KimBuGamzeli
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 1,822
Soruna işlemci diyen de var anakart sorunu yani çipset sorunu diyen de var işin içinden çıkamadım.Elin de donanım olan bilgisayarcı bulamadım test edemedim sorunu da haliyle çözemedim.Sorunum şu R7 370 ekran kartım vardı sistem de çipi yandı bende 10 gün kullanamadım sistemi daha sonra idare etsin beni diye Asus GTX 275 aldım çalışıyor sorunu yok kesinlikle bu kartı taktım sisteme yarım saat kullandım sürücüsünü indirdim kurdum kullandım 10 dakika sonra birden görüntü gitti ama kasa çalışıyordu reset tuşuna bastım geri açtım sorunsuz açıldı yine yarım saat kadar kullandım yine görüntü gitti kasa yine çalışıyordu aynı işlemi tekrar yaptım yine görüntü gidince sorun olduğunu anladım biosa girip sıfırlayım belki sorun vardır dedim bios ekranın da bile donup kalmaya başladı uefi bios olduğu için mouse'yi hareket ettirince donup kalıyordu hareket etmiyordu. Windows kurayım format atayım dedim disk biçimlendirme seçme ekranına kadar geldim tak orda da donup kaldı tekrar denedim windows is loading files kısmında donup kaldı bunlardan sonra ise şuan kasa çalışıyor monitörde en ufak bir görüntü dahi olmuyor anakartın üstünde ki ledler çalışıyor fanlar çalışıyor ama görüntü gelmiyor sayamadığım kadar bios pili sök tak jumper ile bios sıfırla ram sil temizle vs hepsini yaptım denedim olmadı.Şunu farkettim normal de ekran kartının fanı %100 hızda çalışır görüntü geleceği sırada fan dururdu görüntü gelirdi ama şuan ekran kartının fanı hep %100 hızda çalışıyor hiç durmuyor görüntü gelmiyor bir de buzzer aldım anakarta taktım bip sesi verecek mi diye sürekli 2 uzun 1 kısa bip sesi veriyor ekran kartı hatasıymış gittim bilgisayarcıdan çalışan 3 tane ekran kartı aldım GTX 260 , GT 420 ve GT 210 bu 3 kartı da denedim yine görüntü vermedi yine aynı bip sesini vermeye devam etti ama bu kartlar sorunsuz şekilde bilgisayarcının kasasında çalışıyor. Şimdi siz söyleyin sorun nerede ? İşlemci mi yoksa anakart mı ? Gidip para verip anakart alsam yine sorun devam ederse param boşa gidecek. Lütfen bir çözüm önerisi yapın daha önce başına gelen varsa da yardımcı olsun. İşlemci kasa çalışırken ısınıyor bu arada bunu da belirteyim ayrıca anakartın kuzey ve güney köprüleri de ısınıyor elimi dokununca hissediyorum.
Anakart : MSI Gaming 970 , İşlemci : AMD FX-8300 , PSU : Cougar CMX 700w , RAM : G.Skill RipjawsX 8 GB DDR3 1600 MHz E.Kartı : Asus GTX 275
Anakart : MSI Gaming 970 , İşlemci : AMD FX-8300 , PSU : Cougar CMX 700w , RAM : G.Skill RipjawsX 8 GB DDR3 1600 MHz E.Kartı : Asus GTX 275