Sosyal medyada neden hep cehalet konuşuluyor ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan KaTaRaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

KaTaRaN

Profesör
Reaksiyon puanı
2,515
Birisi ile konuşun eğer yanlış veya eksik bilirse bir konuyu hemen cahil damgası vuruluyor. Aynı görüşe sahip olmadığımız herkese bu damgayı vuruyoruz. Sosyal medyada sanki kimse kimseye saygı duymuyor. Tamam kimseyi umursamıyoruz sevgi duymuyoruz ama saygı da duymuyoruz neden böyle ? Son zamanlarda çok dikkatimi çekiyor. Sanal dünyanın her yerinde geçerli. Forumda da bazen oluyor ama raporlama ile çözülüyor. Sosyal medyada artık kim önce pes ederse oluyor. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz? Herkesi nasıl daha saygılı yapabiliriz veya yapabilir miyiz ?

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Mesela Kuran'ı Kerim'de işine gelmeyen tek bir ayet ile, dini tanımlıyorlar. Bunlar cahilin önde gidenidir.

KaTaRaN

Profesör
Reaksiyon puanı
2,515
Mesela Kuran'ı Kerim'de işine gelmeyen tek bir ayet ile, dini tanımlıyorlar. Bunlar cahilin önde gidenidir.
O bambaşka bir mevzu. İnsanların sözlerinden ironi yaptığı andaki cümleyi ele alırsan sözlerinin tam tersi çıkıyor

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
O bambaşka bir mevzu. İnsanların sözlerinden ironi yaptığı andaki cümleyi ele alırsan sözlerinin tam tersi çıkıyor
Peki Atatürk'ün annesinin adını, doğum tarihini bilmeden, savunanlara ne diyeceksiniz?
Hele dövme yaptıranlar var. Benim arkadaşım var böyle.

İroni ayrı bir konu. Onu anlayabiliyorum.

KaTaRaN

Profesör
Reaksiyon puanı
2,515
Peki Atatürk'ün annesinin adını, doğum tarihini bilmeden, savunanlara ne diyeceksiniz?
Hele dövme yaptıranlar var. Benim arkadaşım var böyle.

İroni ayrı bir konu. Onu anlayabiliyorum.
Herkesin görüşü var sonuçta taklit veya bilinçli. Mesele ölümüne savunanlar var. Bir şeyin fanatiği olmak saçma geliyor bana

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Birisi ile konuşun eğer yanlış veya eksik bilirse bir konuyu hemen cahil damgası vuruluyor. Aynı görüşe sahip olmadığımız herkese bu damgayı vuruyoruz. Sosyal medyada sanki kimse kimseye saygı duymuyor. Tamam kimseyi umursamıyoruz sevgi duymuyoruz ama saygı da duymuyoruz neden böyle ? Son zamanlarda çok dikkatimi çekiyor. Sanal dünyanın her yerinde geçerli. Forumda da bazen oluyor ama raporlama ile çözülüyor. Sosyal medyada artık kim önce pes ederse oluyor. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz? Herkesi nasıl daha saygılı yapabiliriz veya yapabilir miyiz ?
Doğru söylüyorsun.İnsanlar sosyal medyada birbirlerinin fikirlerine saygı duymalı.

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Şu durumdan beden rahatsız oluyorum ve birini engelledim bu forumdan.

Nasıl bir durum?
Mesela A ve B markalarını savunuyoruz. Ben A ürünün özelliklerini sayıyorum, desteklediği şeyleri söylüyorum. Yani ürün hakkında olan görüşlerimi ve özelliklerini belirtiyorum. Lakin B'yi savunan arkadaş, işi kişiselleştiriyor. Birincisi yalancı diyor, ikincisi hani böyle sevmiyordun, şöyle seviyordun diyor.
Yani buram buram cahil kokuyor. Gel de tartış bununla.

Bu durumu bir de Linux vs Windows 10 durumlarında çok gördüm. Windows 10'u savunanlar genel itibari ile sadece Linux'u özelliklerini eleştiriyorlar ama Linux'çular başlıyor Yok kafana yazık, kullanmasını bilmiyorsun, herkes kullanamaz da filanda.

Teknopath'ki bir çok kişiden, Linux ile ilgili daha çok deneyimim ve Linux'a olan sevgim dururken, beni Linux'a küstürdüler uzun zaman.

404 Error

Dekan
Reaksiyon puanı
12,459
@Shiden, Evet doğru. Bir de AMD-Nvidia savaşları yapanlarda var ama klavyesini kullanarak. :D Bir de zamanlarını boşuna harcarlar. İlla ki onların dedikleri doğru olacak. Bizler hiç bir şey bilmiyoruz. Yani buna benzer insanlar olabiliyor.

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
@Shiden, Evet doğru. Bir de AMD-Nvidia savaşları yapanlarda var ama klavyesini kullanarak. :D Bir de zamanlarını boşuna harcarlar. İlla ki onların dedikleri doğru olacak. Bizler hiç bir şey bilmiyoruz. Yani buna benzer insanlar olabiliyor.
Tartışmasını bilmiyorlar.

Bella Ciao

Profesör
Reaksiyon puanı
3,192
adam inteli savundu, sende amd savundun ve ona hakaret ettin ve ayy İNtel yanyor aybi 125 waty ne be ! dedin ve onu linçledin.
işte o zamanda onun seni linçleme hakkın doğar

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
adam inteli savundu, sende amd savundun ve ona hakaret ettin ve ayy İNtel yanyor aybi 125 waty ne be ! dedin ve onu linçledin.
işte o zamanda onun seni linçleme hakkın doğar
Ben dedim mi bilmem ama, Intel i7 7500U notebookum, yanıyordu vallaha.

Bella Ciao

Profesör
Reaksiyon puanı
3,192
Arkadaşın da İ5'i vardı U serili, onun ki de yanıyordu. Sanırsam, 2/4 çekirdek yapısında ve U serili olan işlemcileri biraz sakat.
onla fazla alakası yok 14nm+ birraz sıkıntılıydı 7700k delidsiz kullanılamıyordu neredeyse

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511

Bella Ciao

Profesör
Reaksiyon puanı
3,192

Var arkadaşta, hiç ısıdan kaynaklı drop olmuyor. Eski, meski 22 nm falan ama, gayet güzel çalışıyor.
aslında önemli olan nm değil.
intel 14nm ama 7nm ile yarışabiliyor.
önemli olan çekirdek alt yapısı ve komut seti

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
aslında önemli olan nm değil.
intel 14nm ama 7nm ile yarışabiliyor.
önemli olan çekirdek alt yapısı ve komut seti
Bazı işlemci serilerinin ben hatalı olduğu düşünüyorum. Örneğin U serisi ve belki de U serisine bağlı olan Kaby Lake ailesi.

Mesela AMD'nin bazı işlemcileri de C.B.P'den kararsız çalışan sisteminden, sakatlıklar çıkıyor. Çünkü CBP ısındırıyor bazı AMD işlemcileri.

Bella Ciao

Profesör
Reaksiyon puanı
3,192
Bazı işlemci serilerinin ben hatalı olduğu düşünüyorum. Örneğin U serisi ve belki de U serisine bağlı olan Kaby Lake ailesi.

Mesela AMD'nin bazı işlemcileri de C.B.P'den kararsız çalışan sisteminden, sakatlıklar çıkıyor. Çünkü CBP ısındırıyor bazı AMD işlemcileri.
işte çekirdekler ghz i kaldıramıyor sonucu sakatlıklar
Mesaj otomatik birleştirildi:

amd ccx (ccd) kullandığı için yüksek ghz lerde zorlanıyor bide c.b.p tüm çekidek ghz artıtıyot sonuç çökmeler.

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290
Herkes kendi savunduğu şeyin üstünlüğünü gösterme amacıyla.''Ben tutuyorum.''''Ben yaparım'' gibi sanki dünya onun fikirleri etrafında dönecek gibi üstünlük kurma mücadelesine döndü.
Biri ile tamame zıt kutupta 2 kişi birbirini buldu mu tamamdır.Birbirlerine hakaretler ,küfürler...Hiç bir taraf yılmadı mı şimdi de ailevi ve manevi değerler yolu ile hakaret başlıyor.Bu zamanda çoğu kişi klavye delikanlısı oldu çıktı.Umarım bu durum düzelir.

KaTaRaN

Profesör
Reaksiyon puanı
2,515
Herkes kendi savunduğu şeyin üstünlüğünü gösterme amacıyla.''Ben tutuyorum.''''Ben yaparım'' gibi sanki dünya onun fikirleri etrafında dönecek gibi üstünlük kurma mücadelesine döndü.
Biri ile tamame zıt kutupta 2 kişi birbirini buldu mu tamamdır.Birbirlerine hakaretler ,küfürler...Hiç bir taraf yılmadı mı şimdi de ailevi ve manevi değerler yolu ile hakaret başlıyor.Bu zamanda çoğu kişi klavye delikanlısı oldu çıktı.Umarım bu durum düzelir.
Hepimiz her şeyi biliyoruz birde en iyisini biliyoruz. Bu mantıktan çıkınca aslında gayet her şey rayına giriyor