Sosyal Ağlara Dikkat!

  • Konuyu başlatan shiftdelete.net
  • Başlangıç tarihi

Bu konuyu okuyanlar

S

shiftdelete.net

SDN Okuru
Kaspersky Lab, şirketin virüs analisti Georg Wicherski tarafından hazırlanan "Sosyal Ağların Tehlikesi" adlı makalesini yayınlandı.

Makalede, az tehlikeli bilişim tehditlerinden istenmeyen e-postalara, teknik olarak daha karmaşık ve virüs saçan tehditlerden geniş çapta bilişim saldırılarına kadar tüm tehditler bir bir analiz ediyor.
Makaledeki bilgilere göre, güvensiz linklere tıklar veya kolay tahmin edilebilir şifreler kullanırsanız, sadece kendinizi değil iletişim içinde olduklarınızı da tehlikeye atarsınız. Tehlikeye atacağınız kişilerin başında da sosyal paylaşım sitelerindeki arkadaşlarınız ön sırada olacaktır.
Hesabınızı ele geçiren kişinin, kimliğinize bürünüp arkadaşlarına sizin hesabınızdan gönderiliyormuş gibi mesajlar ileteceğini aklınızdan çıkarmayın. Bu yüzden, bilgilerinizi, paranızı ve güven ağınızı korumak için hem en temel kurallara uyun, hem de arkadaşlarınızı bilinçlendirin!
SocialCommunity(2)1272972217.jpg
Kaspersky Lab tarafından geliştirilen, Kaspersky Anti-Virus ve Kaspersky Internet Security 2010'un bilinen tüm özelliklere sahip yeni Kaspersky PURE yazılımı, sizi sosyal ağların tehlikelerinden de koruyor. Bilgisayarı hangi amaçla kullanılıyor olursanız olun, size güvenli ve korumalı bir dijital ortam sağlıyor. Kaspersky PURE, genişletilmiş ebeveyn kontrol özellikleri, veri yedeklemesi, şifreleme araçları, şifre yönetim programları gibi üstün özelliklere sahip.
Tüm ev ağınızın ince ayarını, web tarayıcınızın güvenlik ayarlarını ve ağ üzerindeki herhangi bir bilgisayardan sağlamış olduğu işletim sistemi vasıtasıyla yönetebilme özelliğini de içeriyor. Yeni yazılım, ileri özelliklerle tüm tabanlı tehditlere karşı eksiksiz koruma sağlıyor.
Facebook üzerindeki uygulamalara dikkat!
Facebook gibi sosyal paylaşım siteleri, üçüncü parti geliştiricilere, geliştirdikleri uygulamalarda kullanıcılarının profillerini kullanmasına genellikle izin veriyor. Günümüzde Facebook üzerinde 50 bini aşkın uygulama da sizin özel veri ve bilgilerinizin tümüne ulaşılabiliyor. Size de çoğu kez bunları başkalarıyla paylaşmak isteyip istemediğiniz soruluyor. Ancak, sosyal mühendislik tekniklerini kullanabilen Trojan gibi akıllı veriler, sanal ortamda açığa çıkan özel bilgilerinizi rahatlıkla kullanabiliyor. Neyse ki, Facebook gibi bazı sosyal ağlar durumu farketti ve artık kendi ağları üzerinde dolaşıp bilgileri toplayan uygulamaları artık kontrol ediyor. Sisteminize saldıran bu işte ustalaşmışsa, muhtemelen uygulamanın arasında içeriye sızacaktır. Bu yüzden diyoruz ki: Facebook uzmanları bunları dikkatle izleyin!
 
:: Hangi antivirüs programını güvenli buluyorsunuz?
 

Miroğlu

Müdavim
Katılım
25 Aralık 2007
Mesajlar
7,530
Reaksiyon puanı
31
Puanları
0
Evet bende hiçbir antivirüs programını güvenli bulmuyorum hiçbirisine güvenmiyorum...
 
Üst