alikocunsoforu
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 13
Ülkemizin yangın söndürme uçak ve helikopterleri yangının yayılmasını engelleyemiyor. Çok fazla alanda çok hızlı yayıldığı için imkanlarımız yetersiz kalıyor. Yangın söndürme faaliyetlerinde kullanılan araç listesi şu şekilde:
Yangın söndürme uçaklarına olan ihtiyacımıza dikkat çekmek isteyen sosyal medya fenomenleri, #HelpTurkey etiketiyle Dünya ülkelerine çağrı yapıyor. Kısa sürede yüksek etkileşime ulaşan hashtag, şu an da Twitter'da 1,04 milyon tweet'e ulaşmış durumda. Etkileşim o kadar hızlı artıyor ki her sayfayı yenilemede 10 bin tweet yükleniyor.
İlk çağrıyı yapan Yusuf Aktaş (Reynmen)'ın paylaştığı mesaj ise şu şekilde:
?Bize yardım edebilecek tüm ülkelere seslenmek istiyorum. 112 adet yangın sebebiyle perişan ve harap olduk. Halen devam etmekte olan yangınlar çok güçlü. Bunları söndürmeye yetecek adette uçağımız yok. 8 insanı, sayısız hayvanı ve ormanlarımızı kaybettik. Lütfen bize yardım edin. Sadece 1 dünyamız var. #helpTurkey
?Lütfen bu mesajı yayın. Bizim çok acil olarak dünya çapında sesimizi duyurmaya ve yardıma ihtiyacımız var. #havadanmüdahaleistiyoruz
Mesajın devamında aynı metnin İngilizce, Fransızca ve Almanca çevirileri de bulunuyor.
Hashtag hakkında SDN kurucusu Hakkı Alkan'da bir paylaşım yaptı.
Dualarımız yangınla mücadele için canla başla çalışan görevlilerimizle birlikte. Umarız ki tüm yangınlar en kısa sürede söndürülür ve ormanlık alanlarımız en kısa sürede eski yeşilliğine kavuşur.
Son düzenleme: