Sözleşmemi yırtar atarım !

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mila12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Beşiktaş'ın ve milli takımıın tecrübeli file bekçisi Rüştü Reçbeç çok özel açıklamalar yaptı.

O, Türk futboluna altın çağını yaşatan, altın neslin en önemli temsilcilerinden biri. O, her gittiği statta sevgi ve saygı ile karşılanma onuruna ulaşmış bir yıldız. O, 12 yıl Fenerbahçe, 1 sezon da Barcelona'da süren futbol macerasının ardından sonbaharını Beşiktaş'ta yaşamaya gelmiş Rüştü Reçber... Milli yıldız, bu büyük transfer sonrası suskunluğunu ilk kez bozdu. İşte keyifle okunacak çok özel
bir röportaj.....

Önce F.Bahçe'den başlayayım. Neler yaşadın? Barcelona'ya gittin, geri döndün. O günleri anlatır mısın Rüştü?

Öncelikle 12 yıl boyunca oynadığım bir kulüpten başka büyük bir kulübe (Beşiktaş'a) geçtim. Fakat hiç tartışma, problem olmadı. Çünkü olamaz. Nedenini de söyleyeyim. F.Bahçe camiasında benim neler yaşadığımı, benim hangi zorluklarla mücadele ettiğimi, bütün olumsuzluklara rağmen bu kulübe neler yaptığımı bilen insan sayısı çok fazla. F.Bahçe camiası cam sırça gibidir. Dışı neyse içi de odur. İçindeki suyu dışarıdan görebilirsiniz. Barcelona'ya gidişime gelince. Barcelona benim çocukluğumun, hayallerimin takımıydı. Yani hayallerimin peşinden gittim. Para önemli değildi, fakat istediğim gibi olmadı.

FALÇATAYI ANLATAMADIM

F.Bahçe'de sıkıntılar yaşadın mı?

Evet büyük sıkıntılar yaşadım. Bir elim kesilmişti ve hâlâ izi vardır. Beşiktaş maçı öncesi kramponları temizlerken, falçatayla elimi kesmiştim. Olayı eşimle kavgaya kadar getirdiler. Bunu niye anlattım. Kendi camiamın içinde bizi yöneten bazı insanlara Adli Tıp raporu getirmeme, elimi diken doktorun cam kesiği değil, falçata kesiği olduğunu yazılı olarak rapor vermesine rağmen bana inanmadılar. Bizi yöneten insanların bana değil dedikodu üretenlerle inanmaları acıydı. F.Bahçe camiası böyle bir camiadır. Doğrular görülmek istenmiyorsa, hiçbir zaman görülmez. O zaman çok üzülmüştüm.

BEN İYİ BİR FENERLİYİM

Sana saldırı olayını nasıl değerlendiriyorsun ?

Futbolda bu tür olaylarla karşılaşabilirsiniz. Beni asıl üzen şu oldu: Bana saldıran ya da kavgaya tutuşan insanların bir kısmıyla 3 gün sonra Samsun'a aynı uçakta gitmem ve aynı otelde kalmamdı. Ben o insanlardan davacı olmadım. Niye olmadım? Bu bir kulüp işidir. Bir kulüpte bir açık, patlak ya da skandal varsa bunu kapatacak olan kulüptür. Ben 'kol kırılır yen içinde kalır' düşüncesiyle hareket ettim. Kulüp halletsin diye içe bıraktım. Ama ne yazık ki o insanları 3 gün sonra aynı uçakta, kaldığımız otelde gördüm.

DAYAKÇILAR AYNI OTELDE

* Saldırganlarla 3 gün sonra uçakta gitmek ve aynı otelde kalmak. Sana bir mesaj mı verildi?

Ben F.Bahçe'ye 12 yıl hizmet ettim ve ekmeğini yedim. Ben iyi bir Fenerliyim. O dönem her şeyi içime sakladım. Benim için önemli olan o dönem oynadığım F.Bahçe'nin başarısıydı. Geri kalan işlerin diğer tarafa bırakılması taraftarıydım. Ha benim için Ali Şen'ci dediler. Sayın Şen çok sevdiğim, saygı duyduğum bir insandır. Şen gerçekten bir başkan ve başkanlığı gerektiren bütün sıfatlara sahip bir insandı. Bana kulübün içinden provokatör dediler, paracı dediler. Asla bana paracı diyemezler. Oysa ben başkanın bir sözüne her yıl alacağımdan 250 bin dolar bırakmışım.

* F.Bahçe bitti, Beşiktaş'a geldin. Artık yeni bir misyonun var mı?
Büyük bir camiadan, başka büyük bir camiaya geliyorsun. Futbol hayatım boyunca birçok şeyi başardığıma inanıyorum. Tabi ben F.Bahçe'de misyonumu tamamladığımı, gereken her şeyi yaptığıma inanıyorum. Beşiktaş'a gelirken F.Bahçe'de görevimin bittiğini, yeni bir heyecanın, yeni bir sayfanın açılması gerektiğine inandım.

İkinci yarıda şampiyonluk şansınızı nasıl görüyorsunuz. Güçlü rakipleriniz hep İnönü Stadı'na gelecek.

Hakem hataları, şanssızlıklar olmasa bugün 4 puanla liderdik. Topu sahada oynamadıktan sonra isterseniz 17 maçı içeride oynayın. Kalp yürek, akıl ve futbol sahaya yansıtılmalı. İlk yarıda İnönü'de daha çok puan kaybetmişiz. Herhalde içerde dışarıdakinden daha çok kaybeden takım yoktur. İlk yarıda demek ki İnönü'de bir sorun vardı. Bu noktada taraftarımıza büyük iş düşüyor. Bu sorunu onlarla birlikte çözeceğiz. Bu sorunun çözümü de şampiyonluğun düğümü de İnönü'de. Çok kaliteli bir ekibiz.

SÖZLEŞMEMİ YIRTARIM

Eğer Beşiktaş'ta başarılı olamazsam o sözleşmeyi yırtar atarım. Ben para için Beşiktaş'ı tercih etmedim. 38-40 yaşıma kadar oynamak istiyorum..

Rüştü, Beşiktaş'taki planlarını, düşüncelerini ve şampiyonluk şanslarını açık bir yüreklilikle dile getirdi.

Beşiktaş'la yaptığın 3 yıllık sözleşme ve garanti 1.5 milyon euro almandan dolayı iki farklı görüş ve eleştiriler var. Bu konudaki düşüncelerini bizimle paylaşır mısın?

Bu arz talep meselesi. Ben Beşiktaş'a para için gelmedim. Bunu sayın başkan Yıldırım Demirören ve benimle görüşmeleri yapan yöneticilerimiz de bilir. Benim Beşiktaş'a hizmet etmeyeceğim gün, futbolu bırakacağım gündür. Sözleşmeler Rüştü Reçber için önemli değil. Benim için sözler daha önemlidir. Benim Beşiktaş'a verimli olamayacağımı anladığım an futbolu bırakacağım andır. Benim hedefim var. 38-40 yaşına kadar oynamak. Ben ortama ve kendi sağlığıma baktığım zaman 40'a kadar rahat oynarım diyorum. Bir de bu var. Özellikle söylüyorum. Kimse kaygılanmasın ben Beşiktaş'a verimli olamayacağımı anladığım an futbolu bırakır, sözleşmemi de yırtarım.

YILLARDIR BEŞİKTAŞ'TA GİBİYİM

Beşiktaş'a geldiğinde hiç yabancılık hissettin mi? Sana ters gelen bir durum oldu mu?

Hiç hissetmedim. Herkes tarafından sevilen sayılan bir futbolcu olarak görülmemin etkisi olabilir. Arada çatlak sesler çıkabilir, saygıyla da karşılarım ama gittiğim her yerde büyük bir sıcaklık gördüm. Yıllardır Beşiktaş camiasının içindeymişim gibi hissediyorum. Birlikte oynadığımız Ertuğrul Hoca ve milli takımlardan arkadaşların varlığı sayesinde takımda hiç yabancılık çekmedim. Herkese teşekkür ediyorum.

LİVERPOOL DIŞINDA İYİYDİK

İlk yarıda Beşiktaş nasıldı Rüştü?

Beklentilerin üstünde bir performans ortaya koyduk. Bizden bu başarıyı bekleyen insanlar azdı. Liverpool kazası dışında çok başarılı işlere imza attık. Lider ile aramızda 3 puan var.

kaynak:http://www.spor3.com/haber.php?haber_id=325623

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
nerede o efsane Rüştü süperdi dünya kupasında