Söyle Rahatla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

okaliptus01

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Kalkın ayağa ingilizce hocanız geldi..Good evening my students

Hakkaten ya Bu ingilizce hocalarının kalıplaşmış sözleri var niye hiç değişmiyor bunlar

mesela en gıcık olduğum şey

"Repeat after me "

Geçen You tube da gördüm ingilizce hocası library kelimesini yazıldığı gibi okuyordu . :D

---------- saat 22:32 eklendi ---------- önceki mesaj saat 22:31 eklenmişti ----------

Mod is here Go away

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Tartışmayın beyler bayanlar. :)

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
I apolagize for being so rude to You; my Dear Friends..
My attitude should be more gentle as a gentleman.
I will pray for You, as long as I remember.
Indeed, I want to say : Good luck will be with you during your exam and God help You.
Accept my excuses; Good night, have a good sleep...

serious

Asistan
Reaksiyon puanı
2
"Repeat after me":):) Dersin en eğlenceli sahneleriydi.
Kalabalığın arasında ne telaffuzlar çıkardı ortaya, kırılırdık :D hele de "congratulations" kelimesi hala kulaklarımda :):)

---------- saat 22:37 eklendi ---------- önceki mesaj saat 22:36 eklenmişti ----------

I apolagize for being so rude to You; my Dear Friends..
My attitude should be more gentle as a gentleman.
I will pray for You, as long as I remember.
Indeed, I want to say : Good luck will be with you during your exam and God help You.
Accept my excuses; Good night, have a good sleep...
bak isteyince nasıl da oluyor:) Kim yazdı bakıyım bunları :D:D:D hadi söyle yabancı yok:D:D

okaliptus01

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Türkçemizi koruyalım kullanalım

Türkçe Dünyadaki en güzel, en zor ve edebi dillerden birisidir.

Unutmayın Türkçe Bilse bile Bir Fransız kendi ülkesinde sizinle Türkçe konuşmuyor Sen gidip Fransızcayı öğrenmek zorunda kalıyorsun :drool:

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510

Unutmayın Türkçe Bilse bile Bir Fransız kendi ülkesinde sizinle Türkçe konuşmuyor Sen gidip Fransızcayı öğrenmek zorunda kalıyorsun :drool:

Katılıyorum...:thumbup:

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
"Repeat after me":):) Dersin en eğlenceli sahneleriydi.
Kalabalığın arasında ne telaffuzlar çıkardı ortaya, kırılırdık :D hele de "congratulations" kelimesi hala kulaklarımda :):)

---------- saat 22:37 eklendi ---------- önceki mesaj saat 22:36 eklenmişti ----------

bak isteyince nasıl da oluyor:) Kim yazdı bakıyım bunları :D:D:D hadi söyle yabancı yok:D:D

Of Course me, I did write all of them by myself,
I know English as well as you, my friend.
But there must be an available topic abut this issue.
Request or ask for the opening a new thread.
I also help there as well as I can..

serious

Asistan
Reaksiyon puanı
2

Fransa'da biri bi işe başvurduğunda Türkçe biliyo musun diye kimse sormuyor.. Dil öğrenirken o benim dilimi bilse bile konuşmuyor dersem, oooohooooo... Bu işi bu kadar milliyetçilikle bağdaştırmayalım.
İngilizce konuşmak, öğrenmeye çalışmak, türkçeyi korumamak, kullanmamak demek değil di mi ama ;) Biz dengede gidiyoruz;)

okaliptus01

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Fransa'da biri bi işe başvurduğunda Türkçe biliyo musun diye kimse sormuyor.. Dil öğrenirken o benim dilimi bilse bile konuşmuyor dersem, oooohooooo... Bu işi bu kadar milliyetçilikle bağdaştırmayalım.
İngilizce konuşmak, öğrenmeye çalışmak, türkçeyi korumamak, kullanmamak demek değil di mi ama ;) Biz dengede gidiyoruz;)

Onu demek istemedim Yabancı dili en iyi şekilde öğrenin ama size nasıl davranılıyorsa sizde öyle davranın Gitsinler Türkçeyi öğrensinler

Siz emek harcamışsınız öğrenmişsiniz adam hiç çaba harcamadan sizin ülkenizde kontak kuruyor :D

serious

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Of Course me, I did write all of them by myself,
I know English as well as you, my friend.
But there must be an available topic abut this issue.
Request or ask for the opening a new thread.
I also help there as well as I can..
ooovv, you are so kind. Thanks for your offer. Mod is here, if he is interested in this, a funny topic can start it's funny life:D:D

serious

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Onu demek istemedim Yabancı dili en iyi şekilde öğrenin ama size nasıl davranılıyorsa sizde öyle davranın Gitsinler Türkçeyi öğrensinler

Siz emek harcamışsınız öğrenmişsiniz adam hiç çaba harcamadan sizin ülkenizde kontak kuruyor :D
:thumbup1: Umuyorum bu dediğin birgün gerçek olur... Bu iş sadece bizim davranmamızla olsa. Neyse derin mevzular bunlar;) İyi dileklerine katılıyorum..

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Dünyanın en köklü ve gelişmiş dili hangisidir??.. Arkadaşlar soruyorum

serious

Asistan
Reaksiyon puanı
2
"I think I've deserved some Bonus :D We must apply some pressure to the mods about this subject:cool:"

good idea;)

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Arapça dünya nın en gelişmiş dilidir... Ama bakmayın siz ingilizce öne çıkmış fakat ahiretteki bütün insanların konuştuğu tek dil ARAPÇA olacaktır....

serious

Asistan
Reaksiyon puanı
2
nedendir ki bu dünyada önemli gördüklerimizin orda yeri yok, orda önemli gördüklerimizin burda, malasef, hayatımızda yeri yok... Çok acı, bunu bile bile hala bişey yapmamak daha da acı...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...