Söyle Rahatla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
İstediğim bölümü kazandıktan sonra o hocanın suratındaki ifadeyi görmek için geri geleceğim!

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
[video=youtube;V6JFkiM29YA]http://www.youtube.com/watch?v=V6JFkiM29YA[/video]

-Beneficence-

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
31
[MENTION=111494]acer[/MENTION] [MENTION=48615]ReDo[/MENTION] başganın favori parçası :P:D
[video=youtube;GuhMyKheIxk]http://www.youtube.com/watch?v=GuhMyKheIxk[/video]

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
[MENTION=221572]-Beneficence-[/MENTION]

Bunların hayat stili tam benim gibi, aynı kafa :D Alkol hariç :)

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
[MENTION=51495]trnc[/MENTION] gif yapabileceğim bir program biliyor musun? Ezvid ile ts dosyalarda düzenleme yapabilir miyim o konuda bilgin var mı?

-Beneficence-

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
31
[MENTION=130683]android3[/MENTION] avatarındaki yazı biçiminin detaylarını alabilirmiyim :D

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Sanırım sadece tuvalete gittiğinde tweet atmıyor.

django

Doçent
Reaksiyon puanı
0
kurumsal şirket muhabbetlerine uyuz ötesi bişey oluyorum ığğğyyyyyykkkkkkkkkkkkk

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
Çok iyi değilim bu konularda, bana bir şey lazım olunca google'a free AAA to BBB diye yazıyorum çıkan ilk programı indiriyorum :D
Total video converter aktı. :D

dildrkug.gif

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Evet ps çok basitmiş. Çok uzun uğraş vermişim. :D

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Softpedia ya niye giremiyorum ben ya :( Google amcanın dnsleri var ama girmiyor :crying:

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
ilk defa bir turistle iletişim kurdum, gözlerim alt yazı arıyordu yahu :D Kafa dağılmış iyice. Alt yazı ingilizcesi iyi de, herif Alman olunca çuvallıyoruz akıdeş...

iptal

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Lens hakkında bilgisi olan arkadaşımız varmı acaba ? :D

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
özellikle ilk müzik on numara "L" adamım.
[video=youtube_share;aY8eHk86XTs]http://youtu.be/aY8eHk86XTs[/video]

yuuksel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
La ilahe illallah:
Allah’tan başka ibadet edilen şeyleri reddederek ibadeti sadece Allah’a yapmak ve sahte ilahlara tapanları reddedip onlardan uzak durmak Yalnız Allah’a ibadet edenleri sevip sadece onlarla dost olup, yalnız onlarla beraber olmaktır.

La ilahe İllallah: Bütün sahte ilahları reddediyor ve ibadeti yalnız Allah’a has kılıyorum demektir. Yoksa: “Allah’tan başka ilah yoktur” demek değildir. Bu kelime varolan bütün sahte ilahları reddediyor ve sadece gerçek ve hakiki ilahı kabul ediyorum demektir. O halde sahte ilahlar nelerdir?

İlah; yardım istenilen en çok sevilen en çok korkulan her söylediği mutlak hakikat güvenilen sığınılan her söylediğine mutlak itaat edilmesi gereken tek kurtarıcı demektir.

---------------- 2. level taliplisine

Rasulullah Sallallahu Aleyhi Ve Sellem şöyle buyurmuştur. “En üstün zikir: La ilahe illallah’tır.” bu kelimede iki özellik vardır.
Birincisi: bütün harfleri ecveftir. Yani söylenirken çıkış yerleri karındandır. Harflerinden hiçbiri be, fe, mim gibi mahreci dudak olan şefehî harflerden değildir. Bu da bunun ağızdan değil, ihlâs ile kalpten söylenmesine işarettir.
İkincisi: Bütün harfleri noktasız harflerdir. Bu da Allah Teala’dan başka bütün mabudlardan tecerrüde işarettir.
Bu kelime nefiy ve ispattan ibarettir. “La ilahe” sözü Allah Teala’dan başkasından ulûhiyeti nefyetmek, “İllallah” sözü de Allah Azze ve Celle’nin ulûhiyetini ispat etmektir. Bu cümle, Allah Subhanehu dışında ibadet edilen her şeyi reddetmeyi ve zatıyla ibadete layık olanın sadece Allah olduğunu ispat etmeyi ifade eder. Bu yüzden bunu söyleyen kimsenin, söylediğinin gereği olarak fiilen reddetmesi ve Allah Azze ve Celle’nin hakkını söz ile ispat ettiği gibi fiili ile de ispat etmesi gerekir. Zira amaç dil ile söylemek değil, bilakis bu mübarek kelimenin kapsadığı manayı gerçekleştirmektir.
Kul, bununla yaratıcısı Tebarek ve Teala’ya kulluğa layık hale gelir. Boyun eğiş ve Allah Azze ve Celle’yi yücelterek ikrar eder, nefsi bu kelime ile parlaklaşır, yaratıcısı Subhanehu ve Teala’ya bu kelimeyle bağlanır, kişi İslam’ını bununla ilan eder, âlemlerin rabbi olan Allah’a inanmaları bununla belirtilir, emrine itaat edenler, Allah’ın sağlam ipine sarılanlar, Allah’a itimad edenler ve işlerini Allah’a havale edenler bu kelimeyle ayrılır.

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
[video=youtube;-6JnAxTXApw]http://www.youtube.com/watch?v=-6JnAxTXApw[/video]

Soru şu: nasıl yapılır?:)

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
[MENTION=57891]pcwolf[/MENTION]
Konusunu da bi' arkadaş açtı nasıl olduğuna dair, hatta "bana daaaaaaaaa :'(" diye yorum da yapmıştım..
Şu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...