Söyle Rahatla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

-Beneficence-

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
31
[video=youtube;OwTdnxKm7os]http://www.youtube.com/watch?v=OwTdnxKm7os[/video]
Şu adamdaki yeteneğin onda biri bile bende olsun razıyım :/

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
Aklıma bu geldi. :D

HiNlJ.jpg

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
Yarın ASOT 600 geliyormuş. :w00t:

Piyonist

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Küçük suyun 3 lira olduğu mekanda boğazıma bir şey kaçsa durumu çaktırmam. Sessiz bir köşeye geçer ölümü beklerim. [MENTION=221572]-Beneficence-[/MENTION]​

Not: Bana göre cok kötü :D
olarak yazcaktimda Fazla uzatmim dedim :D
Sende beni yanlış anlamışsın. F klavye bildiğim kadarıyla tasarım ödülü almış bir klavye :) Kötülemek olmaz.

BlackXr

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Sende beni yanlış anlamışsın. F klavye bildiğim kadarıyla tasarım ödülü almış bir klavye :) Kötülemek olmaz.

ben bildim bileli Q klavye kullandıgım için Fyi hiç araştırmadım :D hem niye klaveye ödül veriyolar
moralim bozuldu gene :D

Piyonist

Profesör
Reaksiyon puanı
3
ben bildim bileli Q klavye kullandıgım için Fyi hiç araştırmadım :D hem niye klaveye ödül veriyolar
moralim bozuldu gene :D

F klavye, Türkçe için özel olarak geliştirilmiş bir klavye olduğundan Türkçe bir metni bu klavyede yazmak, Q klavyede yazmaktan daha kısa sürer. F klavyede Türkçede çok kullanılan harfler parmaklara daha uygun yerlere yerleştirilmiştir. Art arda gelen harflerin yazım hızı da farklı parmaklara dağılımı daha iyi olduğundan standart Q klavyeye göre daha yüksektir[SUP][2][/SUP][SUP][3][/SUP]. Q klavyede hızlı yazılamamasının temel nedeni bu klavyenin İngilizceye özel hazırlanmış olması değil, daktilonun harf çubuklarının hızlı yazmada sıkışmaması için tasarlanmış olmasıdır. Ayrıca, parmakların klavyede harften harfe geçerken kaybettiği zamana ilişkin yapılan simülasyonlarda, F klavyenin Q klavyeden ortalama %11 daha hızlı olduğu saptanmıştır [SUP][4][/SUP]. Gene aynı araştırmada, günümüz Türkçesine göre F klavye'de birkaç tuşun yeri hafifçe değiştirilirse Q klavye'ye göre %46 daha çabuk yazılabileceği de görülmüştür.

Alıntıdır (Kaynak)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...