Söyle Rahatla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GhostX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3
Sesli okuduğum zaman ne kadar kötü okuyormuşum okumayı yeni sökmüş gibiyim
:mrgreen:

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Ah bide pc olsa...
0c650eb82d215876f5da01eef11de2e4.jpg

rawkid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,317

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Evet :D Bende alıcam dedim ama vaktim olmadı parayı da yedim yattı o iş. Burdan söyliyim kusura bakmasın :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Katılmıcam çünkü çıkmıcak zaten :D çıksada pc de yer yok yüklemeye artık kutusuyla yatarım veya satarım cebime para girer biraz :D

Satar bilgisayarıma kaldıracak oyun alırım :)

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
761
[MENTION=413044]gokhan.utar.[/MENTION] İşin kötü yanı ne biliyor musun ? Ben facebook adresimi kopyalayamıyorum.Daha doğrusu kopyalayıp yapıştıırsam da profile girmiyor.
Kullanıcı adı kabul etmiyor Facebook. Maalesef katılamayacağım. :crying:

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
[MENTION=413044]gokhan.utar.[/MENTION] İşin kötü yanı ne biliyor musun ? Ben facebook adresimi kopyalayamıyorum.Daha doğrusu kopyalayıp yapıştıırsam da profile girmiyor.
Kullanıcı adı kabul etmiyor Facebook. Maalesef katılamayacağım. :crying:

Bende saçma bitşey yapıyorum videolarında da ".. Kadar arkadaşımız facebook adresini bizimle paylaşmamış bu yüzden onu geçtik" diyor. Bende düşünüyorum ulan benmiyim yoksa diye.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Uplay orjinal oyunuma korsan muamelesi yapıyor çözümü nedir bilen yada başına gelen çözüm önerileri.Oyun Asasin cred 2

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Ben m9 demiştim konuda yanlış hatırlamıyorsam. O zamana kadar çıkabilecek ve beklenen telefonlardan haberdar olmaya çalışmak suç mu? Bundan önceki konularım trollse buda troll olmak zorunda mı? Diğer mod arkadaş öküz olmadığına göre konunun troll olup olmadığını kavrayamadı mı? O eleman bir şey dememişse neden bir başkadı "Trollüyorsun sanırım?" diye kilit basabiliyor? Gerçi moderatörlük yaptığımdan anlayabiliyorum sizi. Nasıl bir bakış açısına sahip olduğunuzu özellikle.
m8 olsun m9 olsun 20 ay sonra nerdeyse 2 yıl, m9 falan kalmayacak. Evet bana göre açtığın her konudan şüphe duyarsam troll damgası vurucam. İşin gücün yok kaç tane konu açmışsın insanlar yardım etmekle uğraşmış sonrada gelip pişkin pişkin o konular trolldü diyebiliyorsun, ceza vermediğim için şanslısın.

Susman gereken yerde hala yukarıya çıkmaya çalışıyorsun, burasının bir forum olduğunu unutma burda herkes herkese yardım etmek için var, insanları trolleyemezsin. Trollersen ya cezanı alırsın yada böyle açtığın konuları artık kimse takmaz yada kilitlenir. Bunu insanları trollemeden önce düşünecektin dostum.

Buda sana son mesajım olsun. Daha fazla alıntılamanı istemiyorum, iyi forumlar.

GhostX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3
"tamim" ve "ihtilaf" gibi kelimeleri neden kullanıyorlar derslerde anlatımlarda tamam eskiden kullanılmış olabilir ama bilmeyenler vardır illa ki? anlamakta zorluk çekelim diye mi ekleniyor arapça kelimeler sözler.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
[TABLE="width: 630"]
[TR]
[TD="bgcolor: #FFFFE6"]1. isim Genelge, sirküler
"Askerî tamimlerin, nizamların, kanunların, tefsirlerin, göreneklerin çeşidi, vergi kâtibinin hafızasına yerleşti." - E. E. Talu
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]2. felsefe Genelleştirme
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]3. mantık Genelleme...

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
isim Ayrılık, anlaşmazlık, aykırılık, uyuşmazlık
"Yirmi beş senedir bir tek idare adamıyla ihtilafı olmamıştı." - R. N. Güntekin

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
"tamim" ve "ihtilaf" gibi kelimeleri neden kullanıyorlar derslerde anlatımlarda tamam eskiden kullanılmış olabilir ama bilmeyenler vardır illa ki? anlamakta zorluk çekelim diye mi ekleniyor arapça kelimeler sözler.

Bahsettiğin kelimeler "Türkçe"nin içine dahil olmuş kelimeler. Kavramların tam karşılığı bu kelimeyse kullanılması mantıklı değil mi?
Zahmet olacak ama siz de kabuğunuzu kırıp biraz kitap okusanız?

GhostX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3
[MENTION=183989]ConfickerBelasi[/MENTION] ; Teşekkürler buldum tdk' dan anlamlarını sadece buraya yazmak istedim.
[MENTION=105823]bt38[/MENTION]; Türkçenin içine dahil olmuş olmamış bu kelimeleri herkes bilmek zorunda değil. Dediğin gibi karşılığının daha anlaşılır bir durumu varken neden o şekilde yazılıyor veya yanına neden eklenmez.
Benim okuduğum kitaplarda Arapça dersi verilmiyor.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
QAJg93.jpg

Şu işte üzerime tanımıyorum. Kazandığım paraların haddi hesabı yok. Herkese öneririm.. :mrgreen:

GhostX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3
[MENTION=425956]Mustafa.Demiral[/MENTION] Hangi Kategori ye ait videolar ekliyorsun ?

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
@bt38; Türkçenin içine dahil olmuş olmamış bu kelimeleri herkes bilmek zorunda değil. Dediğin gibi karşılığının daha anlaşılır bir durumu varken neden o şekilde yazılıyor veya yanına neden eklenmez.

Bak, yazdığımı anlamamışsın bile, veya ben anlatamamışım. Bi kavramın tam karşılığı "tamim"se veya "ihtilaf"sa neden başka bi kelimeye ihtiyaç duyalım. Orijini Arapça diye bi daha kullanmayalım mı bu kelimeleri? Tamam o zaman, dilimizdeki tüm Arapça, Farsça, İngilizce, Fransızca kaynaklı kelimeleri atalım. Sonuç ne olacak? Otobüs yerine "çok oturgaçlı götürgeç" demek istemezsin sanırım?

Kitap okudukça göreceksin ki bu kelimeler hem kitaplarda geçiyo hem de içerikten anlamadığın kelimeleri tahmin etme yeteneğin gelişiyo. Kitap demişken best-seller romanları tarif etmiyorum. Tanpınar oku, Cemil Meriç oku, Nazım Hikmet oku, Necip Fazıl, Reşat Nuri oku. Bizden yazarları oku ki bizim dilimizi anlayabilesin. Bizim dilimizle nasıl düşünülüyo onu görebilesin. Bu Arapça, Fransızca dediğin kelimelerin artık ne kadar bizden olduğunu görebilesin.

Biraz uzun oldu, yanlış bişey söylediysem şimdiden özür dilerim.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
@Mustafa.Demiral Hangi Kategori ye ait videolar ekliyorsun ?

Genel olarak komedi bazında videolar. Arada hit alacaklarını düşündüğüm başka kategoriden videolar olursada yüklüyorum. Ama uzun sürdedir ilgilenmiyorum. İlgilenip güncel tutsaydım bayağı bir hit olurdu sanırım :)

Reaksiyon puanı
24
m8 olsun m9 olsun 20 ay sonra nerdeyse 2 yıl, m9 falan kalmayacak. Evet bana göre açtığın her konudan şüphe duyarsam troll damgası vurucam. İşin gücün yok kaç tane konu açmışsın insanlar yardım etmekle uğraşmış sonrada gelip pişkin pişkin o konular trolldü diyebiliyorsun, ceza vermediğim için şanslısın.

Susman gereken yerde hala yukarıya çıkmaya çalışıyorsun, burasının bir forum olduğunu unutma burda herkes herkese yardım etmek için var, insanları trolleyemezsin. Trollersen ya cezanı alırsın yada böyle açtığın konuları artık kimse takmaz yada kilitlenir. Bunu insanları trollemeden önce düşünecektin dostum.

Buda sana son mesajım olsun. Daha fazla alıntılamanı istemiyorum, iyi forumlar.
Hayır efendim bu konuşma tarzın nedir? Buyur şutla çok istiyorsan, içinde kalmasın. Susmam gereken yermiş, son mesajınmış. Sana mı soracağım susup susmamam gerektiğini? En son bilmem kaç ay önce troll konu açmışım adam onu gözümüze sokuyor. Adam sitenin sahibi sanki havaya gel.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
@ConfickerBelasi ; Teşekkürler buldum tdk' dan anlamlarını sadece buraya yazmak istedim.
@bt38; Türkçenin içine dahil olmuş olmamış bu kelimeleri herkes bilmek zorunda değil. Dediğin gibi karşılığının daha anlaşılır bir durumu varken neden o şekilde yazılıyor veya yanına neden eklenmez.
tdk'dan bulmuşum eksik koymuşum linklerini koymayı unutmuşum mesajı göndermeden önce ve yazarken okumam gerekirdi okumamışım şuan da...

GhostX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3
[MENTION=105823]bt38[/MENTION];

Ne yazdığını anladım merak etme, Bu kelimelerin bulunduğu bilgileri insanlara aktarmanın kolay yolları varken neden idrak edilmesi okunması zor kelimeler ekleniyor. Arapça, Farsça gitsin tümden Osmanlıca gelsin demiyorum. Sadece amaç bunu karşı tarafa öğretmek anlatmaksa “tamim”(genelge) olduğunu belirtsin çok mu zor. Burada aynı dilde yazıştığımıza göre aynı dili konuşuyoruz ama düşünceler farklı olunca anlatmak anlaşılmak zor olabiliyor. :)

İyi geceler.

D&R den geçen 8-9 ay önce philips she3595bk kulaklık aldım şuan sol taraftan ses gelmiyor garantiye vermek çözüm olur mu ?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
@bt38;

Ne yazdığını anladım merak etme, Bu kelimelerin bulunduğu bilgileri insanlara aktarmanın kolay yolları varken neden idrak edilmesi okunması zor kelimeler ekleniyor. Arapça, Farsça gitsin tümden Osmanlıca gelsin demiyorum. Sadece amaç bunu karşı tarafa öğretmek anlatmaksa “tamim”(genelge) olduğunu belirtsin çok mu zor. Burada aynı dilde yazıştığımıza göre aynı dili konuşuyoruz ama düşünceler farklı olunca anlatmak anlaşılmak zor olabiliyor. :)

İyi geceler.

D&R den geçen 8-9 ay önce philips she3595bk kulaklık aldım şuan sol taraftan ses gelmiyor garantiye vermek çözüm olur mu ?
olur değişim yaparlar teknoasist'e ambalajı içinde götür fatura,fiş de olsun değiştirirler confickerbelasi'nın selamı var de ne tepki vericekler?

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Hayır efendim bu konuşma tarzın nedir? Buyur şutla çok istiyorsan, içinde kalmasın. Susmam gereken yermiş, son mesajınmış. Sana mı soracağım susup susmamam gerektiğini? En son bilmem kaç ay önce troll konu açmışım adam onu gözümüze sokuyor. Adam sitenin sahibi sanki havaya gel.

Konuşma tarzım karşımda ki kişiye göre değişir, insanları trolleyip zamanları çalırsanız kimseden saygı beklemeyin.
Ben kimseyi kafama göre şutlamam, zaten yazılı bir uyarı oluduğunu konuda belirttim, troll konular açmaya devam ederseniz ceza veririm dedim.
Susup susmaman beni ilgilendirmiyor fakat biraz gururu olan susardı. Troll konu diyorsun burda insanları trollüyorsun hayal ürünü konular açıyorsun ve zamanımızı çalıyorsun üstüne üstelik yağ gibi yukarıya çıkmak istiyorsun? özür dileyip bu konu hakkında susman gerekirken hala uzattıkça uzatıyorsun.
Hayır ben sitenin sahibi değilim, Mobil Dünya kısmında yetkili bir modaratörüm ve Mobil Dünya kısmına ben ve 2 arkadaş daha bakıyor, yaptığınız davranışın forumda yeri olmadığı için ceza yada uyarı vermek yerine sözle uyardım sizi, yumuşak bir dil kullanmamı bekliyor olamazdınız? yaptığınız davranış normal bir şey değil ki benden de normal bir davranış beklemeyin.

Ne ekersen onu biçersin diye bir laf var, cuk oturdu aslında.

Evet sana son mesajımda yukarıda ki mesajdı ama anlatıyorum anlatıyorum anlamıyorsunuz. Artık bu mesajımdan sonrada anlamıyorsanız daha fazla anlatmak için zamanımı harcayamam, iyi forumlar dilerim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...