Speed Dial ekranından arama kutusunu kaldırmak.

dirent

Asistan
Reaksiyon puanı
4
"Yukarıda zaten bir arama kutusu var, neden bir de speeddial ekranında olsun ki? Boşuna yer kaplıyor."
Diye düşünen biri olarak, nasıl kaldıracağımı araştırıp buldum. Aynı istekte olanlar için öğrendiğimi paylaşayım istedim.
Forumda bulamadım, önceden verilmişse affola.

Öncelikle değiştirmeniz gereken yapının skin olduğunu bilmelisiniz.
Eğer Opera'da standart skin kullanıyorsanız:

C:\Program Files\Opera\skin
klasörüne girin ve standard_skin.zip dosyasının bir kopyasını güvenli bir yere kopyalayın (ne olur ne olmaz. )
Sonra C:\Program Files\Opera\skin
klasöründeki standard_skin.zip dosyasını çift tıklayarak açın. En altta skin.ini dosyasını göreceksiniz çift tıklayarak bunu da açın. CTRL+F ya da Düzen menüsünden Bul'a tıklayarak arama kutusunu açın ve,
[Speed Dial Search Widget Skin] yazıp aratın.
Bulduğunuz yazının altında:
[Speed Dial Search Widget Skin]
Type = Box
Padding Top = 22
Margin Bottom = 20
Margin Left = 8
Margin Right = 8
gibi bir alan göreceksiniz. Padding Top = 22 yazısını
Padding Top = -22 olarak değiştirin.
Şimdi Operayı kapatın ve skin.ini dosyasını Dosya/Kaydet yolunu izleyerek kaydedin. zip dosyasında değişiklik yaptığınız için güncellenip güncellenmeyeceğini soracaktır, onay verin. (Onay vermeden önce Opera'yı kapatmazsanız bu değişiklik gerçekleşmez.)
İşlem bitti, şimdi Operayı açabilir, arama kutusuz Speeddial ekranınızla kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Orijinal skin kullanmayanlar için:
Önce Opera ekranında Araçlar/Görünüm/Tema bölümünden hangi skini kullandığınızı belirleyin.
Skin dosyaları
C:\Kullanıcılar\Kullanıcı adı\AppData\Roaming\Opera\Opera\skin bölümünde tutulurlar. Buraya girip skin dosyanızın bir yedeğini aldıktan sonra yukarıdaki işlemlerin aynısını yapabilirsiniz.
Bulmanız gereken
[Speed Dial Search Widget Skin]
başlığının altındaki değerler, standart skindeki gibi olmayabilir. eksik veriler de olabilir, sizin değiştirmeniz gereken yer Padding Top = alanıdır.

Bendeki sonuç:

ULsvI.jpg

İyi forumlar.

zahek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Elinize sağlık epey uğraşmışsınız ama biraz daha kolay bir yolu var :)

Ctrl+F12 / Arama / [Arama motorubu seçin] (hızlı erişimde görünen hangisi ise) / Düzenle / Ayrıntılar / Hızlı erişim arama motoru olarak kullan (Bu seçeneği iptal ederseniz istediğiniz olur)

dirent

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Elinize sağlık epey uğraşmışsınız ama biraz daha kolay bir yolu var

:)

Ctrl+F12 / Arama / [Arama motorubu seçin] (hızlı erişimde görünen hangisi ise) / Düzenle / Ayrıntılar / Hızlı erişim arama motoru olarak kullan (Bu seçeneği iptal ederseniz istediğiniz olur)

Yanlış anlamadıysam eğer, sizin bu önerdiğiniz, Speed Dial ekranındaki arama motoru kutucuğundaki açılır listeden o arama motorunu çıkarmak yani o arama motoru ile arama yapmayı iptal etmek için.
Benim istediğim ve sunduğum o arama motoru kutucuğunun tamamen görünmez olması.

greench

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yanlış anlamışsınız. :) Zahekin belirttiği işlemi yapınca arama kutusu kayboluyor, eğer başka bir arama motoru hızlı erişimde gösterilecek şekilde ayarlanmamışsa.

dirent

Asistan
Reaksiyon puanı
4
A evet. Benim arama kısmında 6 tane arama motoru var. Hepsinin tek tek Hızlı Arama Motoru olaak kullan tiklerini kaldırınca kendi de gitti.

dirent

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Peki, bu sefer başka bir düğmeyi ortadan kaldırıyoruz. Speed dial ekranındaki yapılandır butonu. Bunun kolay yolunu bulamadım :)

Mâlum, speeddial ekranında boş bir yere sağ tıklayınca Hızlı erişimi yapılandırma penceresine zaten ulaşabiliyoruz. Ayrıca bir düğme koyup ekranı daraltmanın gereği yok diyorum ben :)
Aynı fikirde olanlar için nasıl yaptığımı yazayım.

Eğer Opera'da standart skin kullanıyorsanız:

C:\Program Files\Opera\skin
klasörüne girin ve standard_skin.zip dosyasının bir kopyasını güvenli bir yere kopyalayın.
Sonra C:\Program Files\Opera\skin
klasöründeki standard_skin.zip dosyasını çift tıklayarak açın. En altta skin.ini dosyasını göreceksiniz çift tıklayarak bunu da açın. CTRL+F ya da Düzen menüsünden Bul'a tıklayarak arama kutusunu açın ve,
[Speed Dial Button Skin] yazıp aratın.
Bulduğunuz yazının altında:
[Speed Dial Button Skin]
Clone = Speed Dial Thumbnail Plus Widget Skin
Padding Top = 11
Padding Bottom = 11
Padding Left = 14
Padding Right = 14
Text Color = #000000
gibi bir alan göreceksiniz.
Padding Top = 11 yazısını
Padding Top = -111 olarak değiştirin.
Şimdi Operayı kapatın ve skin.ini dosyasını Dosya/Kaydet yolunu izleyerek kaydedin. zip dosyasında değişiklik yaptığınız için güncellenip güncellenmeyeceğini soracaktır, onay verin. (Onay vermeden önce Opera'yı kapatmazsanız bu değişiklik gerçekleşmez.)
İşlem bitti, şimdi Operayı açabilir, Yapılandır butonsuz Speeddial ekranınızla kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Orijinal skin kullanmayanlar için:
Önce Opera ekranında Araçlar/Görünüm/Tema bölümünden hangi skini kullandığınızı belirleyin.
Skin dosyaları
C:\Kullanıcılar\Kullanıcı adı\AppData\Roaming\Opera\Opera\skin bölümündedir.Buraya girip skin dosyanızın bir yedeğini aldıktan sonra yukarıdaki işlemlerin aynısını yapabilirsiniz.
Bulmanız gereken
[Speed Dial Button Skin]
başlığının altındaki değerler, standart skindeki gibi olmayabilir. eksik veriler de olabilir, sizin değiştirmeniz gereken yer Padding Top = alanıdır. -111 yapınca sorun yok.

Bendeki sonuç:
alCab.jpg

Kolay gelsin :)

greench

Asistan
Reaksiyon puanı
1
opera:config#UserPrefs|SpeedDialState değerini 2 yapın. Yalnız bu işlemden sonra hızlı erişimlerin yerlerini değiştiremezsiniz, onları silemezsiniz. Kiosk modu için tasarlanmış bir özellik.

dirent

Asistan
Reaksiyon puanı
4
opera:config#UserPrefs|SpeedDialState değerini 2 yapın. Yalnız bu işlemden sonra hızlı erişimlerin yerlerini değiştiremezsiniz, onları silemezsiniz. Kiosk modu için tasarlanmış bir özellik.

Denedim, yazdığım yöntemde değiştirme ve ekleme problemi olmuyor.

--- Mesaj Güncellendi ---

Dursun ne zararı var :D

Valla, o ekrandan kalkınca hızlı erişimdeki ekranlar oldukça büyüdü. Yenilenme sürelerini elle birkaç dakika olarak ayarlayınca, siteye girmeden ekran görüntüsü ile ön izleme yapma gibi birşey oldu. Gmail ve Facebook'da iyi oldu :)

zahek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Denedim, yazdığım yöntemde değiştirme ve ekleme problemi olmuyor.
Sizin uyguladığınız yönteme tamamen tema içeriklerini özelleştirmek dolayısıyla her türlü değişikliği yapabilirsiniz. Bence siz yeni bir tema tasarlayarak herkese de faydalı olabilirsiniz :)

dirent

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Sizin uyguladığınız yönteme tamamen tema içeriklerini özelleştirmek dolayısıyla her türlü değişikliği yapabilirsiniz. Bence siz yeni bir tema tasarlayarak herkese de faydalı olabilirsiniz :)

Var diyorsun o potansiyel bende ha? Gördün klavyemdeki ışığı öyle mi ? :)

greench

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Işık da kelime mi? Ben kaç senedir güya temiz görünümlü bir tema hazırlayayım diyordum ama elim gitmedi skin.ini dosyasına bir türlü. :)

dirent

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Yok yok.
Birşeyi ben yaptım diyebilmek için, içeriğinin tümüyle size ait olması gerekir diye düşünüyorum. Kodlardan geçtim, oturup grafik tasarım yapmak lazım her düğme için.
Ben haddimi bilip oturayım oturduğum yerde.
Bendeki Opera'nın son halini site reklamı olmasın diye, speeddial üzerindeki kısayolları bulanıklaştırılmış haliyle sunayım.

Bana göre gereksiz, yani sık ihtiyaç duymadığım herşeyi göz önünden kaldırdım. Sekme çubuğunu aşağıya aldım. Yukarıda tek bar var.
Menü çubuğundan kurtulmak için, Dosya, Düzen, Görünüm Araçlar olan kısımdan Araçlar açılır menüsünü bir düğmeye bağlayıp adres çubuğuna aldım. (Mavi zemin içinde beyaz çark olan düğme.) Bence bu Opera'nın harika bir özelliği! Neredeyse istediğiniz her eyleme tek tuşla ile kısayol atayabiliyorsunuz. Onun soluna yer imlerini, yer imlerinin soluna da kapatılan sekmeler düğmesini koydum. Böylelikle başlangıç çubuğuna da ihtiyacım kalmadı, onu da kaldırdım. Zaten başlangıç çubuğundan Yer İmlerine girip bir yer imini sağ tıklayıp silmek mümkün olmuyordu. İlla Menü çubuğundan, ya da Yer imlerini yönet penceresinden mümkün oluyordu. Çok kullanışlı gelmedi bana yani. Bilmiyorum belki sadece bendekinde öyleydi. Zirve 100 tuşu da en sık kullandığım siteleri listeliyor, ki bunun için speed dial kullanıyorum zaten. İhtiyaç duymadım hiç. 9 tane speed dial kısayolu var. Güncelleme sıklıklarını da değiştirince, siteye girmeden bir güncelleme olup olmadığını hızlı erişim ekranından görebiliyorum. Opera menü tuşu ile yeni sekme açma tuşuna da gerek duymuyorum. Yeni sekme lazım olduğunda Elim mousetaysa sekme çubuğunda boş bir yere çift tıklıyorum açılıyor. Elim klavyedeyse de CTRL+T yeni sekme açıyor. Onları da kaldırdım. Böyle bir ferah oldu ekran:)

xPN1v.jpg

trancelogy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=38969]dirent[/MENTION] birader bende opera kullanıyorum bana Araçlar>gelişmiş>çerezler kısayolunu (bir tuşa) nasıl yapacagımı(atayacagımı) söylermisin ?? sırf bu yüzden menü cubugu igrenc bi şekilde karşımda duruyor .... cerezleri cok sık kullanıyorum

dirent

Asistan
Reaksiyon puanı
4
@dirent birader bende opera kullanıyorum bana Araçlar>gelişmiş>çerezler kısayolunu (bir tuşa) nasıl yapacagımı(atayacagımı) söylermisin ?? sırf bu yüzden menü cubugu igrenc bi şekilde karşımda duruyor .... cerezleri cok sık kullanıyorum

Tabii söyleyeyim.

http://76.11.63.196/lang/tr/
adresine girin.
CTRL+F yapıp arama kutusunu açın,
Arama Kutusuna Çerezleri yönet yazın. Siz yazarken o, yazdığınızı sayfada bulup üzerini tarayarak yerini gösterecektir. Sayfada bulup taradığı Çerezleri Yönet yazısının üzerine tıklayın, Çıkan diyalog penceresine onay verin.
Şimdi Karşınıza otomatik olarak Görünüm/Düğmeler/Düğmelerim alanı açılacaktır ve simgenin yanında çerezleri Yönet yazısı ile birlikte eklediğiniz düğme gözükecektir.
Bu düğmeyi sürükleyerek istediğiniz bir çubuğa bırakın. Bu kadar.

Girdiğiniz adreste daha bir çok eylem için düğme bulabilir ve o düğmenin simgesini simge listesindeki istediğiniz simgeyle değiştirebilirsiniz. Biraz sayfada vakit geçirmek lazım.
Kolay gelsin.

zahek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Tabii söyleyeyim.

adresine girin.

Bu sayfayı kullanıyor olmanıza sevindim, demek ki boşuna uğraşmamışız :)

Yok yok.
Birşeyi ben yaptım diyebilmek için, içeriğinin tümüyle size ait olması gerekir diye düşünüyorum. Kodlardan geçtim, oturup grafik tasarım yapmak lazım her düğme için.
Bendeki Opera'nın son halini site reklamı olmasın diye, speeddial üzerindeki kısayolları bulanıklaştırılmış haliyle sunayım.
Bu konuyla ilgili olarak ise sizi aşağıdaki konuyu da ziyarete davet edeyim o halde :)

http://my.opera.com/turkish/forums/topic.dml?id=275151

trancelogy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tabii söyleyeyim.

adresine girin.
CTRL+F yapıp arama kutusunu açın,
Arama Kutusuna Çerezleri yönet yazın. Siz yazarken o, yazdığınızı sayfada bulup üzerini tarayarak yerini gösterecektir. Sayfada bulup taradığı Çerezleri Yönet yazısının üzerine tıklayın, Çıkan diyalog penceresine onay verin.
Şimdi Karşınıza otomatik olarak Görünüm/Düğmeler/Düğmelerim alanı açılacaktır ve simgenin yanında çerezleri Yönet yazısı ile birlikte eklediğiniz düğme gözükecektir.
Bu düğmeyi sürükleyerek istediğiniz bir çubuğa bırakın. Bu kadar.

Girdiğiniz adreste daha bir çok eylem için düğme bulabilir ve o düğmenin simgesini simge listesindeki istediğiniz simgeyle değiştirebilirsiniz. Biraz sayfada vakit geçirmek lazım.
Kolay gelsin.

eyvallah birader hallettim ve menü cubugunu kaldırdım şimdi güzel oldu işte :)

greench

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yok yok.

[MENTION=38969]dirent[/MENTION]
Eğer bir çalışmanız varsa bunu paylaşmayı düşünüyorsanız kesinlikle paylaşın. Eskik olması, bitmemiş olması, düzgün çalışmaması kesinlikle önemli değil. Fikrinizi diğer insanlarla paylaşma mevzusu. Paylaştığınız fikir başka insanların ilgisini çekebilir ve size yardım edebilirler.

dirent

Asistan
Reaksiyon puanı
4
[MENTION=71442]greench[/MENTION]

Teşekkür ederim cesaretlendirici yazınız için ama yok, bir çalışmam yok valla :)

zahek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Yok yok zorla bir şeyler alacağız senden biz :)

dirent

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Zorla ha ?
O halde bundan sonra benimle değil, avukatımla görüşün :)
Birşey sormak istiyorum, Opera Next kurdum geçen gün, hani böyle 'waovv' diyeceğim bir değişiklik görmedim. Hatta hiçbir değişiklik görmedim. FF'de beta kurduğunda, gelecek hakkında bayağı bir fikir sahibi oluyorsunuz.
Ben mi bir şey ıskaldım, yoksa next sadece developer'ların fark edeceği yenilikler mi sunuyor. Bir de Opera 12'nin çıkışı için tahmini de olsa tarih verilen bir adres var mıdır?