SSD aldım ve sanırım kazıklandım!

durmayann

Profesör
Reaksiyon puanı
3,302
Ben normalde samsung evo serisinden bir ssd alıcaktım ama abim geçen hafta bugün geldiğinde dediki ne bunun arızası dedi bende ssd yok çok yavaş filan dedim.
Sonra bizim bilgisayarcı akrabaya kendininkiyle götürdü,ilk gün olmadı sonraki gün oldu,eve getirdim baktım hızı iyi filan sonra modeline baktım "ADATA SU630" yazıyor.Ardından kronik sorunlu ssd konusunu açtım ve en başta benimkini gördüm,sonra tabi moralim bozuldu akşam oldu abime dedim o da sıkıntı çıkarsa geri götürürüz filan dedi.(toplam 450 tl para verdik,abimin pcyede hdd takıldı(benim pcden çıkan))
Ben bu adamların kurduğu windowsu sildim kendiminkini kurdum csgoda maça girdim 20den yukarı çıkmıyor fps sonra etkinleştirme filan yaptım tekrar girdim benchmark yaptım oyunda,normalde 30 çıkan ortalama fps değeri burda 8e düştü.Görev yöneticisinde okuma yazma değerleri çok stabil değil bir aşağı bir yukarı,çok oynak değerler yani.Sizce kazıklandımmı?
https://www.mediafire.com/file/izj42zcjsr71rtj/Adsız+4_720p.mp4/file (değer videosu)

Eğer öyleyse hemen abime söyliycem akşam.
[Bu konuyu @Mert Şefik istedi diye açtım.]

Son düzenleme:

durmayann

Profesör
Reaksiyon puanı
3,302
Buyur... @madSlowly
resim gelmemiş bi sn atıcam.

efemurato

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,044
Ben normalde samsung evo serisinden bir ssd alıcaktım ama abim geçen hafta bugün geldiğinde dediki ne bunun arızası dedi bende ssd yok çok yavaş filan dedim.
Sonra bizim bilgisayarcı akrabaya kendininkiyle götürdü,ilk gün olmadı sonraki gün oldu,eve getirdim baktım hızı iyi filan sonra modeline baktım "ADATA SU630" yazıyor.Ardından kronik sorunlu ssd konusunu açtım ve en başta benimkini gördüm,sonra tabi moralim bozuldu akşam oldu abime dedim o da sıkıntı çıkarsa geri götürürüz filan dedi.(toplam 450 tl para verdik,abimin pcyede hdd takıldı(benim pcden çıkan))
Ben bu adamların kurduğu windowsu sildim kendiminkini kurdum csgoda maça girdim 20den yukarı çıkmıyor fps sonra etkinleştirme filan yaptım tekrar girdim benchmark yaptım oyunda,normalde 30 çıkan ortalama fps değeri burda 8e düştü.Görev yöneticisinde okuma yazma değerleri çok stabil değil bir aşağı bir yukarı,çok oynak değerler yani.Sizce kazıklandımmı?
https://www.mediafire.com/file/izj42zcjsr71rtj/Adsız+4_720p.mp4/file (değer videosu)

Eğer öyleyse hemen abime söyliycem akşam.
[Bu konuyu @Mert Şefik istedi diye açtım.]
geri götür de kronik sorun falan diye belki geri parayı alıp bi düzgün ssd alırsınız

durmayann

Profesör
Reaksiyon puanı
3,302
geri götür de kronik sorun falan diye belki geri parayı alıp bi düzgün ssd alırsınız
Geri götürürüz fakat oraya tekrar veririz.
Bana kronik sorunsuz hızlı ssd takıcak bu kadar zor mu yani?

efemurato

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,044
Geri götürürüz fakat oraya tekrar veririz.
Bana kronik sorunsuz hızlı ssd takıcak bu kadar zor mu yani?
zor onlara ancak kazıklama banada yaptılar küçüktüm bilgisayarı götürdük 12 gb ramin 6 sı gitmiş 1 tb hdd yerine 500 takmış sonra tabii geri götürdük geri verdiler

durmayann

Profesör
Reaksiyon puanı
3,302
zor onlara ancak kazıklama banada yaptılar küçüktüm bilgisayarı götürdük 12 gb ramin 6 sı gitmiş 1 tb hdd yerine 500 takmış sonra tabii geri götürdük geri verdiler
Hikayeye sonra gireriz sonuç olarak geri vermeliyim dimi?
2 hafta okulun canlı dersleri iptal sınav var diye abimde izin alıcakmış işten söylemelimiyim sizce?

efemurato

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,044
Hikayeye sonra gireriz sonuç olarak geri vermeliyim dimi?
2 hafta okulun canlı dersleri iptal sınav var diye abimde izin alıcakmış işten söylemelimiyim sizce?
bence söyleyin
vermelisiniz tabii ki siz haklısınız
siz bide kaç gblık ssd istiyorsunuz

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,588
HDD ve SSD fps`ye etki etmez.
Oyun dosyaları Ram belleğe yüklendi mi zaten SSD den hızlı çalışır.

Sorun masaüstünden arkada gerçekleşen işlemlerden alakalı bence.

efemurato

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,044

hocam o başka bi konuda 250 tllik ssd yi 450 tl ye keklemişler valla hiç mi yok ya insanlık içlerinde

durmayann

Profesör
Reaksiyon puanı
3,302

Ama abi googlea kronik sorunlu ssdler yaz bu ssd başı çekiyor her sitede.
Bende biliyorum ssdnin fpsye etkisi olmadığını fakat tüm arka plan uygulamaları devre dışı,ayarlarım her zamanki gibi en düşük.Ssd disk sadece hızlı açılmasını sağlar ki bu da yapıyor ama kronik sorunlu olduğundan bir 9 yazıyorsa bir 19 yazıyor.

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,588
Ama abi googlea kronik sorunlu ssdler yaz bu ssd başı çekiyor her sitede.
Bende biliyorum ssdnin fpsye etkisi olmadığını fakat tüm arka plan uygulamaları devre dışı,ayarlarım her zamanki gibi en düşük.Ssd disk sadece hızlı açılmasını sağlar ki bu da yapıyor ama kronik sorunlu olduğundan bir 9 yazıyorsa bir 19 yazıyor.
Kronik sorunlu konular Boşta olurken sıcak çalıştığından dolayıdır. Neredeyse 40 derece çalışıyor boşta.
O marka ssd ler 100 GB dosyadan 70 -80 GB kısmını son hızda yazıyor. Sıcaklık 70 dereceye kadar çıkabiliyor sonra hızı kesiyor.

durmayann

Profesör
Reaksiyon puanı
3,302
Kronik sorunlu konular Boşta olurken sıcak çalıştığından dolayıdır. Neredeyse 40 derece çalışıyor boşta.
O marka ssd ler 100 GB dosyadan 70 -80 GB kısmını son hızda yazıyor. Sıcaklık 70 dereceye kadar çıkabiliyor sonra hızı kesiyor.
Sence ne yapıyım iade edip düzgün birşey takmasını mı bekliyelim.

durmayann

Profesör
Reaksiyon puanı
3,302
O zaman bu fps droplarının sebebi ne?

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,588
Sence ne yapıyım iade edip düzgün birşey takmasını mı bekliyelim.
Bilgisayarcının tarafını tutduğum gibi görünecek ama LEXAR markasını bulmasaydım Diğer markaların içinden A-data alıcaktım.
Sıcaklık umurumda değil çünkü En iyi yazma okuma değerleri verebiliyor Lexar gibi.

durmayann

Profesör
Reaksiyon puanı
3,302
Bilgisayarcının tarafını tutduğum gibi görünecek ama LEXAR markasını bulmasaydım Diğer markaların içinden A-data alıcaktım.
Sıcaklık umurumda değil çünkü En iyi yazma okuma değerleri verebiliyor Lexar gibi.
Ben hızından memnunum da nerde o zaman benim 30 fpsm kim aldı sadhouwjuhjowumwj
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşletim sistemin ne?
Windows 10