SSD anlayan buraya

RedBlood56

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar benim bilgisayarımda 2 tane ssd var biri sistemin kurulu olduğu c diğeride d fakat d yi ikiye ayırdım 75 gb ve 155 gb die şunu yapmak istiyorum 75 gb lık alana kendime özel bir windows yüklüyecem ve bunu kullanacam mümkün mü

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Mümkün... Sorunun SSD ile ilgisi yok, SSD yerine HD'den bahsetsek de aynı şeyden bahsediyor olurduk.

2 yolu var.

1. BIOS'tan istediğin SSD'yi açılış diski olarak tanımlayabilirsin. Bu durumda istediğin SSD'den bilgisayarı başlatmak için BIOS'a girip değiştirmen gerekir. Uğraşılır mı uğraşılmaz. :-)
2. C'ye bir Boot Manager yüklersin. İstediğin diskin istediğin partition'ından kurulumu böyle sağlarsın.
Windows 8 dual boot için şöyle bir link buldum: http://www.zdnet.com/seven-ways-to-set-up-multi-booting-with-windows-8-and-linux-7000026392/
Kusura bakma metin İngilizce ama istediğin şey teknik ve maalesef biraz okumayı gerektiriyor.

İyi günler,

RedBlood56

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Mümkün... Sorunun SSD ile ilgisi yok, SSD yerine HD'den bahsetsek de aynı şeyden bahsediyor olurduk.

2 yolu var.

1. BIOS'tan istediğin SSD'yi açılış diski olarak tanımlayabilirsin. Bu durumda istediğin SSD'den bilgisayarı başlatmak için BIOS'a girip değiştirmen gerekir. Uğraşılır mı uğraşılmaz. :-)
2. C'ye bir Boot Manager yüklersin. İstediğin diskin istediğin partition'ından kurulumu böyle sağlarsın.
Windows 8 dual boot için şöyle bir link buldum: http://www.zdnet.com/seven-ways-to-set-up-multi-booting-with-windows-8-and-linux-7000026392/
Kusura bakma metin İngilizce ama istediğin şey teknik ve maalesef biraz okumayı gerektiriyor.

İyi günler,

biosatan ssdyi açlış diski tanımladım o basit :D
fakat c ye boot manager olayını biraz açarmısınız ??
bide biosatan w7 yüklü olduğu ssd yi pasifleştirdim yeni birimi açılış diski olarak tanımladım ve windows yükleme diskini taktım boot yaparak açtım fakat bi yerden sonra donuyor ve yüklemem için ekran gelmiyor oylece kalalıyor acaba boot manager yaparsam sorun gider mi

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Şimdi: 1. Boot manager dediğimiz olay küçük bir program, bu program ile istediğin diskten açılışı sağlayabiliyorsun. Epeydir uğraşmadım, bilgisyarda UEFI var, o yüzden evdeki bilgisayar ile de uğraşmak istemiyorum, bu yüzden paylaştıım linkten okuyup ilerlemen lazım. Açıkcası şu anda kendi bilgisayarımda da uğraşmayı istemem. Bunun yerine farklı işletim sistemleri için sanal PC çözümlerini tavsiye ederim. Yani çok yardımcı olamıyorum. Kısacası Araştırmam ve denemem lazım, ama vaktim yok. :-(
2. O durumun nedeni yükleme diski olarak işletim sistemi olmayan ikinci diski görmesi. Bunun yerine boot diski olarak DVD'yi seçmen ve sonrasında kurulum için yeni diskin ilk partition'ını göstermen...

RedBlood56

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben w7 kurulu olan ssd pasifleştirdim yani yok gibi gözüküyor ve onun yerine kendi kendine içi boş olan ssd geldi ve dvd den yükleme yapması için cd ile başlasın dedim...

1. açıklamanıza tşk ederim daha fazla açmayın ama 2. için açarsanız on numara 5 yıldız olur ne yaparsam düzeli ...

İyi Forumlar...

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Şimdi bunun için boot diski DVD olarak değiştirip, kurulumu başlattıktan sonra bu yeni aldığın diske işletmi sistemini kurman lazım. Nerede takılıyorsun?

RedBlood56

Asistan
Reaksiyon puanı
0
takılmıyorum boot yapıyorum kaydedip başlattıktan sonra cd veye dvd den önyükleme içn bi tuşa bas dio basıom sonra normal w7 başlama ekranı gelio o gçtktn sonra ona bnzer bitane daha gelio ve donuyo