Sql server 2008

Egemen Kurtay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba;
Benim bilgisarımda SQL Server 2008 Kurulu. İşletim sistemi olarak da Windows 7 starter kullanıyorum. Server namemim MAKINE\SQLEXPRESS şeklindedir. ASP.NET'e server namemimi bu şekilde yazdığımda backslash 'dan dolayı hata alıyourum.Sadece MAKINE , SQLEXPRESS ve localhost olarak yazdığımda da hata alıyorum. Data source kısmına server name olarak ne yazmalıyım. yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler...

helpmert

Doçent
Reaksiyon puanı
31
Merhaba;
Benim bilgisarımda SQL Server 2008 Kurulu. İşletim sistemi olarak da Windows 7 starter kullanıyorum. Server namemim MAKINE\SQLEXPRESS şeklindedir. ASP.NET'e server namemimi bu şekilde yazdığımda backslash 'dan dolayı hata alıyourum.Sadece MAKINE , SQLEXPRESS ve localhost olarak yazdığımda da hata alıyorum. Data source kısmına server name olarak ne yazmalıyım. yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler...

farklı isimler dene bakalım bi.

Egemen Kurtay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
farklı isim derken neyi kastediyorsunuz. Server name ile ilgili tüm denemeleri yaptım. yinede olmadı.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

farklı isim derken neyi kastediyorsunuz. Server name ile ilgili tüm denemeleri yaptım. yinede olmadı.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352

Sql server configuration manager de network configurasyon kısmındaki named pipe ve tcpip protokollerini enable yapın.

Yine olmaz ise, Bunun yanında client configuration kısmında alias da tanımlayabilirsiniz.

Edit : Sql server kurulumu esnasında instance name kısmında, default instance seçeneği ile kurulum yapın.

Ayrıca ağ üzerinden erişim sağlayabilmek için de: Aşağıdaki kodu bir .bat dosyası haline getirip yönetici olarak çalıştırın. Bu bilgisayarınıza ağdan erişim için gerekli portları açacaktır.

Kod:
[plain]
netsh advfirewall firewall add rule name="Open Port 80" dir=in action=allow protocol=TCP localport=80

[MENTION=183119]echo[/MENTION] =========  SQL Server Ports  ===================   [MENTION=183119]echo[/MENTION] Enabling SQLServer default instance port 1433
netsh advfirewall firewall add rule name="SQL Server" dir=in action=allow protocol=TCP localport=1433   [MENTION=183119]echo[/MENTION] Enabling Dedicated Admin Connection port 1434
netsh advfirewall firewall add rule name="SQL Admin Connection" dir=in action=allow protocol=TCP localport=1434   [MENTION=183119]echo[/MENTION] Enabling Conventional SQL Server Service Broker port 4022
netsh advfirewall firewall add rule name="SQL Service Broker" dir=in action=allow protocol=TCP localport=4022   [MENTION=183119]echo[/MENTION] Enabling Transact SQL/RPC port 135
netsh advfirewall firewall add rule name="SQL Debugger/RPC" dir=in action=allow protocol=TCP localport=135   [MENTION=183119]echo[/MENTION] =========  Analysis Services Ports  ==============   [MENTION=183119]echo[/MENTION] Enabling SSAS Default Instance port 2383
netsh advfirewall firewall add rule name="Analysis Services" dir=in action=allow protocol=TCP localport=2383   [MENTION=183119]echo[/MENTION] Enabling SQL Server Browser Service port 2382
netsh advfirewall firewall add rule name="SQL Browser" dir=in action=allow protocol=TCP localport=2382

[MENTION=183119]echo[/MENTION] =========  Misc Applications  ==============   [MENTION=183119]echo[/MENTION] Enabling HTTP port 80
netsh advfirewall firewall add rule name="HTTP" dir=in action=allow protocol=TCP localport=80   [MENTION=183119]echo[/MENTION] Enabling SSL port 443
netsh advfirewall firewall add rule name="SSL" dir=in action=allow protocol=TCP localport=443   [MENTION=183119]echo[/MENTION] Enabling port for SQL Server Browser Service's 'Browse' Button
netsh advfirewall firewall add rule name="SQL Browser" dir=in action=allow protocol=UDP localport=1434   [MENTION=183119]echo[/MENTION] Allowing multicast broadcast response on UDP (Browser Service Enumerations OK)
netsh firewall set multicastbr

[/plain]

Egemen Kurtay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
congigure manager daki ayarları ve .bat ayarınıda yaptım olmadı. başka önerebileceğiniz birşeyler var mı?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Sql server configuration manager de network configurasyon kısmındaki named pipe ve tcpip protokollerini enable yapın.

Yine olmaz ise, Bunun yanında client configuration kısmında alias da tanımlayabilirsiniz.

Edit : Sql server kurulumu esnasında instance name kısmında, default instance seçeneği ile kurulum yapın.

Ayrıca ağ üzerinden erişim sağlayabilmek için de: Aşağıdaki kodu bir .bat dosyası haline getirip yönetici olarak çalıştırın. Bu bilgisayarınıza ağdan erişim için gerekli portları açacaktır.

Kod:
[plain]
netsh advfirewall firewall add rule name="Open Port 80" dir=in action=allow protocol=TCP localport=80

[MENTION=183119]echo[/MENTION] =========  SQL Server Ports  ===================     [MENTION=183119]echo[/MENTION] Enabling SQLServer default instance port 1433
netsh advfirewall firewall add rule name="SQL Server" dir=in action=allow protocol=TCP localport=1433     [MENTION=183119]echo[/MENTION] Enabling Dedicated Admin Connection port 1434
netsh advfirewall firewall add rule name="SQL Admin Connection" dir=in action=allow protocol=TCP localport=1434     [MENTION=183119]echo[/MENTION] Enabling Conventional SQL Server Service Broker port 4022
netsh advfirewall firewall add rule name="SQL Service Broker" dir=in action=allow protocol=TCP localport=4022     [MENTION=183119]echo[/MENTION] Enabling Transact SQL/RPC port 135
netsh advfirewall firewall add rule name="SQL Debugger/RPC" dir=in action=allow protocol=TCP localport=135     [MENTION=183119]echo[/MENTION] =========  Analysis Services Ports  ==============     [MENTION=183119]echo[/MENTION] Enabling SSAS Default Instance port 2383
netsh advfirewall firewall add rule name="Analysis Services" dir=in action=allow protocol=TCP localport=2383     [MENTION=183119]echo[/MENTION] Enabling SQL Server Browser Service port 2382
netsh advfirewall firewall add rule name="SQL Browser" dir=in action=allow protocol=TCP localport=2382

[MENTION=183119]echo[/MENTION] =========  Misc Applications  ==============     [MENTION=183119]echo[/MENTION] Enabling HTTP port 80
netsh advfirewall firewall add rule name="HTTP" dir=in action=allow protocol=TCP localport=80     [MENTION=183119]echo[/MENTION] Enabling SSL port 443
netsh advfirewall firewall add rule name="SSL" dir=in action=allow protocol=TCP localport=443     [MENTION=183119]echo[/MENTION] Enabling port for SQL Server Browser Service's 'Browse' Button
netsh advfirewall firewall add rule name="SQL Browser" dir=in action=allow protocol=UDP localport=1434     [MENTION=183119]echo[/MENTION] Allowing multicast broadcast response on UDP (Browser Service Enumerations OK)
netsh firewall set multicastbr

[/plain]
[/QUOTE]

CrazyGuardian

Asistan
Reaksiyon puanı
17
server config yarlarını disableden enableye cevirdikden sonra stop/start yap daha sonra eğer server name: SERVER\SQLEXPRESS olursa olur.
benim ayarlarım bu şekilde.