Söyle Rahatla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Estağfurullah ne çalması :) Ben rom atmadım telefona . Sadece root yaptım o yüzden kullanmadım . :) Ama büyük ihtimal öyledir. Yani şu resimden anladığım kadarıyla 1. de telefonu şarja takın diyor. 2. de %100 olana kadar bekle diyor. 3. de battery calibration butonuna basın diyor . Yalnız burada şu var . %100 olsa bile şarjdan çıkarmadan butona bas . Daha sonra bağlantıyı kes . Bu kadar :)

afDgdCJYM8ar3OvTyv2mcDkL30qglxkW1LhWFDuibO1TKxyzsVF9OvDjqXm4RijP9Q8A=h310-rw
evet doğru anlamışım :)
ben de rom yüklemeyecektim ama stock romda yüklü gelen uygulamaların çoğunu kulanmıyorum ve stock romda program kurarak yaptığım şeyleri bu yüklediğim rom otomatik yapıyor.
mesela cpu ayarı. bunun için eskiden setcpu yu kurmuştum. şimdi hiç bir şey :)
ayarlarda var zaten cpu hız ayarı :)

şarj biraz azalsın öyle yapayım. şimdi %91 de. %50 vs olsun. :)

bir de şey diyorlar bataryayı %100 e kadar şarj etmeyin ve %0 olana kadar kullanmayın.
sence ne kadar doğru?
%100 e kadar şarj etmek bence sorun değilde, %0 a kadar indirmek sakıncalı biraz :)

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
evet doğru anlamışım :)
ben de rom yüklemeyecektim ama stock romda yüklü gelen uygulamaların çoğunu kulanmıyorum ve stock romda program kurarak yaptığım şeyleri bu yüklediğim rom otomatik yapıyor.
mesela cpu ayarı. bunun için eskiden setcpu yu kurmuştum. şimdi hiç bir şey :)
ayarlarda var zaten cpu hız ayarı :)

şarj biraz azalsın öyle yapayım. şimdi %91 de. %50 vs olsun. :)

bir de şey diyorlar bataryayı %100 e kadar şarj etmeyin ve %0 olana kadar kullanmayın.
sence ne kadar doğru?
%100 e kadar şarj etmek bence sorun değilde, %0 a kadar indirmek sakıncalı biraz :)
Yeni tip lityum iyon pillerde full doldurup boşaltmak hiç bir zarar vermez. Yani telefon kapanana kadar da kullanabilirsin . :)

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Yeni tip lityum iyon pillerde full doldurup boşaltmak hiç bir zarar vermez. Yani telefon kapanana kadar da kullanabilirsin . :)
:)
zaten yalan söylediklerini düşünmüştüm :D
benim pil de tabi ki li-iyon pil :)
kalem pil takmadım telefona :)

sorun dediğin gibi kalibrasyon galiba :) onu da öğrendim sayen de :)
şarj biraz azalsın yaparım :)

sabah 7 den akşam 4 e kadar bitmemeli bu şarj :)
okula giderken gelirken full müzik.

ders aralarında da kaşıdaki eczane wifi şifresi koymadığından wi-fi ye yüklen :D
(tabi bu yıl başka kata gideceğimizden eczaneden biraz uzaklaşacağım sanırım :D)

bu civarda wi-fi şifresini bilddiğim internet kafeler var ama benim eve uzaklar :)
yakında bir tane var. onun dawi-fi şifresini gider bir ara öğrenirim. (modem arayüzünden :D)

nano6824

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Fen lisesine son giren 459,910
ben ise 459.119 bendeki şans kimsede yok :D

nano6824

Doçent
Reaksiyon puanı
0
1 soru daha çözeydin ya :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

neyse. fen lisesinde sonuncu olacağına anadolu lisesinde 1. ol :)
ben okuluma puan olarak ilk 10 da girdim :)
Hocam valla hiç sormayın.Zman sıkıntısı çekmem diye yavaş gittim fen sosyal soruları dikkatsizlikten gitti.Kesin sosyalim fulldu.İngilizcemde iyiydi 2 soruyu yanlış okumuşum yani 5 soru yanlış okumaktan gitti.25 dkda fen sosyal ing'yi bitirdim yetişsin diye :D Neyse demek ki hayırlısı buymuş :)Matematik bitince 45 dk kalmıştı sınavın bitmesine bende baya ağlayacak gibi oldum yetiştiremiyeceğim diye sonra biraz silkindim yetiştirdim.Birde kendi okulumda girdim sıava adapte olamadım.Son 1 ay çalıştım biraz onun dışında dershane testlerini bile çözmedim bir yazılılardan 1 gün önce çalıştım.Ama herşeyin mantığını kavramya çalıştım ezberlemedim hiçbirşeyi inkılabı bile

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Hocam valla hiç sormayın.Zman sıkıntısı çekmem diye yavaş gittim fen sosyal soruları dikkatsizlikten gitti.Kesin sosyalim fulldu.İngilizcemde iyiydi 2 soruyu yanlış okumuşum yani 5 soru yanlış okumaktan gitti.25 dkda fen sosyal ing'yi bitirdim yetişsin diye :D Neyse demek ki hayırlısı buymuş :)Matematik bitince 45 dk kalmıştı sınavın bitmesine bende baya ağlayacak gibi oldum yetiştiremiyeceğim diye sonra biraz silkindim yetiştirdim.Birde kendi okulumda girdim sıava adapte olamadım.Son 1 ay çalıştım biraz onun dışında dershane testlerini bile çözmedim bir yazılılardan 1 gün önce çalıştım.Ama herşeyin mantığını kavramya çalıştım ezberlemedim hiçbirşeyi inkılabı bile
ben hayatımda dershaneye bile gitmedim :)
maşallah yarım dönem en kötü dershane burada 1500 den başlıyor :)
ilk okul da ise kitap bile açmadım :)

sayısalcıyım.
sbs nin önemini bilmiyordum o zamanlar.
sınav der geçerdim.hayatımı etkilediğinin farkında bile değildim.

ben 6-7-8 de sbs ye girdim.
470-420-410 aldım :)
okul puanı vs obp 420 gibi bir şey oldu.
diploma puanım 95-97 civarıydı.

benim 120 dakikalık sbs sınavım sadece 70 dakika sürerdi :D
inan bana 7. sınıftaki sbs de, sınava girdiğim okulda dışarı ilk ben çıkmışımdır :)

ingilizceyi 3 sınavda da fulledim. sıfır yanlış ve boş :)

nano6824

Doçent
Reaksiyon puanı
0
ben hayatımda dershaneye bile gitmedim :)
maşallah yarım dönem en kötü dershane burada 1500 den başlıyor :)
ilk okul da ise kitap bile açmadım :)

sayısalcıyım.
sbs nin önemini bilmiyordum o zamanlar.
sınav der geçerdim.hayatımı etkilediğinin farkında bile değildim.

ben 6-7-8 de sbs ye girdim.
470-420-410 aldım :)
okul puanı vs obp 420 gibi bir şey oldu.
diploma puanım 95-97 civarıydı.

benim 120 dakikalık sbs sınavım sadece 70 dakika sürerdi :D
inan bana 7. sınıftaki sbs de, sınava girdiğim okulda dışarı ilk ben çıkmışımdır :)

ingilizceyi 3 sınavda da fulledim. sıfır yanlış ve boş :)
Baya zekimişsiniz hocam bende çalıştım sayılamaz yani son 1 ay günde 1 saat o kadar yani :D
8 senedir ders çalışan kızlar benim şu anki gittiğim okula zor girdiler ya da giremediler o derece yani.Bir yandan seviniyorum bir yandan da hakkım deği gibi düşünüyorum.Gerçekten adamlar günde 2-3 saat yazılıdan önce 9 saat ders çalışıyorlardı.Hatta ben inkılap yazılısna girdik klasikti hiç çalışmadım 94 aldım (seçme sınıfta ben dahil 2 tane beş vardı :D ) 9 saat çalışıp 64 almışlar ama üzüleyim mi sevineyim mi bilemiyorum hocam.Lise 1 ile ilgili önerileriniz var mı hocam ortam 8'den çok değişikmi falan

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Baya zekimişsiniz hocam bende çalıştım sayılamaz yani son 1 ay günde 1 saat o kadar yani :D
8 senedir ders çalışan kızlar benim şu anki gittiğim okula zor girdiler ya da giremediler o derece yani.Bir yandan seviniyorum bir yandan da hakkım deği gibi düşünüyorum.Gerçekten adamlar günde 2-3 saat yazılıdan önce 9 saat ders çalışıyorlardı.Hatta ben inkılap yazılısna girdik klasikti hiç çalışmadım 94 aldım (seçme sınıfta ben dahil 2 tane beş vardı :D ) 9 saat çalışıp 64 almışlar ama üzüleyim mi sevineyim mi bilemiyorum hocam.Lise 1 ile ilgili önerileriniz var mı hocam ortam 8'den çok değişikmi falan
lise 1 de sana tek önerim iyi arkadaşlar edin. :)
çünkü 4 yıl boyunca onları göreceksin.
yanlış adamdan uzak dur.

kimin ne m** olduğunu anlamak için ona bir iyilik yap. bakalım sana teşekkür edecek mi :)
yani karşındakine güvenmeden arkadaş olmadan önce onun yalan samimi laflarına kanmadan önce ne düşündüğünü kestirmeye çalış.
bırak o seni kandırdığını düşündün...

ve gereğinden fazla ders çalışma. ne kadar çalışman gerektiğini biliyormusun peki? (dershaneye gidiyorsun. öğretmenlerin anlatmış olmalıdır)

ben şöyle açıklayayım şu aşırı çalışma olayını:
>bir bardak düşün. bir de kova.
>bardağın alacağı su bellidir.
>kovanın alacağı su bellidir :)
>bardağa bir kova su koyamazsın. taşar. ya bardağı büyüteceksin ya suyu azaltıcaksın. (genelde herkes suyu azaltır. yani hiç çalışmaz "nasıl olsa anlamam" diye.)
>ve dolu bardak boş kovadan iyidir.

>hedefini belirle ve ne kadar çalışman gerektiğine sen karar ver.
sen makina değilsin. kendine saat saniye hesabı koyma...
elinden gelenin en iyisini yap ama fazlasını yapma.
yani overclock yapma :D işlemciyi yakarsın :)

o 9 saat çalışıpta düşük alan kızlar işlemciyi yakmışlar :)
gerçi onlar lys de vs iyi yaparlar. :) boşver onları ve kendine bak.

nano6824

Doçent
Reaksiyon puanı
0
lise 1 de sana tek önerim iyi arkadaşlar edin. :)
çünkü 4 yıl boyunca onları göreceksin.
yanlış adamdan uzak dur.

kimin ne m** olduğunu anlamak için ona bir iyilik yap. bakalım sana teşekkür edecek mi :)
yani karşındakine güvenmeden arkadaş olmadan önce onun yalan samimi laflarına kanmadan önce ne düşündüğünü kestirmeye çalış.
bırak o seni kandırdığını düşündün...

ve gereğinden fazla ders çalışma. ne kadar çalışman gerektiğini biliyormusun peki? (dershaneye gidiyorsun. öğretmenlerin anlatmış olmalıdır)

ben şöyle açıklayayım şu aşırı çalışma olayını:
>bir bardak düşün. bir de kova.
>bardağın alacağı su bellidir.
>kovanın alacağı su bellidir :)
>bardağa bir kova su koyamazsın. taşar. ya bardağı büyüteceksin ya suyu azaltıcaksın. (genelde herkes suyu azaltır. yani hiç çalışmaz "nasıl olsa anlamam" diye.)
>ve dolu bardak boş kovadan iyidir.

>hedefini belirle ve ne kadar çalışman gerektiğine sen karar ver.
sen makina değilsin. kendine saat saniye hesabı koyma...
elinden gelenin en iyisini yap ama fazlasını yapma.
yani overclock yapma :D işlemciyi yakarsın :)

o 9 saat çalışıpta düşük alan kızlar işlemciyi yakmışlar :)
gerçi onlar lys de vs iyi yaparlar. :) boşver onları ve kendine bak.
Uyacağım hocam tavsiyelerinize :) şu anda siz unidemisiniz lisede mi ?
Bu arada hocam biyolojiyi sevmem de biyolojim çok iyidir.Matematik bu sene beni çok zorlayacak.En sevdiğim ders matematik ama en zorlandığım ders de matematik :D
Tavsiyeleriniz var mı bu konuda hocam(Kusura bakmayın zamanınızı alıyorum)

nano6824

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ben gönderiyi düzenlerken cevap yazmışsınız bende soruyu tekrar yazayım hocam:
Bu arada hocam biyolojiyi sevmem de biyolojim çok iyidir.Matematik bu sene beni çok zorlayacak.En sevdiğim ders matematik ama en zorlandığım ders de matematik :D

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Ben gönderiyi düzenlerken cevap yazmışsınız bende soruyu tekrar yazayım hocam:
niye zamanımı alsanı :)
günüm pc karşısında geçiyor zaten :)

>>matematiği seviyorsun ama seni zorlayacak.(muhtemelen mat temelin olmadığı için böyle düşünüyorsun)
>>9. sınıf matematiğinde seni zorlayacak tek şey sayılar. yani toplama-çıkarma :D konuyu işlediğinde anlarsın:)
>>biyoloji sevmiyorsun ama biyolojin iyi. yine muhtemelen ezber konusunda sıkıntın yoktur.(biyoloji işlemden çok ezber :))

>>matematik temelin yoksa eğer -ki öyle görüküyor :), temelden matematiğe başla.
yani toplama çıkarmadan başla. ben bunları zaten biliyorum deme.
sana bir toplama çıkarma işlemi yazarım yapamazsın :D
biliyorum dediğin konuyu ne kadar biliyorsun?
sen, temelin iyi değilse sıfırdan başla.

birinci basamağa çıkmadan 2. ye atlama derim ben.

nano6824

Doçent
Reaksiyon puanı
0
niye zamanımı alsanı :)
günüm pc karşısında geçiyor zaten :)

>>matematiği seviyorsun ama seni zorlayacak.(muhtemelen mat temelin olmadığı için böyle düşünüyorsun)
>>9. sınıf matematiğinde seni zorlayacak tek şey sayılar. yani toplama-çıkarma :D konuyu işlediğinde anlarsın:)
>>biyoloji sevmiyorsun ama biyolojin iyi. yine muhtemelen ezber konusunda sıkıntın yoktur.(biyoloji işlemden çok ezber :))

>>matematik temelin yoksa eğer -ki öyle görüküyor :), temelden matematiğe başla.
yani toplama çıkarmadan başla. ben bunları zaten biliyorum deme.
sana bir toplama çıkarma işlemi yazarım yapamazsın :D
biliyorum dediğin konuyu ne kadar biliyorsun?
sen, temelin iyi değilse sıfırdan başla.

birinci basamağa çıkmadan 2. ye atlama derim ben.
Baya toparladım hocam 6.sınıfta denklemelre başlamıştık anlamıamıştım 7.sınıfta ise denklemler falan beni mahvetti.Bu sene örnek soruları çöze çöze biraz ilerletttim

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
mesela denklem derken :)

a+2=4 ise a kaçtır da bir denklem sorusu.

4x^2 + 2x -8 = -8 ise kökler çarpımı kaçtır? diskriminant kaçtır? reel kök varmı?
bu da bir denklem :)

seviyeni bul ve başla. :)

x83w.png

ya da bu.
lisede bunlarla uğraşacan. ama inan bana zor değil.
sadece temelini iyi oturt.

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
[MENTION=344313]NGungor96[/MENTION] kanka işine lazım olabilecek bir program olursa söyle yapayım. :D

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
@NGungor96 kanka işine lazım olabilecek bir program olursa söyle yapayım. :D
pc programı mı :)
hangi dilleri biliyorsun :)

acıktım ve evde insanların yiyebileceği türden bir yemek hazırlayacak kimse yok. :)
yani evde kimse yok :D
ben koltukları kemirmeye gidiyorum. birazdan (10 saat sonra :P) dönerim :)

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
pc programı mı :)
hangi dilleri biliyorsun :)

acıktım ve evde insanların yiyebileceği türden bir yemek hazırlayacak kimse yok. :)
yani evde kimse yok :D
ben koltukları kemirmeye gidiyorum. birazdan (10 saat sonra :P) dönerim :)
Evet PC için. Visual C# biliyorum ama daha yeni başladım. Sana şöyle sade tasarımlı bir hesap makinesi ya da not alma programı yapabilirim. :)

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Evet PC için. Visual C# biliyorum ama daha yeni başladım. Sana şöyle sade tasarımlı bir hesap makinesi ya da not alma programı yapabilirim. :)
inan bana sen kendini geliştirmen, sana faydasağlayacağı açısından istiyorum kardeşim. :)
çünkü ne kadar uğraşırsan o kadar gelişirsin yazılım konusunda.

okuldaki haftalık ders programını yazabileceğim bir program yap :)
yani "haftalık ders programı" programı yapabilirmisin :)

tüyolar:
>okul günleri ve hangi günler kaç ders olduğunu, hangi dersin saat kaçta olduğunu, derslerin kaç dakika olduğunu kullanıcı elle girsin ya da bir seçim paneli olsun (sağda ya da solda gizlenebilir bir panel ya da yar penceresi vb olabilir.)
>derslere ya da günlere "not" ekleme özelliği olabilir.
>vb işte :)

elinden ne gelirse. :)
unutma: BM de ne kadar çok iş yaparsan o kadar gelişirsin. uğraş. ama vaktini boşa harcayacak kadar değil.
bence boş vakitlerinde yap.

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
inan bana sen kendini geliştirmen, sana faydasağlayacağı açısından istiyorum kardeşim. :)
çünkü ne kadar uğraşırsan o kadar gelişirsin yazılım konusunda.

okuldaki haftalık ders programını yazabileceğim bir program yap :)
yani "haftalık ders programı" programı yapabilirmisin :)

tüyolar:
>okul günleri ve hangi günler kaç ders olduğunu, hangi dersin saat kaçta olduğunu, derslerin kaç dakika olduğunu kullanıcı elle girsin ya da bir seçim paneli olsun (sağda ya da solda gizlenebilir bir panel ya da yar penceresi vb olabilir.)
>derslere ya da günlere "not" ekleme özelliği olabilir.
>vb işte :)

elinden ne gelirse. :)
unutma: BM de ne kadar çok iş yaparsan o kadar gelişirsin. uğraş. ama vaktini boşa harcayacak kadar değil.
bence boş vakitlerinde yap.
Yapmaya çalışırım. Teşekkürler öğütlerin için.

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
sen benim için emek harcayacaksın. ben kullanmayacağım öylemi. :)
benim karakterime ters. :)

yani evet. kesinlikle kullanırım.
(team viewer ile kontrol edebilirsin :) eğer yaparsan)

peki kullanmayacak olsam yapmazmıydın :)
Adamın Visual Studio'susun. :)
Peki o zaman, yapacağım şeyin kodlarının nasıl olacağını bilmiyorum ama senin için öğrenirim. :)
Kullanmasan da yapardım yine. Maksat kendimi geliştirmek.

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
[MENTION=58793]REDFOKS[/MENTION] dediğimi yaptım rahatladım :) The countdown has begun...

[MENTION=344313]NGungor96[/MENTION] [MENTION=300206]Milton Sirotta[/MENTION] arkadaşlar forumda [MENTION=353706]CTRL+W[/MENTION] var haberiniz olsun :)

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
[MENTION=344313]NGungor96[/MENTION] senin için uğraşımı bir bilsen :D 1 saate yaklaştım ve daha tasarımı bile bitmedi. Bir de kodlama var...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...