Söyle Rahatla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
kimin ne dediğini boşver.
dalga geçeni tabiri caizse "he he sensin" de gönder :)
(çocuk kelimesinden ben de nefret ediyorum :))

sana az çok bildiğim kadarıyla java ile başlamanı tavsiye etmem.
C zordur ama C yi kavrarsan (temelden) diğer dilleri çok daha kolay öğrenirsin.
ancak C ile sadece konsol uygulama yapabilirsin benim bildiğim.

dediğim gibi hangi dil ile başlayacağına çeşitli dökümanlardan faydalanarak sen karar ver. (ben bir kaç pdf var. istersen bir ara upload edeyim. belki işine yarar)
ama bence java ile başlama.

önce üst seviye programlama dilleri ile başla. ya da ben çok iyi anlarım diyorsan C ya da C++ gibi orta seviye bir dille başla.
ancak senin programlama temelin var zaten.
bu arada C# basit bir dil değil. C# le bir çok şey yapılabilir. öğrenmeside kolaydır.

bir de piton a bak istersen. (benim piton la ilgili bilgim yok ama herkes başlangıç için öneriyor.)

dur o dökümanları upload edip sana link vereyim özelden. belki işine yarar.
"he he sensin" değil "yav he he". :D
Evet, çocuk kelimesi alay edermiş gibi oluyor. Veleti tercih ederim. :)
Java'yı neden tavsiye etmiyorsun?
C ile sadece konsol uygulaması yapılıyorsa salla. Benim için önemli olan tasarım.
Programlama temelim var derken toolbox'taki araçlara 1-2 komut verebiliyorum o kadar. Bir de Visual Studio arayüzünü hemen hemen biliyorum.
C# ile örneğin Fotoğraf/Video düzenleme programı, 2D oyun gibi şeyler yapılabilir mi?
Python sanki yakında ölecek bir dilmiş gibi geliyor. Zaten çok popüler de değil.
Döküman için teşekkürler, bir ara bakacağım.
Şuan C++ düşünüyorum. C'yi araştırayım, eğer yalnızca konsol uygulaması yapılmıyorsa o da olabilir. Java'yı istememin nedeni birçok OS'ta çalışıyor olması.
Bilgilerini aktardığın için çok teşekkürler.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
"he he sensin" değil "yav he he". :D
Evet, çocuk kelimesi alay edermiş gibi oluyor. Veleti tercih ederim. :)
Java'yı neden tavsiye etmiyorsun?
C ile sadece konsol uygulaması yapılıyorsa salla. Benim için önemli olan tasarım.
Programlama temelim var derken toolbox'taki araçlara 1-2 komut verebiliyorum o kadar. Bir de Visual Studio arayüzünü hemen hemen biliyorum.
C# ile örneğin Fotoğraf/Video düzenleme programı, 2D oyun gibi şeyler yapılabilir mi?
Python sanki yakında ölecek bir dilmiş gibi geliyor. Zaten çok popüler de değil.
Döküman için teşekkürler, bir ara bakacağım.
Şuan C++ düşünüyorum. C'yi araştırayım, eğer yalnızca konsol uygulaması yapılmıyorsa o da olabilir. Java'yı istememin nedeni birçok OS'ta çalışıyor olması.
Bilgilerini aktardığın için çok teşekkürler.
java diğerlerinden daha zor. o yüzden başlangıç için önermem.
bana da önermediler :)

temelin vardan kastım kodlamanın ve yazılımın ne odluğunu iyi biliyorsun.
ben temelimi C ve C++ ile yaptım. şimdi C ya da C++ ile hiçbir şey yapamam. kodları unuttum :D
ama kodlamanın nasıl bir şey olduğunu biliyorum.

C ile sadece sistem programları (arayüzsüz), konsol uygulamalar yapabilirsin bildiğim kadarıyla.
C++ ise Cnin bir üst versiyonu. görsel ögeler eklenmiş hali. ama nasıl tasarımsal yazılım yapılabilir epk bilgim yok.
C# ise bildiğin gibi tasarım dili :)

piton önermemin sebebi sen en fazla bir hafta da pitonu su gibi içersen :)
yani çok basit bir dil :) bunu öğrenirsen kodlama hakkında iyi fikirler edinirsin yani anlama yeteneğin gelişir.

matematik gibi düşün.mesela tam sayılar konusunu anlamadan reel sayıları yapamazsın. ya da fonksiyonubilmeden parabolü/polinomuzor anlarsın. bu mantıkla önerdim.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Aynen dediğin gibi :) Rica ederim :)
ben bu androidi iki hafta da çözdümm ya :D
sınıfta aylardır s3 kullanan çocuk androidin ne olduğunu bilmiyor :D
ben gio aldım. 2 haftada cWM ile rom yüklemeyi, rootu, odini vs öğrendim :D

demekki benim kafa böyle teknik işlere yatkın. yani benden iyi bir bilgisayar mühendisi olur :) (inşallah)
arkadaşlar benim teli alınca sanki uzaylı görmüş gibi bakıyorlar :D (subway oynuyorum ya :D)

advanced mobile care deki oyun hızlandırıcı işe yarıyor.test ettim. :)

gio da şarjın ortalama 1,5 gün gitmesi normal mi? (biraz oyun-ev okul arası müzik- okulda pdf okuma-biraz da konuşma ile)

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260

ben temelimi C ve C++ ile yaptım. şimdi C ya da C++ ile hiçbir şey yapamam. kodları unuttum :D

C ile sadece sistem programları (arayüzsüz), konsol uygulamalar yapabilirsin bildiğim kadarıyla.
C++ ise Cnin bir üst versiyonu. görsel ögeler eklenmiş hali. ama nasıl tasarımsal yazılım yapılabilir epk bilgim yok.

yani çok basit bir dil :) bunu öğrenirsen kodlama hakkında iyi fikirler edinirsin yani anlama yeteneğin gelişir.

matematik gibi düşün.mesela tam sayılar konusunu anlamadan reel sayıları yapamazsın. ya da fonksiyonubilmeden parabolü/polinomuzor anlarsın. bu mantıkla önerdim.

ben bu androidi iki hafta da çözdümm ya :D
sınıfta aylardır s3 kullanan çocuk androidin ne olduğunu bilmiyor :D
ben gio aldım. 2 haftada cWM ile rom yüklemeyi, rootu, odini vs öğrendim :D

demekki benim kafa böyle teknik işlere yatkın. yani benden iyi bir bilgisayar mühendisi olur :) (inşallah)
arkadaşlar benim teli alınca sanki uzaylı görmüş gibi bakıyorlar :D (subway oynuyorum ya :D)

advanced mobile care deki oyun hızlandırıcı işe yarıyor.test ettim. :)

gio da şarjın ortalama 1,5 gün gitmesi normal mi? (biraz oyun-ev okul arası müzik- okulda pdf okuma-biraz da konuşma ile)
Androidi öğrenmek basit iş zaten :) Öğrenmiş oldun .:) Gio nun bataryası kaç mAh ?

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4

Teşekkürler. Java'yı eledim, Python'a bakacağım, C de fazla ileri seviye, C++ öğreneceğim büyük ihtimal. Bakmıştım bir ara ama pek bir şey anlamamıştım. Şimdi programlamanın az-çok ne olduğunu bildiğim için daha kolay gelir herhalde, zaten kolay kolay bırakmam bu işi.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Androidi öğrenmek basit iş zaten :) Öğrenmiş oldun .:) Gio nun bataryası kaç mAh ?
gionun batarya kısmında kli etikette 1100 mah yazıyor.
bataryasının üstünde ise 1350 mah yazıyor.

internetten baktım teknik özelliklerine orda da gio için 1350 mah yazıyor :) (etiket yanlış :D)
kullanma kılavuzunda da 1350 yazıyordu yanılmıyorsam.
(batarya kalibrasyonunu yaptım.)(durum kısmınad pil dolu demeden şarjdan çekmiyorum)

sabah ve öğlen 1 er saat kadar müzik. :) (müzik uygulaması + hd sound maneger)
loudness vs en yüksekte. ses sıkıştırma vs hepsini biaçtım. şu an benim 5 tl lik kulaklık inliyor :D
ama kulak sağlığım için sesini düşük tutuyorum.sadece bası yükselttim. (daha derin basslar)

abimde ace var. ona da aynı CM yükledim. onunki de 1 gün gibi gidiyor.

Teşekkürler. Java'yı eledim, Python'a bakacağım, C de fazla ileri seviye, C++ öğreneceğim büyük ihtimal. Bakmıştım bir ara ama pek bir şey anlamamıştım. Şimdi programlamanın az-çok ne olduğunu bildiğim için daha kolay gelir herhalde, zaten kolay kolay bırakmam bu işi.
bence bir kitap edinmeyi dene.
forumda bir sürü konu var.
benim pek kitap bilgim yok. öneride bulunamam.

bir programlama kitabın olursa ve bir de defter gibi bir şey tutarsan (cidden :)) daha kolay olur. C++ C den daha kolay gibi. ama ikiside hemen hemen aynı zorlukta.ikisi de orta seviye.
ama programlamaya hep C den başlanır ünilerde.

sen üst seviye programlamayı zaten yapıyorsun az da olsa.
bence, üst seviye dillerde biraz daha ilerle ve orta seviyeye yani c++ ya öyle geç.

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
gionun batarya kısmında kli etikette 1100 mah yazıyor.
bataryasının üstünde ise 1350 mah yazıyor.

internetten baktım teknik özelliklerine orda da gio için 1350 mah yazıyor :) (etiket yanlış :D)
kullanma kılavuzunda da 1350 yazıyordu yanılmıyorsam.
(batarya kalibrasyonunu yaptım.)(durum kısmınad pil dolu demeden şarjdan çekmiyorum)

sabah ve öğlen 1 er saat kadar müzik. :) (müzik uygulaması + hd sound maneger)
loudness vs en yüksekte. ses sıkıştırma vs hepsini biaçtım. şu an benim 5 tl lik kulaklık inliyor :D
ama kulak sağlığım için sesini düşük tutuyorum.sadece bası yükselttim. (daha derin basslar)

abimde ace var. ona da aynı CM yükledim. onunki de 1 gün gibi gidiyor.

bir programlama kitabın olursa ve bir de defter gibi bir şey tutarsan (cidden :)) daha kolay olur. C++ C den daha kolay gibi. ama ikiside hemen hemen aynı zorlukta.ikisi de orta seviye.

bence, üst seviye dillerde biraz daha ilerle ve orta seviyeye yani c++ ya öyle geç.
1350 mAh 1.5 gün iyi gidiyormuş . Problem yok :) Abinin ace de normal :) Yani no problem :)

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
okey. :)
dediğim gibi ben ben böyle şeyleri çok dert ederim :D tıpkı şarjın %100 den iki dakika a %85 e gelmesi gibi :D
ama artık düzeldi :D
:) verdiğim forumu da takip et bu arada :) telefonun için en iyi rom önerileri falan da vardır takibi bırakma :)

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4

Ben programlama kitabı almayı düşündüm ama ağabeyim yaptığımı saçma bir şey zannediyor. Forumda pek konu bulamadım, internette de kısıtlı bilgi var. Kitap alırım büyük ihtimal, küçük bir not defteri de iyi olur dediğin gibi. Lazım olacak kodları oraya yazarım. C'ye ilgim kalmadı dediklerinden dolayı (yanlış anlama) :) Üst seviye dediğin fazla oldu, giriş seviyesi desek daha doğru olur. Üst seviye dillerden kastın nedir? Teşekkürler.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Ben programlama kitabı almayı düşündüm ama ağabeyim yaptığımı saçma bir şey zannediyor. Forumda pek konu bulamadım, internette de kısıtlı bilgi var. Kitap alırım büyük ihtimal, küçük bir not defteri de iyi olur dediğin gibi. Lazım olacak kodları oraya yazarım. C'ye ilgim kalmadı dediklerinden dolayı (yanlış anlama) :) Üst seviye dediğin fazla oldu, giriş seviyesi desek daha doğru olur. Üst seviye dillerden kastın nedir? Teşekkürler.
pro dilleri 3 e ayrılır: (sana verdiğimdökümanlarda da yazıyor)

**üst seviye
**orta seviye
**alt-ileri seviye
-- ve machine dili yani 0 ve 1 :D (bunu öğrenmek imkansız :D)
(burada 4 tane var :D 4. dil sayılmaz :D)

>üst seviye öğrenmesi kolay, kullanım alanı geniş, anlaması kolay dillerden oluşur.
kodlama işi genellikle visual studio gibi görsel olarak yapılır. yani konsol değil :)

normal kullanılan dile (türkçe ingilizce) en yakın programlama dili grubudur. bu seviyeyi yapamazsan orta seviyede zorlanırsın. hatta hiç anlamazsın belki. ben yine bir şeyler kaptım.
bu seviye olayını hiç bilmiyordum. C den başladım.
dediğim gibi 2. 3. derece denklem çözebilen konsol uygulama yaptım :D

>orta seviye C, C++ C# gibi dillerdir. (piton bu grupta mı bilmiyorum.)
öğrenmesi daha zordur. ama daha işe yarardır. eğer anlıyorsan direk C++ dan başlayabilirsin.
yok zor gelirse önce biraz temelini oturt. üst seviye ile :)

>alt seviye sistem yazılımı gibi şeylerde kullanılır. machine diline yakındır. bu seviye ile ilgili pek bilgim yok :D
zordur. öyle hemen öğrenilmez. :)

--machine dili olan 0 ve 1 i ise :D söze gerek yok :D

:) verdiğim forumu da takip et bu arada :) telefonun için en iyi rom önerileri falan da vardır takibi bırakma :)
yer imlerimde :)
sdn nin bir tık altında :)

djvietnam

Profesör
Reaksiyon puanı
8
[video=youtube;7Kb3ulHUpN8]http://www.youtube.com/watch?v=7Kb3ulHUpN8[/video]

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
pro dilleri 3 e ayrılır: (sana verdiğimdökümanlarda da yazıyor)

**üst seviye
**orta seviye
**alt-ileri seviye
-- ve machine dili yani 0 ve 1 :D (bunu öğrenmek imkansız :D)
(burada 4 tane var :D 4. dil sayılmaz :D)

>üst seviye öğrenmesi kolay, kullanım alanı geniş, anlaması kolay dillerden oluşur.
kodlama işi genellikle visual studio gibi görsel olarak yapılır. yani konsol değil :)

normal kullanılan dile (türkçe ingilizce) en yakın programlama dili grubudur. bu seviyeyi yapamazsan orta seviyede zorlanırsın. hatta hiç anlamazsın belki. ben yine bir şeyler kaptım.
bu seviye olayını hiç bilmiyordum. C den başladım.
dediğim gibi 2. 3. derece denklem çözebilen konsol uygulama yaptım :D

>orta seviye C, C++ C# gibi dillerdir. (piton bu grupta mı bilmiyorum.)
öğrenmesi daha zordur. ama daha işe yarardır. eğer anlıyorsan direk C++ dan başlayabilirsin.
yok zor gelirse önce biraz temelini oturt. üst seviye ile :)

>alt seviye sistem yazılımı gibi şeylerde kullanılır. machine diline yakındır. bu seviye ile ilgili pek bilgim yok :D
zordur. öyle hemen öğrenilmez. :)

--machine dili olan 0 ve 1 i ise :D söze gerek yok :D

yer imlerimde :)
sdn nin bir tık altında :)
Teşekkürler. Peki makine dilini kim yazıyor bilgin var mı? :D
C++'ya bakarım, anlamazsam C#'ye devam. Bir ara bakmış ve anlamamıştım ama şimdi az çok biliyorum programlamayı. İnşaallah işler yolunda gider.

Y!LM@Z

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Need For Speed Movie Official Trailer
[video=youtube;u3wtVI-aJuw]http://www.youtube.com/watch?v=u3wtVI-aJuw[/video]

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Teşekkürler. Peki makine dilini kim yazıyor bilgin var mı? :D
C++'ya bakarım, anlamazsam C#'ye devam. Bir ara bakmış ve anlamamıştım ama şimdi az çok biliyorum programlamayı. İnşaallah işler yolunda gider.
kısmetse ilerde ben yazacağım :lol:
henüz 0 ve 1 ler ile yazılım yapabilen adam yok :) benim bildiğim. :)
orta seviye iyidir :D

gece oldu daha benim üstüm de okul üniforması :D üzerimde küflenecek :D
arkadaşımın pcsine team ile bağlandım. bir şeyi hallediyordum galiba elektirkleri kaçtı :) ben yanlış bir şey yaptım ve bilgisayarı patladı :D şu an çevrim dışı :D

azen63

Profesör
Reaksiyon puanı
24
[MENTION=105823]bt38[/MENTION] [MENTION=39818]Mai Nai[/MENTION] Nasılsınız ?

azen63

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Okul başladı onunla uğraşıyorum abi, 8:40 dersi denen bi olay var, tüm düzenimi altüst etti :D
Sen nasılsın abi, pek görünmüyon ortalıkta. Türkiye'de misin?
evet türkiyedetyyim evdeyimmm.... şimdi tatil yapıyoruz.. buraya eskis gibi girmiyorum ya.... zaman aman giriyorum ama eskisi gibi takılmıyorum...

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
evet türkiyedetyyim evdeyimmm.... şimdi tatil yapıyoruz.. buraya eskis gibi girmiyorum ya.... zaman aman giriyorum ama eskisi gibi takılmıyorum...
Özletiyosunuz kendinizi abi, bi sen bi de [MENTION=63117]friendly[/MENTION] abi

neyse iyi eğlenceler abi, tatilin keyfini çıkar :)

IREM

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben tavsiye istiyorum, sen gidip dalga geçiyorsun. Tüm çocuklar aynı mı olmak zorunda? Büyüklerin yapamadığını bir nebze de olsa yapabiliyorsam tebrik etmek gerek diye düşünüyorum. Bence sen de yaşının gerektirdiği gibi konuş.

Dalga değildi de pek bi agresifiz.

Ben tavsiye istiyorum, sen gidip dalga geçiyorsun. Tüm çocuklar aynı mı olmak zorunda? Büyüklerin yapamadığını bir nebze de olsa yapabiliyorsam tebrik etmek gerek diye düşünüyorum. Bence sen de yaşının gerektirdiği gibi konuş.

Dalga değildi de pek bi agresifiz.

Rapchy

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
119
Sen bir ay önce git parayla oyun al bugün aynı oyun playstation plus ta ücretsiz olsun yapılırmı lan bu:hammer:

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[video=youtube;aGQ_dOx6Mlc]http://www.youtube.com/watch?v=aGQ_dOx6Mlc[/video]

Vay anasini arkadas, zaman ne cabuk geldi gecti öyle..

Beyaz'in tipine koptum resmen :D

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Söylese de rahatlayamayanların geyik muhabbetlerinin döndüğü yer olmuş burası :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...