ssd bilgisayarım için uygun mu

arif can bal

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Ezcool Ssd 120 Gb S400/120gb 2,5" 560-530 Mb/s - n11.com bu marka bir ssd almak istiyorum sistemim
anakart p35 ds3l
işlemci xeon x5460
ram 8gb ddr2 800 mhz
ekran kartı rx 560 4 gb
bir sorun çıkarmı ve ssd alırken pc de neye dikkat etmeliyiz yani ssd diler her masaüstü bilgisayarlar için uygun mudur ramler için ddr1 2 3 mü diye ayırt ederek alıyoruz aynı şey ssd ler içinde geçerlimi her marka ssd her marka bilgisayar için uygun mudur

Logithx

Profesör
Reaksiyon puanı
2,104
Bilgisayar sata bağlantısı olduğu sürece ssd'ler bilgisayara uygundur sadece sata anakartın hangi sata sürümünü destekliyorsa okuma yazma hızları o sürüme göre oluyor ssd alırken bilindik markalar alınması daha güvenilir olacaktır..

arif can bal

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Bilgisayar sata bağlantısı olduğu sürece ssd'ler bilgisayara uygundur sadece sata anakartın hangi sata sürümünü destekliyorsa okuma yazma hızları o sürüme göre oluyor ssd alırken bilindik markalar alınması daha güvenilir olacaktır..
Peki bu urün destekliyor mu

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
ScreenHunter 108.png

sata 2 destekliyor yani sata 3 hızında olmaz ssd... :(

Ayrıca o ssd asla o hızı veremez diye düşünüyorum, çin malı abartılmış hızlardır onlar çünkü o hızlara samsung bile üst modelden satış yapıyor.

arif can bal

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Ekli dosyayı görüntüle 73506

sata 2 destekliyor yani sata 3 hızında olmaz ssd... :(

Ayrıca o ssd asla o hızı veremez diye düşünüyorum, çin malı abartılmış hızlardır onlar çünkü o hızlara samsung bile üst modelden satış yapıyor.
Anladım peki siz 120 gb boyutunda hangi urünü tavsiye edersiniz ve şuan hdd kullanıyorum ssd alirsam tam performansını alamasam bile hdd den daha hızlidır degil mi windowsu kuracağım içine

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Anladım peki siz 120 gb boyutunda hangi urünü tavsiye edersiniz ve şuan hdd kullanıyorum ssd alirsam tam performansını alamasam bile hdd den daha hızlidır degil mi windowsu kuracağım içine
Aynen, her bakımdan hdd den hızlı olacaktır ama sata 3 hızında değil de yarısı hızında olacaktır bu yüzden eğer çok yakın bir zamanda bilgisayarı yenilemeyecekseniz ucuz yollu günü kurtarır bir ssd almanız uygun olabilir. Fakat o ssd firmasından almayınız bence çünkü daha en başta hız konusunda utanmadan yalanın alasını yazmışlar... yorumlarda hep soyut hızlardan bahsetmişler sanki hep aynı kalemden çıkmış gibi, hiç gerçek hızından bahsedip yazan olmamış. O hızda olsa şimdi efsane bir marka olurdu.

arif can bal

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Aynen, her bakımdan hdd den hızlı olacaktır ama sata 3 hızında değil de yarısı hızında olacaktır bu yüzden eğer çok yakın bir zamanda bilgisayarı yenilemeyecekseniz ucuz yollu günü kurtarır bir ssd almanız uygun olabilir. Fakat o ssd firmasından almayınız bence çünkü daha en başta hız konusunda utanmadan yalanın alasını yazmışlar... yorumlarda hep soyut hızlardan bahsetmişler sanki hep aynı kalemden çıkmış gibi, hiç gerçek hızından bahsedip yazan olmamış. O hızda olsa şimdi efsane bir marka olurdu.
Anladim siz hangi markayı onerirsiniz

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Önerdiklerim dışınnda bi farklı ve kaliteli ssd açıkcası bilmiyorum. Kusura bakma artık...

arif can bal

Asistan
Reaksiyon puanı
12

Logithx

Profesör
Reaksiyon puanı
2,104