Milton Sirotta
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 4
"he he sensin" değil "yav he he".kimin ne dediğini boşver.
dalga geçeni tabiri caizse "he he sensin" de gönder
(çocuk kelimesinden ben de nefret ediyorum)
sana az çok bildiğim kadarıyla java ile başlamanı tavsiye etmem.
C zordur ama C yi kavrarsan (temelden) diğer dilleri çok daha kolay öğrenirsin.
ancak C ile sadece konsol uygulama yapabilirsin benim bildiğim.
dediğim gibi hangi dil ile başlayacağına çeşitli dökümanlardan faydalanarak sen karar ver. (ben bir kaç pdf var. istersen bir ara upload edeyim. belki işine yarar)
ama bence java ile başlama.
önce üst seviye programlama dilleri ile başla. ya da ben çok iyi anlarım diyorsan C ya da C++ gibi orta seviye bir dille başla.
ancak senin programlama temelin var zaten.
bu arada C# basit bir dil değil. C# le bir çok şey yapılabilir. öğrenmeside kolaydır.
bir de piton a bak istersen. (benim piton la ilgili bilgim yok ama herkes başlangıç için öneriyor.)
dur o dökümanları upload edip sana link vereyim özelden. belki işine yarar.

Evet, çocuk kelimesi alay edermiş gibi oluyor. Veleti tercih ederim.

Java'yı neden tavsiye etmiyorsun?
C ile sadece konsol uygulaması yapılıyorsa salla. Benim için önemli olan tasarım.
Programlama temelim var derken toolbox'taki araçlara 1-2 komut verebiliyorum o kadar. Bir de Visual Studio arayüzünü hemen hemen biliyorum.
C# ile örneğin Fotoğraf/Video düzenleme programı, 2D oyun gibi şeyler yapılabilir mi?
Python sanki yakında ölecek bir dilmiş gibi geliyor. Zaten çok popüler de değil.
Döküman için teşekkürler, bir ara bakacağım.
Şuan C++ düşünüyorum. C'yi araştırayım, eğer yalnızca konsol uygulaması yapılmıyorsa o da olabilir. Java'yı istememin nedeni birçok OS'ta çalışıyor olması.
Bilgilerini aktardığın için çok teşekkürler.