SQL Veritabanını Başka Bir Bilgisayarda Çalıştırma

LogicErrorTr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar merhaba,
Yazdığım C# programında SQL veritabanı kullanıyorum. Programım kendi bilgisayarımda sorunsuz çalışıyor fakat başka bi bilgisayara veritabanı dosyasıyla birlikte aktardığımda; program açılıyor fakat veritabanından veri çekme ve yazma işlemlerini gerçekleşmiyor. Bu arada program internet gereksinimi duymuyor sadece kurulu olduğu bilgisayarda çalışması yeterli.

Bu sorunun çözümü sadece; programı aktardığım bilgisayara SQL Server Express kurup veritabanımıı elle eklemek midir? Bazı programlara baktığımda SQL veritabanı kullanıyorlar fakat kurulum sırasında ya da daha sonra SQL Server Express ya da diğer SQL sürümlerini yüklemeden veri alış-verişi gerçekleştirebiliyorlar bu nasıl gerçekleşiyor?

Yardımcı olursanız sevinirim.

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
Webservislerle gerçekleştiriyor olabilirler. Bir sunucuya sql server kurarsın. Webservisi de o sunucuda bulundurursun. Kullanıcı her sorgu gerçekleştiğinde onu webservise yollarsın ki o webservis sunucudaki bilgisayarda işlerini gerçekleştirip kullanıcıya sadece istediği sorgu yanıtını döndürsün.

Webservis mantığında zaten bu yatıyor. Veritabanı sadece bir sunucuda tutulur orada güncellenir. Tüm kullanıcılara bu webservisinden dağıtım gerçekleşir.

LogicErrorTr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Webservislerle gerçekleştiriyor olabilirler. Bir sunucuya sql server kurarsın. Webservisi de o sunucuda bulundurursun. Kullanıcı her sorgu gerçekleştiğinde onu webservise yollarsın ki o webservis sunucudaki bilgisayarda işlerini gerçekleştirip kullanıcıya sadece istediği sorgu yanıtını döndürsün.

Webservis mantığında zaten bu yatıyor. Veritabanı sadece bir sunucuda tutulur orada güncellenir. Tüm kullanıcılara bu webservisinden dağıtım gerçekleşir.

Hocam cevabınız için teşekkür ederim, webservis haricinde başka bi çözüm yolu yok mudur bu işlemleri gerçekleştirmenin?

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
Var.

Veritabanını bir dosyaya çıkartırsın atıyorum dosya program tarafından okunabilir olacak sadece. Uzantısı .keko olsun mesela. Programa diyeceksin ki git şu keko dosyasını oku okuduğunu tabloya çevir ve gridviewda listele.

Nasıl yapılır diye sorma çünkü yeterli bilgim yok. Ama önceki iş yerimde buna benzer bir olay vardı.

Araştırmak, özellikle ingilizce araştırmak gerek.

LogicErrorTr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Var.

Veritabanını bir dosyaya çıkartırsın atıyorum dosya program tarafından okunabilir olacak sadece. Uzantısı .keko olsun mesela. Programa diyeceksin ki git şu keko dosyasını oku okuduğunu tabloya çevir ve gridviewda listele.

Nasıl yapılır diye sorma çünkü yeterli bilgim yok. Ama önceki iş yerimde buna benzer bir olay vardı.

Araştırmak, özellikle ingilizce araştırmak gerek.

Anladım hocam teşekkür ederim bunu araştıracağım.
Bu arada bazı sitelerde bu tür yazılımlar için MS Access öneriliyor, biraz baktım da pek açıklayıcı bir şey bulamadım doğrusu, daha önce hiç MS Access kullandınız mı, önerir misiniz bu veritabanını?

tolga.ua

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Selamlar,

Windows'da denetim masasının altında yönetimsel araçlar var. Orada veri kaynakları (ODBC) ekleme kısmına veritabanını ismi veya ip'si ile oraya eklemeyi dener misin.

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
Anladım hocam teşekkür ederim bunu araştıracağım.
Bu arada bazı sitelerde bu tür yazılımlar için MS Access öneriliyor, biraz baktım da pek açıklayıcı bir şey bulamadım doğrusu, daha önce hiç MS Access kullandınız mı, önerir misiniz bu veritabanını?
Önermem. Geniş kapsamlı bir projeiz varsa tabii ki sql server daha iyi ve performanslı olacak.
Oledb kütüphanesini hiç kullanmadım ama ben pek sıcak bakmazdım. Modern yazılımlarda access'e bağlı kalınacağına sql servera bağımlı kalmak bence daha iyi. Tabii yine sizin bileceğiniz iş. Access küçük yer kaplar vs belki işinizi daha kolaylaştırır. O açıdan belki avantajlı olabilir.

sifirbakiye

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
436
Eğer imkanınız varsa eski bilgisayardaki Serveri yeni bilgisayara kurun versiyonu dahil aynı olmak kaydıyla. Veri çekmede vs. işlemlerde sıkıntı yaşanmayacaktır.

Örnek bu benim pc deki sql server:

Microsoft SQL Server Management Studio 10.50.1617.0
Microsoft Data Access Components (MDAC) 6.1.7601.17514
Microsoft MSXML 3.0 4.0 6.0
Microsoft Internet Explorer 9.11.9600.18230
Microsoft .NET Framework 2.0.50727.5485
Operating System 6.1.7601

LogicErrorTr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Önermem. Geniş kapsamlı bir projeiz varsa tabii ki sql server daha iyi ve performanslı olacak.
Oledb kütüphanesini hiç kullanmadım ama ben pek sıcak bakmazdım. Modern yazılımlarda access'e bağlı kalınacağına sql servera bağımlı kalmak bence daha iyi. Tabii yine sizin bileceğiniz iş. Access küçük yer kaplar vs belki işinizi daha kolaylaştırır. O açıdan belki avantajlı olabilir.

Hocam doğrusu daha önce hiç Access kullanmadım o yüzden bende SQL taraftarıyım bu uygulama için, bazı kişiler Access'i övünce buradan sormak istedim, teşekkür ederim.

Selamlar,

Windows'da denetim masasının altında yönetimsel araçlar var. Orada veri kaynakları (ODBC) ekleme kısmına veritabanını ismi veya ip'si ile oraya eklemeyi dener misin.

Hocam biraz araştırdım bu yöntemi ama olur mu diye düşünüyordum öyleyse bi deniyim dediğinizi buradan sonucu paylaşırım.