaması gerekiyor.

Teşekkürler.