Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Hiç kendini yormana gerek yok. Bu konuda ileri seviyede bir kullanıcı olmama rağmen zaman zaman benim de bu spamlardan gol yediğim oluyor. En sağlıklısı sağlam bir yedek alıp acil durumda bilgisayarı eski en son iyi haline döndürmek.
Ben artık bu tavsiye ettiğim şeyi yapıyorum. Malesef bildiğin gibi virüsler torajanla virüs programlarının önünde gidiyor. Lisanslı programlar bile bu konuda yetersiz. Biraz daha dikkat diyorum. Kolay gelsin.
Şimdi öneriniz güzel ancak bir virus kaptığınızda bilgisayarınızda bulunan yedeklerinizede virüs bulaşabilir. Yedekleri DVD'ye almak gerekir. Bu durumda iki sürücüye ihtiyacınız vardır. Birine aldığınız yedekleri diğerine cdden bailayan bir sistem olarak kullanabilirsiniz. DVD'den yedekleriniz açamassınız ancak bilgisayarınza kopyalar ve daha sonra açabilirsiniz. Bu konuda en başarılı yazılımlardan biri Acronis'dir.