Splitter Hakkında Yardım ve öneri Bekliyorum

bllacknick

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bende bir masaüstü birde dizüstü var

şu an da masaüstü bilgisayarda internet var

ben dizüstünede aynı interneti paylaştırmak istiyorum

ama modem de bir tane port çıkışı var oda zaten masaüstüne bağlı

bu splitter olayı nedir nasıl yapabilirim splitterle dizüstüne de interneti paylaştırmayı ? :unsure:

resimli bi şekilde açıklayıcı cevaplarınız olursa sevinirim

şimdiden tşkr yayında ve yapımda emeği geçenler için :rolleyes:

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
ebest24b273em.jpg

elektrikçilere git, bundan bir tane al. 1 lira. sonra modemden gelen kabloyu tekli tarafa tak. diğer taraftaki iki çıkışıda pc ile notebook'a paylaştır. bu kadar. telefon'daki splitter gibi..

kenan_386

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ebest24b273em.jpg

elektrikçilere git, bundan bir tane al. 1 lira. sonra modemden gelen kabloyu tekli tarafa tak. diğer taraftaki iki çıkışıda pc ile notebook'a paylaştır. bu kadar. telefon'daki splitter gibi..

Bununla Aynı Anda 2 PC İnternete Bağlanamaz.Sadece Tek Bilgisayar Açıkken Bağlanırsınız.

Bunu Öneririm: Everest - 8 Portlu Ethernet Çoklayıcı Fiyat:34,90 TL
everest-8-portlu-ethernet-coklayici-kargosuz-mb_189510_r1.jpg

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Splitter'la bahsettiğiniz tarzda paylaşım yapamazsınız. O sadece mevcut hattınızı telefon hattı ve adsl hattı şeklinde ayırır ve sorunsuz kullanmanızı sağlar. Bunun dışında bi özelliği yoktur.

Eğer 2 bilgisayarla kullanmak istiyorsan modeminin en az 2 portunun olması gerekir. Yoksa bu ne splitterla ne de başka bir hat paylaşımcısı ile olur.

Bu arada ben elektrikçiyim ve ethernet kablosu var bizde. :) İsmi de cat-5.

Kolay gelsin.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
nasıl olmaz ki?
bence olması lazım. merak ettim şimdi.. bir ethernetten birden fazla ip almak gibi, aynı kablodan da birden fazla ip geçmesi gerekir. yoksa bu cihaz niye üretilsin ki? bu arada yanlış görmüşsün o 4 pinli değil, 8 pinli bir splitter. yani RJ-45 için.

bllacknick

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Çoklayıcı lazım yani ...

Peki benim bu modemde usb çıkışıda var ondan bağladığımda diğer bilgisayarı ikisinde internet gidiyor fakat usb ile bağlanan bilgisayar kapatıldığğında belli bi süre sonra ethernetle bağlanan bilgisayarın interneti kesiliyor

modemin güç kablosunu çıkarıp yeniden taktığımda düzeliyor bunun sebebi nedir ?

Ayrıca ::Splitter le olmaz mı eminmisiniz

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
nasıl olmaz ki?
bence olması lazım. merak ettim şimdi.. bir ethernetten birden fazla ip almak gibi, aynı kablodan da birden fazla ip geçmesi gerekir. yoksa bu cihaz niye üretilsin ki? bu arada yanlış görmüşsün o 4 pinli değil, 8 pinli bir splitter. yani RJ-45 için.

Dostum hat modeme girmeden bilgisayara gidebilir mi? Üstelik gitse bile aynı hattan 2 modem direkt olarak çalışabilir mi? İnternet kafelerin de kullandığı gibi çoklayıcı lazım, arkadaş göstermiş.

Çoklayıcı lazım yani ...

Peki benim bu modemde usb çıkışıda var ondan bağladığımda diğer bilgisayarı ikisinde internet gidiyor fakat usb ile bağlanan bilgisayar kapatıldığğında belli bi süre sonra ethernetle bağlanan bilgisayarın interneti kesiliyor

modemin güç kablosunu çıkarıp yeniden taktığımda düzeliyor bunun sebebi nedir ?
Ayrıca ::Splitter le olmaz mı eminmisiniz
Splitter ile olmaz bunu aklından çıkar.

Yaptığın olayda da sorun ne tam olarak bilmiyorum ama eminim bi çakışma var ki kullanamıyorsun. Çoklayıcı almadan sorunsuz kullanamazsın.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
kardeş şimdi modemin ethernet portundan kabloyu takacaksın bu splitter'a. bu telefon splitter'ı değil, rj-45 splitter'ı. dikkatli bak. 8 pin. sonra ondan da iki pcye kablo çekeceksin. modemler aynı porta birden fazla ip atayabiliyorlar.

bllacknick

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Dostum hat modeme girmeden bilgisayara gidebilir mi? Üstelik gitse bile aynı hattan 2 modem direkt olarak çalışabilir mi? İnternet kafelerin de kullandığı gibi çoklayıcı lazım, arkadaş göstermiş.

Splitter ile olmaz bunu aklından çıkar.

Yaptığın olayda da sorun ne tam olarak bilmiyorum ama eminim bi çakışma var ki kullanamıyorsun. Çoklayıcı almadan sorunsuz kullanamazsın.

modemden çıkan ethernet kablosu (yani modemden çıkacak) şekil şu

adszwuf.jpg

şekil doğrumu splitter rj45 olacak evet diğeri zaten girmez

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
ben olur diyorum kardeşim. olmazsa da çok zarar etmezsin zaten. maliyet düşük :D

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Ha tamam dostum, eğer öyleyse sorun yok. Önemli olan çoklayıcı özelliği olması o da RJ-45'te var.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
ben olur diyorum kardeşim. olmazsa da çok zarar etmezsin zaten. maliyet düşük :D

zaten oluyor. ben kullanıyorum. ethernet ara köprüsü deniyor ve bi hattı istediğin kadar çoğaltabiliyor. bir nevi switch görevi görüyor.

LogSgLe

Asistan
Reaksiyon puanı
0
O resim de ki cihazla çalışmaz.Switch alcaksın ben de kullanıyorum aynı laptop ve masaüstü,20 TL para vermiştim 5 lisi için.
Tabi okadar küçültülmüşse olmayacak iş değil :) :)
Evde ki ikinci telefonu bağlamak için kullandığımız gibi ise çalışmaz.

bllacknick

Asistan
Reaksiyon puanı
0
O resim de ki cihazla çalışmaz.Switch alcaksın ben de kullanıyorum aynı laptop ve masaüstü,20 TL para vermiştim 5 lisi için.
Tabi okadar küçültülmüşse olmayacak iş değil :) :)
Evde ki ikinci telefonu bağlamak için kullandığımız gibi ise çalışmaz.

Bi tane adres verebilirmiisn 2 portlu bi switch için resim de olabilir

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Bir modem bir switch çok gereksiz olur bana kalırsa. İkisine ayıracağın priz, harcayacağı enerji, kaplayacağı alan, kullanacakları kablolar...

bllacknick

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ebest24b273em.jpg

2 Dişi 1 Erkek RJ 45 Çoklayıcı
Not:Sadece Tak Çıkar Yapmamak Amacıyla 2 Bilgisayar Tek Bir Modem Hattına Bağlanabilir .
İki Bilgisayar Aynı Anda Nete Giriş Yapamaz.

BU yazıyı buldum yani senin dediğin gibi olmuyomuş switch gerekliymiş neyse switch tavsiye alayım o :unsure: zaman

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47

bllacknick

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Allah razı olsun :D ama benim aklıma yatmadı bu iş. iki pcnin internete çıkmasını sağlamıyorsa ne işe yarar ki bu alet? kim hangi amaçla kullanabilir? şimdilik konu burada kalsın ama pazartesi işe gidince deneyeceğim bu splitter'i...

bu aletin görevi şu

1. BİLgisYARIN ARKASINDAN ethern. kablosunu söküp 2. bilgisayara takıp ondan girmek istediğinde bu kablo sök tak uğraşısını kaldırıyor

yani iki bilgisayrıda bağlıyosun birincisini kapattığında kabloyu sökmeden 2. bilgisayarı açıp internete girebiliyosun

sadece 1 bilgisayarın nete çıkmasına izin veriyor yani

ama sen dene yine de AKLINDA şüphe kalmasın :thumbup:

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
bunun için alet yapmazlar söyleyim. denedikten sonra yazarım tekrar...

hakanatabey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
splitter telefon çaldığında netin kesilmemesi için de kullanılır. ikisini aynı anda kullanabilmeye olanak sağlar.
ama iki farklı bilgisayarın nete çıkmasını sağlayamaz çünkü bunun en basitinden DNS çözümleme özelliği bile yok.