Sosyalist bir devrimci che el commandate

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Gerçekçi ol, imkansızı iste. Che Guavera

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
Bizim solcuların çok sevdiği, phosotopla nutuk okuttukları şahıs. Gerçekte zorbanın tekidir.

Murataltug

Dekan
Reaksiyon puanı
3,096
Amaç ney bu konuda şimdi ?

Tek yol devrim mi :)
Amaç birazda şu tüm insanlara rağmen paylaşım yapmak ve insanlara pek fazla aldırış etmemek çünkü saygıyı hak eden insanlar var onlar insandır dinlenir saygı duyulur ancak bide kendisi gibi düşünmeyen insanları dinlemeyen troll gibi seviyesiz insanlar vardır onlara saygı duymam şimdi devrim demek ne demek önce onu bilmek gerek çünkü devrim herkes devrimden yana olduğuna göre küçük görülüp sövülecek bir kelime değildir bakınız devrim arabaları Atatürk devrimleri sosyalizm ise vatanı bölmek yada terörizm demek değildir evet che yi severim saygı duyarım dediğim gibi zararlı bir kelime konuşmadım eğer zararlı bir konuşma yaptım ise saygıdeğer yönetici kardeşlerim konuyu kapatacaktır dediğim gibi her insana saygım vardır ancak o karşıdaki insanın bana ne ölçüde saygı duyduğu ile alakalıdır evet insanlar oluk oluk birinden kir akar birinden su evet kısaca her insan dinlenmez her insana saygı duyulmaz çünkü eşrefi mahlukat var bir de eşek i mahlukat var
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bizim solcuların çok sevdiği, phosotopla nutuk okuttukları şahıs. Gerçekte zorbanın tekidir.
Solcu sağcı kelimesinin ve ayrımcılığın 12 eylül dönemlerinde kaldığını düşünüyordum ama ne yazıkki halen devam ediyor en güzeli ise bana göre şudur sağ ve sol demeden insanların birleşebilmesi ve elbette fikir ayrılıkları olacaktır ama en önemlisi şudur karşımızdaki insanın düşüncesine ne kadar saygı duyabiliyoruz yada fikir tartışması yapabiliyormuyuz yoksa sağ sol türkçü sosyalist şeriatçı laik diyerek insanları birbirinden ayırmaya gayret mi ediyoruz

Küba'daki sosyalist devrimin liderlerinden Arjantin asıllı Che Guevara'nın ölüm yıl dönümünde anılıyor.​

Son düzenleme:

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
Bahsettiğim şey bir realite. Bu adamı (veya adamları) sevenler temelde kendilerini solcu olarak niteleyen kişiler. Ama ben bu realiteyi söyleyince ayrımcılık yapmış oluyorum!!! Her neyse sana Che güzellemelerinde(!), Castro övmelerinde(!) iyi günler. Adamların ne mal olduklarını bilmesek yiyecez de bilince yemiyoz be.

Murataltug

Dekan
Reaksiyon puanı
3,096
Bahsettiğim şey bir realite. Bu adamı (veya adamları) sevenler temelde kendilerini solcu olarak niteleyen kişiler. Ama ben bu realiteyi söyleyince ayrımcılık yapmış oluyorum!!! Her neyse sana Che güzellemelerinde(!), Castro övmelerinde(!) iyi günler. Adamların ne mal olduklarını bilmesek yiyecez de bilince yemiyoz be.
Hakaret ve küfür olmadığı müddetçe herkes istediğini söyleyebilir saygı duyarım takdir ederim evet şu bir gerçekki şeriatçılara göre laikler ve kemalistler düşman solculara göre sağcılar düşman yani aslında herkes birbirine düşman acaba gerçek düşman ve hain kim onuda ancak Allah bilir ama tabi sende fikrini söylemişsin saygı duydum teşekkür ettim sonuçta hiç birimiz aynı fikre sahip olamayız ve böyle bir mecburiyette yoktur yeterki insan olalım saygılı olalım saygılar

Son düzenleme:

SOLTER

Doçent
Reaksiyon puanı
560
Hiç bir ideoloji bana mantıklı gelmiyor
Atatürk bile ülke kurarken bir ideoloji seçmemiş komünizmide faşizimide mantıklı bulmuyorum.

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
515
İlkel insanların devletsiz toplumlardan yunan site devletleri kurması,feodaliteden tek adam yönetimindeki kaosdan sonra,bugunki parlamenter sistemin temelleri gibi gözüken kuvvetler ayrılığını düşünmelerı derken günümüzde temsili demokrasi ye kadar ilerlemiş insanlık demeye çalıştığım bu adamlar çıkıp fikir üretmeselerdi hala feodal dönemdeydi insanlık bir fikir çıkıyor uygulanıyor avantajları ve dezavantajları görülüp daha ileri bir seviyeye kaos ortamını bastıracak görüşler çıkıyor bu adamlar düşünmüşler ideal bir toplum nasıl olur diye burada şahsiyetlerinden çok topluma kazandırdıkları önemli o yüzden jj rousseauymuş monkesquisü marksı günümüze daha yakın olanları che gibi bugün insanlığın gelmiş olduğu noktaya varabilmesinde hepsinin fikirlerinin iyi veya kötü olabilir payı vardır diye düşünüyorum.

Murataltug

Dekan
Reaksiyon puanı
3,096
İlkel insanların devletsiz toplumlardan yunan site devletleri kurması,feodaliteden tek adam yönetimindeki kaosdan sonra,bugunki parlamenter sistemin temelleri gibi gözüken kuvvetler ayrılığını düşünmelerı derken günümüzde temsili demokrasi ye kadar ilerlemiş insanlık demeye çalıştığım bu adamlar çıkıp fikir üretmeselerdi hala feodal dönemdeydi insanlık bir fikir çıkıyor uygulanıyor avantajları ve dezavantajları görülüp daha ileri bir seviyeye kaos ortamını bastıracak görüşler çıkıyor bu adamlar düşünmüşler ideal bir toplum nasıl olur diye burada şahsiyetlerinden çok topluma kazandırdıkları önemli o yüzden jj rousseauymuş monkesquisü marksı günümüze daha yakın olanları che gibi bugün insanlığın gelmiş olduğu noktaya varabilmesinde hepsinin fikirlerinin iyi veya kötü olabilir payı vardır diye düşünüyorum.
Bizim insanımız ayrışmayı çok seviyor o yüzden ne yazıkki fikir çatışması yaşanıyor bugün tüm dinlerin ortaya çıkış sebebi insanlıktır saygıdır ve Allah bize dine inanmayı emretmiştir yani ilk başta şehadet etmek gerek ondan sonra insanlar istediğine inanabilir evet şehadet eden Allahu ekber diyen herkes sosyalist olabilir türkçü olabilir zaten islamın amacı tek bir çatı altında birleşmektir zaten bugün japonya kore dost ve kardeş milletlerdir vietnam kore japonya saygı duyduğum insanlardır bugün sosyalizmin ortaya çıkış nedeni emektir insanlıktır merhamettir ancak yıllardır sosyalistler Allaha inanmaz diyerek koca bir algı oluşturulmuştur bu koca bir yalandır evet ben sosyalizme inanırım severim Ve derim ki Allahu Ekber ve hem dil ile hem kalben şehadet ederimki Allah tek ve en büyüktür Hz Muhammed onun en son elçisidir salat ve selam onun üzerine olsun evet sosyalizm islama aykırı değildir çünkü merhamet ve adalet konusu tamamen islamidir evet anlamak isteyen için islamda çok güzel tablolar var tablo 1 Hz Muhammed efendimiz ile Ebu talibin dostluğu ebu talib inanmıyordu ancak islamın koruyucusu idi biz bugün inanmayanları ateist olarak değerlendiriyoruz peki ebu talibte inanmıyordu demek ki ateisttir o halde peygamberimiz in de belirttiği gibi amcam yanlış yoldasın demekki ateist insanlar yanlış yoldalar Allah ıslah etsin diyip tebliğ etmek gerek belki senin sayende doğruya ulaşıp kurtuluşa kavuşurlar ancak şu da unutulmamalı ateist dahi olsa eğer onda ebu talib ahlakı varsa o insan olarak doğru ancak inanç olarak yanlış yoldadır yani ona sen zalimsin merhametsizsin demek tam bir kara cahilliktir gelelim tablo 2 ye evet kimilerine göre deniz gezmiş ahmet kaya gibi insanlar bizim insanımız değildir bunlar belki kimilerine göre insan bile değildir ben şu tabloyu gösteriyorum necmettin hocamız deniz gezmişin asılmaması için imza verenlerdendir demek ki denizi mahiri yusufu hep bizim insanımızdır ne diyordu necip fazıl abdülhamidi anlamak her şeyi anlamak olacaktır bende diyorum ki insanı anlamak her şeyi anlamak olacaktır evet kimseyi sevmek zorunda değilsin ancak en mühim olanı yunusun dediği gibi yaratılanı severim yaratandan ötürü yani yaratıcıya hürmeten her yaratılan insana saygı duyarım yeterki insan olsun eşrefi mahlukat olsun eşek i mahlukat olsun gelelim tablo 3 e melikenin fethi ibretlik bir olaydır bu savaştan sonra dini olmayanlar dahi efendimizin yanında yer almıştır her kes atfedilmiştir evet sonsuz bir fetih ancak osman gazinin dediği gibi gönül kazanılarak yapılır ve asıl ve en büyük tebliğ hind gibi müşrikleri müslümanlık safına katarak kazanılır yani bugünün tebliği şudur bir teröriste ve anarşiste tövbe ettirebiliyormusun senin sayende kaç ateist müslüman oluyor evet çok uzun yazdım kimilerine göre laf salatası yaptım yani demem o ki sosyalizm merhamet ve adaleti savunur bu yüzden islama aykırı olamaz çünkü islami tebliğin amacı insanlık ve merhamettir evet devrim bir fransız kelimedir ancak gelişim ve değişimi ifade eder bu yüzden her müslüman sürekli değişip gelişmek zorundadır
Bu yüzden her müslüman bana göre devrimcidir çünkü kendini yeniler ve değiştirir evet marx ın dediği gibi en büyük devrimci Hz Muhammed ve peygamberlerdir yukarıdaki arkadaşın sorduğu soruya cevabım şudur evet gaye tek yol devrimdir mübarek bir davadır çünkü kendini yenilemek ve değiştirmek kötüyü iyiye çevirmek Allahın ilahi bir emridir
Evet rasim özdenören diyorki her müslüman anti emperyalisttir nuri pakdil diyor ki ben bir devrimciyim bende diyorumki ne mutlu anti emperyalist devrimci hakiki müslüman ve insan olanlara evet japonya kore küba vietnam ey dünyanın adam olmuş tüm insanları selam olsun size tek hayalim şudur bir gün aynı masada bir ateist ve mümin insanın birbiri ile sohbet etmesi kemalist ve şeriat taraftarlarının birbiri ile saygı ile sohbet etmesi ne dersiniz dünyanın en büyük devrimi insanların bir birine saygı göstermesi midir

Son düzenleme:

Murataltug

Dekan
Reaksiyon puanı
3,096
Hayatta öyle seçimler yap ki kazandığın şeyler, kaybettiklerine değsin. Che

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064