Sosyal ağlarda Kürtlere karşı yapılan ırkçılık

Paul Walker'in emmi oğlu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Merhaba ben Diyarbakır'da yaşayan T.C. vatandaşıyım. Hem Kürt hem Türk olarak görüyorum kendimi. Ama sosyal medyada gördüklerim beni çok üzdü. Bütün Kürtleri pkk olarak görüyorlar. Hatta bazıları siz Ermenilerden ş*refsizsiniz yazmışlar çok üzüldüm. Bütün herkesin arasında kötüler vardır ama genelleme yapmak bence çok yanlış.

Reaksiyon puanı
307
Merhaba ben Diyarbakır'da yaşayan T.C. vatandaşıyım. Hem Kürt hem Türk olarak görüyorum kendimi. Ama sosyal medyada gördüklerim beni çok üzdü. Bütün Kürtleri pkk olarak görüyorlar. Hatta bazıları siz Ermenilerden ş*refsizsiniz yazmışlar çok üzüldüm. Bütün herkesin arasında kötüler vardır ama genelleme yapmak bence çok yanlış.
Yıl olmuş 2021 öylelerini takmayacaksın, herkes bişeyler söyler sen söyleyeni dinlemeyeceksin.

Türk olup terörü destekleyen yok mu?

Ben bir Türk' üm ama bir Kürt' ten daha üstünüm ya da daha alçağım diyemem herkes eşittir.

Ben Bağcılar' da oturduğum zaman kamyonundaki karpuzu çocuklara dağıtan Kürt Cemal amcayla büyüdüm

Bayramda evine gittiğimde bana "torunum" diyen Kürt Abdullah amcayla büyüdüm

Misafirliğe gittiğimiz zaman sofrasını eksik etmeyen, bize özel tandır hazırlayan, en zor zamanlarda yanımızda olan Hacı amcalarla büyüdüm.

Ailemin parası olmadığında yardım eden "kızım/oğlum biz sizin aileniz" diyen Karadenizli insanlarla büyüdüm.

Herkes eşittir insan insandır.

rover_xp

Profesör
Reaksiyon puanı
2,230
bazıları gerçekten çok dışlayıcı. geçen youtube'da denk geldim, bir kürt omeglede türkiye serverine giriyor kürtüm dediği için ağzına geleni söylüyorlar. başta normal sohbet ediyorlar sonra kürtüm dediği için küfür etmeye başlıyorlar.

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Zamanında Kürtler'e yapılan zulümler yüzünden, dağa çıkanlar vardı. Bu inkar edilemez bir gerçek. Çünkü duyduğum şeylere göre anneleri babaları gözleri önünde öldürülüyormuş, Kürtçe konuşmaları yasakmış falan. Baş örtü taktırmamak bile duruma örnektir. Çünkü bazı insanlar cumhuriyeti anlamamış ve geri kafalılık ile ülkeyi yönetmiş.

Lakin şu an durum farklı. Türkiye çok uluslu bir yapı ve eski ırkçı zihniyeti yok. Geri kafalı bir zihniyet kalmadı. Herkes et tırnak gibidir.

Sosyal medyaya gelirsek. Dostum maymunların olduğu bir Twitter var.
Maymunluktan kastım popüler kültüre mal olmuş, sonradan görme ve hayatını yüzde yüz boş geçiren insanları mı takıyorsun? Değmez bile.

Twitter eşittir cahiller mekanı bunu aklına koyman lazım ilk başta. Onları ciddiye bile almaman lazım. Başka da böyle cahil bir yer yoktur. Zaten sende Twitter'dan görmüşündür.

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
Sosyal medyada tüm Kürtleri terörist mi ilan ettiler ne oldu, anlamadım. Eğer böyle birşey yapan var ise en basit tabiri ile densizlik yapmış. Tüm Kürtleri terörist gibi görmek tüm müslümanları IŞID yüzünden terörist görmek ile aynı şey.

Sevgili kardeşim kendinizi yüzde 100 Kürt olarak da görseniz böyle densiz insanların dediklerine aldırmayın. Karşınızdaki insanlara onların kötü olduğu kadar değil kendi iyiliğiniz kadar davranın.

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Sosyal medyada tüm Kürtleri terörist mi ilan ettiler ne oldu, anlamadım. Eğer böyle birşey yapan var ise en basit tabiri ile densizlik yapmış. Tüm Kürtleri terörist gibi görmek tüm müslümanları IŞID yüzünden terörist görmek ile aynı şey.

Sevgili kardeşim kendinizi yüzde 100 Kürt olarak da görseniz böyle densiz insanların dediklerine aldırmayın. Karşınızdaki insanlara onların kötü olduğu kadar değil kendi iyiliğiniz kadar davranın.
Çok doğru.

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
Netice olarak iki konu var.
1- T.C. Devletinin bölünmez bütünlüğü. Buna kim karşı ise ben de onlara karşıyım.
2-Her vatandaşının dinine, ırkına, diline ve rengine bakılmaksızın eşit haklara sahip yurttaşlar olması.

Reaksiyon puanı
551
Bugün toprağa atılan tohumlar yarın fidan verecek ve işte siz o zaman görün curcunayı...

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,935
Ne olduğun önemli değil. İster Ermeni ol ister Kürt ol ister Amerikan ol hiç fark etmez. Bu vatanda doğup büyümüşsen ve kendini bu vatana ait hissediyorsan, farklı bir deyişle Türkiye Cumhuriyeti'ni kendi vatanın olarak görüyorsan, Türk'sen yani(ırkçılık değil millet olarak söylüyorum) gerisi hiç önemli değildir.
Günümüzde hayattan beklentisi ve amacı olmayan bir tayfa klavye başında birbirlerini dışlamak için fırsat kolluyor bunun için insan olmak yeterli
Mesaj otomatik birleştirildi:

Webo'ya ırkçılık yapan hakeme "ırkçı roman çingene" diyerek ırkçılığa tepki gösteren insanlarımız var bizim bu tür şeylere fazla alınmamak lazım ?