Rehber Sosyal Platformlarda Küfür Ve Hakaret

Bu konuyu okuyanlar

G0KTÜRK

Öğrenci
Katılım
28 Temmuz 2022
Mesajlar
44
Reaksiyon puanı
28
Puanları
18
Herkese merhaba ! arkadaşlar Günümüzde 'de yaygın bir konu hakkında bilgilendirmek isterim sizleri arkadaşlar o zaman başlayalım :)


Hakaret mesaj nereye şikayet edilir?
mahkemeler değil, emniyet güçleri veya savcılık makamıdır. Kişinin kendisine sosyal medya üzerinden hakaret suçu işleyen karşı tarafı emniyet birimlerine ya da savcılığa şikayet etmesi gerekmektedır.

Sanaldan küfür etmek suç mu?
Bu suçun basit ve nitelikli hallerine göre ceza uygulanır. Basit şeklinde verilen ceza 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası vardır. Veya para cezası uygulana bilir kişiye..

Sosyal medyadan hakaret davası ne kadar sürer?
Mağdurun şikayet etmesi ile süreç başlar. Burada 6 aylık şikayet süresi söz konusu. Olmaktadır..

Twitterda küfür serbest mi?
3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adlî para cezası uygulanır.

18 yaşından küçük birine hakaret davası açılabilir mi?
TCK 125 hakaret suçu herkes tarafından işlenebilen genel nitelikli bir suçtur. Bu suçta fail veya mağdur herkes olabileceği gibi herhangi bir yaş sınırlaması da söz konusu değildir. Ancak aşağıda ayrıntılı değineceğimiz üzere suçun cezayı artırıcı bazı nitelikli halleri yalnızca belirli kişilerce işlenebilir.

Küfür cezası ne kadar?
küçük düşürücü veya yüz kızartıcı suçlar alanına tekabül eden durumlara göre 1000 TL ile 5000 TL arasında adli para cezası uygulanır

Küfür için dava açılır mı?
Hakaret suçlarında yetkili mahkeme ikametinizin bulunduğu yerdeki Cumhuriyet Başsavcılığıdır. Savcılığa bir şikayet dilekçesi vererek dava açılması mümkün Hakaret suçu bakımından görevli mahkeme Asliye Ceza Mahkemesidir.
 
Son düzenleyen moderatör:

Ahmetysr

Öğrenci
Katılım
1 Ağustos 2022
Mesajlar
10
Reaksiyon puanı
3
Puanları
3
Yaş
36
Bunun daha basit yöntemi olması lazım. Savcılığa küfür için gideceksiniz adamın ise önünde aşırı ağır dosyalar olacağı için bu bir nevi onlara yük olur düşüncesindeyim.

Reklam şikayetleri gibi tüketici şikayetleri gibi online olacak ve sonuç ona göre gelcek
 

G0KTÜRK

Öğrenci
Katılım
28 Temmuz 2022
Mesajlar
44
Reaksiyon puanı
28
Puanları
18
Ayırt etme gücü (temyiz kudreti) bulunmayanların fiil ehliyeti ve buna paralel olarak dava ehliyeti de yoktur (TMK m13-16). Dolayı- sıyla, ayırt etme gücüne sahip bulunmayan çocukların (küçüklerin) da dava ehliyetleri bulunmamaktadır.
Hocam peki 18 yaş altı dava açabiliyor mu
 

_Zaur_

Rektör
Katılım
17 Kasım 2017
Mesajlar
14,106
Çözümler
4
Reaksiyon puanı
23,161
Puanları
113
Yaş
30
Küfür eden adama okkalı-yağlı küfür ediceksin. Öyle ediceksin ki sanki yılların sinir birikimini kusuyormuş gibi. Oyşşşşş

Sonra yerinde kıvrana kıvrana kalsın :D sndhdjjsjd
 
Üst