dirent
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 4
"Yukarıda zaten bir arama kutusu var, neden bir de speeddial ekranında olsun ki? Boşuna yer kaplıyor."
Diye düşünen biri olarak, nasıl kaldıracağımı araştırıp buldum. Aynı istekte olanlar için öğrendiğimi paylaşayım istedim.
Forumda bulamadım, önceden verilmişse affola.
Öncelikle değiştirmeniz gereken yapının skin olduğunu bilmelisiniz.
Eğer Opera'da standart skin kullanıyorsanız:
C:\Program Files\Opera\skin
klasörüne girin ve standard_skin.zip dosyasının bir kopyasını güvenli bir yere kopyalayın (ne olur ne olmaz. )
Sonra C:\Program Files\Opera\skin
klasöründeki standard_skin.zip dosyasını çift tıklayarak açın. En altta skin.ini dosyasını göreceksiniz çift tıklayarak bunu da açın. CTRL+F ya da Düzen menüsünden Bul'a tıklayarak arama kutusunu açın ve,
[Speed Dial Search Widget Skin] yazıp aratın.
Bulduğunuz yazının altında:
[Speed Dial Search Widget Skin]
Type = Box
Padding Top = 22
Margin Bottom = 20
Margin Left = 8
Margin Right = 8
gibi bir alan göreceksiniz. Padding Top = 22 yazısını
Padding Top = -22 olarak değiştirin.
Şimdi Operayı kapatın ve skin.ini dosyasını Dosya/Kaydet yolunu izleyerek kaydedin. zip dosyasında değişiklik yaptığınız için güncellenip güncellenmeyeceğini soracaktır, onay verin. (Onay vermeden önce Opera'yı kapatmazsanız bu değişiklik gerçekleşmez.)
İşlem bitti, şimdi Operayı açabilir, arama kutusuz Speeddial ekranınızla kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
Orijinal skin kullanmayanlar için:
Önce Opera ekranında Araçlar/Görünüm/Tema bölümünden hangi skini kullandığınızı belirleyin.
Skin dosyaları
C:\Kullanıcılar\Kullanıcı adı\AppData\Roaming\Opera\Opera\skin bölümünde tutulurlar. Buraya girip skin dosyanızın bir yedeğini aldıktan sonra yukarıdaki işlemlerin aynısını yapabilirsiniz.
Bulmanız gereken
başlığının altındaki değerler, standart skindeki gibi olmayabilir. eksik veriler de olabilir, sizin değiştirmeniz gereken yer Padding Top = alanıdır.
Bendeki sonuç:
İyi forumlar.
Diye düşünen biri olarak, nasıl kaldıracağımı araştırıp buldum. Aynı istekte olanlar için öğrendiğimi paylaşayım istedim.
Forumda bulamadım, önceden verilmişse affola.
Öncelikle değiştirmeniz gereken yapının skin olduğunu bilmelisiniz.
Eğer Opera'da standart skin kullanıyorsanız:
C:\Program Files\Opera\skin
klasörüne girin ve standard_skin.zip dosyasının bir kopyasını güvenli bir yere kopyalayın (ne olur ne olmaz. )
Sonra C:\Program Files\Opera\skin
klasöründeki standard_skin.zip dosyasını çift tıklayarak açın. En altta skin.ini dosyasını göreceksiniz çift tıklayarak bunu da açın. CTRL+F ya da Düzen menüsünden Bul'a tıklayarak arama kutusunu açın ve,
[Speed Dial Search Widget Skin] yazıp aratın.
Bulduğunuz yazının altında:
Type = Box
Padding Top = 22
Margin Bottom = 20
Margin Left = 8
Margin Right = 8
gibi bir alan göreceksiniz. Padding Top = 22 yazısını
Padding Top = -22 olarak değiştirin.
Şimdi Operayı kapatın ve skin.ini dosyasını Dosya/Kaydet yolunu izleyerek kaydedin. zip dosyasında değişiklik yaptığınız için güncellenip güncellenmeyeceğini soracaktır, onay verin. (Onay vermeden önce Opera'yı kapatmazsanız bu değişiklik gerçekleşmez.)
İşlem bitti, şimdi Operayı açabilir, arama kutusuz Speeddial ekranınızla kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
Orijinal skin kullanmayanlar için:
Önce Opera ekranında Araçlar/Görünüm/Tema bölümünden hangi skini kullandığınızı belirleyin.
Skin dosyaları
C:\Kullanıcılar\Kullanıcı adı\AppData\Roaming\Opera\Opera\skin bölümünde tutulurlar. Buraya girip skin dosyanızın bir yedeğini aldıktan sonra yukarıdaki işlemlerin aynısını yapabilirsiniz.
Bulmanız gereken
başlığının altındaki değerler, standart skindeki gibi olmayabilir. eksik veriler de olabilir, sizin değiştirmeniz gereken yer Padding Top = alanıdır.
Bendeki sonuç:

İyi forumlar.